Dayakçı annenin kimliği ortaya çıktı

etkin

Guru
Kayıtlı Üye
11 Eylül 2006
1.590
1.070
333
www.posta.com.tr/3Sayfa/HaberDetay/Dayakci-annenin-kimligi-ortaya-cikti.htm?ArticleID=338728

Dayakçı annenin kimliği ortaya çıktı
Mersin'de kızına şiddet uygulayan annenin, eşi Hasan Tayfun Çekmegeli'nden boşanan 36 yaşındaki Özbekistanlı G.I. olduğu ortaya çıktı. Özbek anne, 3 yaşındaki kızı Tuanna'ya uyguladığı şiddetten dolayı 5 yıl hapis istemiyle önümüzdeki ay hakim karşısına çıkacak

Yorum Yaz0

21 Nisan 2016 - 12:17
Yazı Boyutu:
x

Pazartesi günü 'Mersin'de öz anne dehşeti' başlığıyla sosyal medyada yayınlanan ve büyük tepki çeken anne G.I., iddiaya göre geçen yıl aralık ayında kızı Tuanna'yı dövdü. Kuzeni de bunu cep telefonuyla görüntüleyip, o dönem kadının ayrı yaşadığı eşi 30 yaşındaki Hasan Tayfun Çekmegeli'ye gösterdi.

Eşinin öz kızına tokat atıp ayağı ile karnına bastırarak hakaretler ettiğini görünce şoke olan Hasan Tayfun Çekmegeli, görüntülerle birlikte Mersin 4'üncü Aile Mahkemesi'ne boşanma davası açtı.

Mahkeme, çifti tek celsede boşayıp Tuanna'nın velayetini de babaya verdi. Çekmegeli, aynı görüntülerle G.I. hakkında Mersin Cumhuriyet Başsavcılığı'na suç duyurusunda da bulundu.

2 DAKİKA 46 SANİYE SÜRDÜ

Görüntüleri inceleyen Mersin Aile İçi Şiddet Suçları Soruşturma Bürosu, G.I. hakkında başlattığı soruşturma sonunda 'Tehdit, hakaret, basit yaralama' suçlarından 5 yıl ağır hapis istemiyle iddianame hazırladı.

Mersin 15'inci Asliye Ceza Mahkemesi'nde kabul edilen iddianamede minik Tuanna'nın gördüğü şiddet şöyle anlatıldı:

"Şüphelinin, mağdurun öz annesi olduğu, suç tarihinde şüphelinin sobayı yakmaya çalıştığı sırada mağdurun ağlamasına kızarak 'S.k.r git ağzına s.çt.mın çocuğu' diyerek hakaret ettiği, beddua içerikli sözler söylediği, sol eliyle önce mağdurun yüzüne, sonra poposuna vurduğu, sağ eliyle yüzüne vurduğu, mağduru iki eliyle iteklediği, sırt üstü yere düşen mağdurun üzerine sağ ayağıyla bastırarak "seni öldürmem lazım.., seni deli edeceğim" diyerek tehdit içeren sözler söylediği, eline aldığı bir nesne ile mağdura vurduğu, yüz üstü yere doğru attığı, kızıp bağırıp çağırdığı , vurmaya ve mağduru silkelemeye devam ettiği, olayın görüntülerinin kayda alındığı 2 dakika 46 saniyelik zaman diliminde gerçekleştiği."

Özbek anne, önümüzdeki ay Mersin 15'nci Asliye Ceza Mahkemesi'nde hakim karşısına çıkacak.

'Tehdit, hakaret, basit yaralama' suçlarından 5 yıl ağır hapis istemiyle iddianame hazırladı.

"Şüphelinin, mağdurun öz annesi olduğu, suç tarihinde şüphelinin sobayı yakmaya çalıştığı sırada mağdurun ağlamasına kızarak 'S.k.r git ağzına s.çt.mın çocuğu' diyerek hakaret ettiği, beddua içerikli sözler söylediği, sol eliyle önce mağdurun yüzüne, sonra poposuna vurduğu, sağ eliyle yüzüne vurduğu, mağduru iki eliyle iteklediği, sırt üstü yere düşen mağdurun üzerine sağ ayağıyla bastırarak "seni öldürmem lazım.., seni deli edeceğim" diyerek tehdit içeren sözler söylediği, eline aldığı bir nesne ile mağdura vurduğu, yüz üstü yere doğru attığı, kızıp bağırıp çağırdığı , vurmaya ve mağduru silkelemeye devam ettiği,

Özetle çocuk hakları ile ilgili, çocuğa şiddet ile ilgili yasa yok demek ki..
Çünkü bu suçlar yeterli yada caydırıcı cezaya yönelikmi bir vatandaş gözüyle bilemedim.. Allah korusun o çocuk ölebilirdi..
O zavallı çocuğun alt psikolojisi ne olacak.. İnşallah pedagoglar falan devreye girer ve zamanında tedavi edilir.
Şiddet, hele çocuğa şiddettinde belli noktada ağır ve caydırıcı cezası olmalı.
Umarım anne babalar biraz daha sabırlı olmayı öğrenir. Çünkü çocuklar çok kıymetli.. Geleceğimiz sonuçta onlar..

Hapse gir de içerideki ablalar dayak nasıl atılıyormuş, küfür hakaret nasılmış sana öğretsin.

Kaç gündür aklıma görüntüler geldikçe çıldırıyorum, sizin gibileri recm etseler geçer izlerim, o derece hümanistlikten çıktım.

Az önce heberlerde izledim görüntüleri, içim bir tuhaf oldu. Kızın ergenlik çağına gelinceye kadar böyle bir annenin elinde neler yaşayabileceğini düşündüm. Ergenliğinde de kimbilir ne tür farklı işkencelere maruz kalırdı ve sırf annesinden kurtulabilnek için hangi kurtlar sofrasına meze olacaktı kimbilir? Ayh ne kadar ilerisine gitmişim ama velayeti babasına verilmilş neyse ki. İnşaallah o da düzgün babalık yapar kızına.

3 yaşında bir çocuk, travmayı atlatması zaten 1 yıl sürer... Uzmanların söylemine göre ruh sağlığımız ve kişiliğimiz 0-6 yaş arası tamamlanıyormuş, çocuklar çok önemli. Kıymayın artık çocuklara...

Bence caydirici cezalar olmali ki kimse kendi cocugu da olsa el surmeden once dusunmeli 5 yilin caydirici oldugunu dusunmuyorum

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…