Simdiye dek Avrupa Konseyine gitmis butun basbakanlarimiz gibi sen de Ingilizce bileydin bu gelmezdi basina.. (sendeki onceki reisin haric, o da senin gibiydi). Olmadi madem gidiyorsun cevirmenini de cebinde tasi. Konseyin ortak dili ne ise o dilden gelecek sorular tabii ki.. Sadece sen degil, herkes anlasin diye.
Cikar iliskisi vardir. Belki o da kisa yoldan zengin olmak istiyordur, digerleri gibi.Ama Ahmet Davutoğlu ingilizceyi çok iyi biliyor canım, kaç defa denk geldim konuşmasına. Kaldı ki başka dillerde biliyor. Aslında bu adam oldukça donanımlı biri, ne işi var bu partide anlamıyorum. Aldığı eğitim dolayısıyla bir partide ikinci adam (üstelik kendinden daha vasıfsız bir insandan sonra gelen) olmayı kabul etmesi ilginç. Ama düşünceleri ve tutumu tartışılır tabi.
Yorumuma gelince bence de haklı. Birçok Avrupa lideri ingilizce bilse de kendi dilinde konuşur böyle durumlarda, bu da bir nevi milliyetçilik durumu. Sonuçta orada çevirmenler her dili her dile çeviriyor, Türk bir lider Türkçe konuşmak istiyorsa buna saygı duyarım.
Harfi harfine katılıyorum.Cikar iliskisi vardir. Belki o da kisa yoldan zengin olmak istiyordur, digerleri gibi.
Turk bir lider, Turkce konusmak istiyorsa konusur, cevirmenler de diger dillere cevirir.
Turk bir lider bir baska dilde soru soruldu diye hic kimseyi herkesin icinde asagilama hakkina sahip degildir.
Hem ne demek "Turkce anlamayi bilseydiniz"?.. "sen duydugunu anlayamayan bir aptalsin!" demektir bana gore.. Keske biraz da toplum icinde konusma adabi konusunda donanimli olsaydi. ama bunlarin hicbirinde o yok.. En tepeden en asagiya kadar..
Cikar iliskisi vardir. Belki o da kisa yoldan zengin olmak istiyordur, digerleri gibi.
Turk bir lider, Turkce konusmak istiyorsa konusur, cevirmenler de diger dillere cevirir.
Turk bir lider bir baska dilde soru soruldu diye hic kimseyi herkesin icinde asagilama hakkina sahip degildir.
Hem ne demek "Turkce anlamayi bilseydiniz"?.. "sen duydugunu anlayamayan bir aptalsin!" demektir bana gore.. Keske biraz da toplum icinde konusma adabi konusunda donanimli olsaydi. ama bunlarin hicbirinde o yok.. En tepeden en asagiya kadar..
Diline yüreğine objektif bakışına sağlık..Videoyu simdi seyrettim. Adamin sorusunun yarisi verilmis, sonu yok. Duydugum kadarinda Cizre ve Silopide olen ve yerinden olan sivillerden, cocuklardan, kadinlardan bahsediyor. Davutoglu da mucadelenin neden surdugunu aciklamis kendince, olen cocuklar ve kadinlar konusunu guvenlige baglamis. Asli gorevi guvenligi saglamakmis. Peki bu cocuklar olurken guvenlik onlarin isi degil miydi? Simdi Yuksekovada ilceler, koyler bosaltildi, operasyonlar suruyor, ama Cizre ve Silopi'de boyle olmamisti. Insanlar analarinin cenazelerini bile haftalarca sokaktan alamamisti. Evlerinde olenlerin cenazesi dondurulmus pet siselere sarilarak gunlerce bodrumlarda bekletilmisti. Bu verdigi naif cevap onlari tatmin etti mi? Bu vatandaslarin can guvenligi kime emanetti?
Sozlerinin sonunu "Turkce dusunup anlamayi bilseydiniz" diyerek karsisindakini mal yerine koyan saldirgan bir bicimde bitirdigi gercegini verdigini soyledigin naif cevap degistirmiyor ne yazik ki.. Onun da digerleri gibi her konusmasinda ille de bir asagilayan tarafi var, AKP gelenegine gore de olmak zorunda.
Sagol canim.. Kendimi karsidakinin yerine de koymaya calisiyorum sadece. Benim kulaklarim yuz yasina da gelsem, her gun de duysam kabaliga, hakarete, haksizliga alismayacak.Diline yüreğine objektif bakışına sağlık..
Böyle düşünen insanlara çok ihtiyacı var bu ülkenin hafızanızı da taze tutuşunuzun ayrıca altını ben çizeyim "Dolaplarda saklanan cesetleri " zira çoktan unutuldu bile onlarSagol canim.. Kendimi karsidakinin yerine de koymaya calisiyorum sadece. Benim kulaklarim yuz yasina da gelsem, her gun de duysam kabaliga, hakarete, haksizliga alismayacak.
Böyle düşünen insanlara çok ihtiyacı var bu ülkenin hafızanızı da taze tutuşunuzun ayrıca altını ben çizeyim "Dolaplarda saklanan cesetleri " zira çoktan unutuldu bile onlar
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?