• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Davutoğlu'ndan Rusya'ya 'tezek' resti

Chess

Nirvana
Kayıtlı Üye
14 Ağustos 2009
53.296
42.825
898
Rusya’nın Türkiye’ye sattığı doğalgazı kesmesi ihtimali ile ilgili konuşan Başbakan Ahmet Davutoğlu, bazı Erzurumluların ‘Gerekirse tezek yakarız ama sınırlarımızı çiğnetmeyiz’ dediğini aktardı ve “Olursa bizim milletimiz vatanı ve onuru için gerekli fedakarlıkları göstermeye hazır bir millettir” ifadelerini kullandı.

Tarih: 01-12-2015

Başbakan Ahmet Davutoğlu, KKTC ziyareti sırasında Habertürk televizyonuna açıklamalarda bulundu.

Rusya’nın Türkiye’ye sattığı doğalgazı kesmesi ihtimali ile ilgili konuşan Başbakan Ahmet Davutoğlu, bazı Erzurumluların ‘Gerekirse tezek yakarız ama sınırlarımızı çiğnetmeyiz’ dediğini aktardı ve “Olursa bizim milletimiz vatanı ve onuru için gerekli fedakarlıkları göstermeye hazır bir millettir” ifadelerini kullandı. Davutoğlu, ihracatçılar ve turizmciler için alacakları tedbirleri yakında kamuoyuyla paylaşacağını söyledi.

"MEYVE-SEBZEYİ GERİ ÇEKERİZ"

Davutoğlu, Rusya'nın ambargosuna karşı alınacak ilk önlemlerden birinin Rus gümrüklerinde bekletilen meyve ve sebzeyi bozulmadan geri çekmek olacağını ifade etti. Davutoğlu, bunları başka pazarlara sevk etmeye çalışacaklarını dile getirdi.

Davutoğlu, “Türk yaş sebze için pazar sıkıntısı yok. Başka yere de satar. Bunun tedbirlerini alırız. Türkiye’nin coğrafyasında olan bir ülkenin kapısı kapanmaz. Bütün milletimiz sakin bir şekilde bunu takip etsin.” dedi.

“AMBARGOLAR TERS TEPER”

Davutoğlu, bu süreçte fevri tepki göstermeyeceklerini ve hissi davranmayacaklarını, karşı tarafla aynı şekilde mukabele edip söylem savaşına girmeyeceklerini vurguladı.

İhracatçıların hiçbir şekilde paniğe kapılmamasını isteyen Davutoğlu, afet durumlarında olduğu gibi zarar görenlere devlet yardımlarının gündeme gelebileceğini kaydetti. Davutoğlu, turizmcilere başka nerelerde alan açabileceklerini de değerlendireceklerini ekledi.

“MİLLETMİZİ FEDAKARLIK GÖSTERMEYE HAZIR BİR MİLLETTİR”

Rusya’nın Türkiye’ye sattığı doğalgazı kesmesi ihtimalinin sorulması üzerine Ahmet Davutoğlu, “Enerji alanında olacaksa zarar karşılıklı olacak.” dedi ve Rusya’nın bu yola tevessül edeceğini düşünmediğini dile getirdi. Davutoğlu, yine de Enerji Bakanlığı’na değişik alternatifler üzerinde çalışma talimatı verdiğini kaydetti.

“Öncelikle Rusya’nın böyle bir adım atmamasını temenni ederim. Muhtemelen böyle bir gelişme olmaz.” diyen Davutoğlu, bazı Erzurumluların ‘Gerekirse tezek yakarız ama sınırlarımızı çiğnetmeyiz’ dediğini aktardı ve “Olursa bizim milletimiz vatanı ve onuru için gerekli fedakarlıkları göstermeye hazır bir millettir.” ifadelerini kullandı. Davutoğlu, o seviyeye gelmeden Rusya ile ilişkilerin rayına oturacağını ümit ettiğini dile getirdi.

"BİZİ GEÇİCİ BÜTÇEYE MAHKUM ETMEMELERİNİ RİCA EDİYORUM"

Meclis'te bütçe görüşmeleriyle ilgili konuşan Davutoğlu, "Verdiğimiz her vaadi ilk üç ayda gerçekleştirmeyi planlıyorum. 3 aylık, bir yıllık paketler çıkardık. Kamuoyuna çıkıp, şu vaatleri şu ay içinde, şu yasaları şu ay içinde çıkaracağız diye kamuoyuna bir deklerasyonda bulunacağız. Bunların gerçekleşmesi için bütçeye ihtiyaç var. Esas bütçeyi bir an önce geçirelim istedik. Bahçeli ve arkadaşları destek vereceklerini ifade ettiler. Ben teşekkür ediyorum. Kılıçdaroğlu, arkadaşlarıyla görüşüp bildireceklerdi. Henüz cevap almadık ama ilk intiba olumluydu. Bütçeyi çıkarmak zorundayız. Bütçeyi çıkaralım, sonra talepleri görüşürüz. Şu anda bütçe acil bir konu. Bizi geçici bütçeye mahkum etmemelerini rica ediyorum. Bu gerçekleşirse güzel bir başlangıç olur. Kesin hesap komisyonu veya neler yapabileceğimizi konuşuruz. Genel başkanlardan randevu isteyeceğim vaatler, reformlar vs. ile ilgili görüşmek için. Bu vaatlerin bir kısmı muhalefetin de destek vereceği vaatler." dedi.

"TEK BAŞIMIZA ANAYASA YAPACAK GÜÇTE DEĞİLİZ"

Anayasa tartışmalarıyla ilgili konuşan Davutoğlu, "Yüzde 49.5 destek alan başbakan olmak özgüven veriyor. Yüzde 49.5 destek almış olsak da biz yüzde 100'ün hükümetiyiz. Eşit sayıda komisyonlar ile anayasa yapamadık. Önce genel başkanlarla görüşmek istiyorum. Onların yöntemleri varsa onu döneriz. Tek başımıza anayasa yapacak güçte değiliz. Anayasalar toplumun genel zihniyetini, genel doğrularını yansıtan referans metinlerdir. Bizim anayasa öyle değil maalesef. O mutabakatın tabanını genişletmek lazım." dedi.

"MİT TIR'LARI HABERİYLE DEVLETİN STRATEJİK ÇIKARLARINI ZEDELEDİLER"

Cumhuriyet Genel Yayın Yönetmeni Can Dündar ve Ankara Temsilcisi Erdem Gül'ün tutuklanması ile ilgili konuşan Davutoğlu, "Can Dündar ve Erdem Gül'ün haberi için 'şeref madalyası' deniyor. O olayın muhataplarından biri benim. Tahran'da mülteci kampındaydım. Türkiye ile ilgili pozitif bir hava oluştu. Ben toplantı yaparken MİT tırları olayı oldu. Bir gün sonra da Cenevre'de Suriye görüşmelerine katılıyorum. Bütün ülkeler Suriye rejimine yüklenirken Suriye Dışişleri Bakanı, gazete haberlerine dayanarak 'teröristleri besliyorsunuz' dedi. O hain çete Suriye Dışişleri Bakanı'nın eline bunu verdi. Böyle bir olayı planlayan zihniyet Türkiye'ye ihanet etmiştir. Açık bir şekilde planlanmış, DAEŞ ile işbirliği yapan bir ülke görünümüne sokma çabası var. MİT tırları olayının böyle bir arka planı var. Bu haberlerin yayımlanması bir suç mu? Buna ben değil mahkeme karar verir. Devletin stratejik çıkarlarını zedeleyenlere dönük hukuki tedbirler dünyanın her yerinde vardır. Bu yargılamanın tutuksuz olması esas olmalıdır. Tutuklu olması istisnaidir. Bu olaya Hükümet olarak hiçbir müdahalede bulunmadık. Bu tür durumlarda tutuksuz yargılanma esastır." dedi.

http://ilerihaber.org/davutoglundan-rusyaya-tezek-resti/26337/

Helal olsun benim milletime, eskiden doğalgaz mı vardı,hiç bir çıkar için virgül kadar eğilmez benim milletim.

Back