• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Davutoğlu'ndan "canlı bomba" açıklaması

okypete

Nirvana
Kayıtlı Üye
28 Mart 2008
84.873
40.691
698
http://odatv.com/davutoglundan-canli-bomba-aciklamasi-1210151200.html
davutoglundan-canli-bomba-aciklamasi-1210151200_m2.jpg

Başbakan Ahmet Davutoğlu, Türkiye'de bulunan canlı bombaların isim listesinin ellerinde olduğunu belirterek "Biliyorsunuz bu, bir eylem hazırlığı içinde ama bunu gerçek bir eyleme dönüştürmedikçe veya elinizde o eylemin olabileceğine dair bir veri olmadıkça tutuklayamazsınız" dedi.

Hukuk devleti vurgusu yapan Davutoğlu,"Türkiye sebepsiz yere insanların tutuklanabileceği bir ülke değil" ifadelerini kullandı. Hatırlanacağı gibi büyük tartışmalarla Meclis'ten geçen "makul şüphe" yasasını savunan AKP'liler, bu yasanın terör faaliyetlerinin önüne geçmek için çıkarıldığını belirtmişti. Ancak söz konusu yasa bugüne kadar daha çok protestocu öğrenciler ve bazı muhalif gazeteciler için uygulandı.

"EYLEM HAZIRLIĞI İÇİNDE AMA..."

Başbakan Davutoğlu, AK Parti Genel Merkezi'nden katıldığı NTV canlı yayınında, gündeme ilişkin soruları yanıtladı.

İsmi bilinen canlı bombaların neden yakalanmadığı ile ilgili soruya Davutoğlu şu yanıtı verdi:

"Biliyorsunuz bu, bir eylem hazırlığı içinde ama bunu gerçek bir eyleme dönüştürmedikçe veya elinizde o eylemin olabileceğine dair bir veri olmadıkça tutuklayamazsınız. Türkiye, demokratik bir hukuk devleti. Dese ki savcı, 'Elinde ne delil var'. Bir saat sonra da serbest bırakılabiliyor. Bunda kimse hukuku da suçlayamaz çünkü Türkiye sebepsiz yere insanların tutuklanabileceği bir ülke değil. Ama bunun dışında engellenen birkaç örnek verdim. Şunu da ifade edeyim, özellikle PKK bağlamında, son derece başarılı bir terör operasyonu yürütülüyor, doğuda, güneydoğuda. Bunun getirdiği ek yükler, ek riskler de var. Yani birçok terör odağı olabilecek unsurlar, şu anda tasfiye edildi ya da gözaltına alındı. Aynı şekilde DEAŞ. Dikkat edin 23 Temmuz'dan bu yana yürütülen yoğun çabalar, mücadeleler içinde en önemli kadrolar bir şekilde ya tutuklandı ya irtibatları koparıldı, bunlar yapıldı. Ama meydanda bir büyük mitingde alınacak tedbirler bağlamında bütün bunlardan çıkartılacak dersler ve ayrıca da mutlaka alınması gereken tedbirler var. Rutin dışına çıktığınız zaman o rutin dışının da bir sınırı var demokratik, hukuk devleti içinde."

Her an bomba patlayabilir.
Bomba patlarsa kalan sağlar bizimdir patlamazsa hala onlar bizim vatandaşımız olur..
Geçerli eylemmiş..
Bos yere içeri alınanlarda var ama neyse..
Bi 100 kişi daha ölsün söz harekete gecicez der gibi olmuş..
Ama abla napayım bana gelişi 100 kişi... :KK14::KK14:

Hukuk devleti vurgusu yapan Davutoğlu,"Türkiye sebepsiz yere insanların tutuklanabileceği bir ülke değil" ifadelerini kullandı.
Açıklamaya çok şaşırdım. Hele bu ifadeye. İnsanların yazdığı twite bile bahane bulunup gözaltılar oldu.
Burada bile bazen uyarılar yapılıyor, yazdıklarınıza dikkat edin kapımıza polis geliyor diye.
Şimdi bu canlı bombaların eyleme geçmeden, sosyal paylaşım sitelerinde birşeyler yazsınlar da ellerinde delil olsun diye mi umut etmeliyim.
Nolur biriniz bu duruma açıklama getirsin. Artık mantığım işlemiyor.

Her an bomba patlayabilir.
Bomba patlarsa kalan sağlar bizimdir patlamazsa hala onlar bizim vatandaşımız olur..
Geçerli eylemmiş..
Bos yere içeri alınanlarda var ama neyse..
Bi 100 kişi daha ölsün söz harekete gecicez der gibi olmuş..
Ama abla napayım bana gelişi 100 kişi... :KK14::KK14:
Iyimserlik yapiyorsun, oyle de dememis. eylem olmadan cok zor diyor, ellerinde liste varmis ama eylem yaptiktan sonra yakalayabilirlermis..

Iyimserlik yapiyorsun, oyle de dememis. eylem olmadan cok zor diyor, ellerinde liste varmis ama eylem yaptiktan sonra yakalayabilirlermis..

İyimserlik değil benimki körü körüne karar vermek :)
Eylemde senin benim parçalarını yerden toplarken şans eseri de bombacıya denk gelirler artık..
O kadar insan ölüyor ki bombaciyi bulmak daha zor oluyor onca kopan parmak bacak sakatat arasından :(

aaa demokrasi gelmiş. masumiyet karinesi işler olmuş. gözlerim yaşardı. hem de canlı bomba adaylarına karşı.

hem arkadaşlar zor olanı yapıyorlar öyle demeyin. o canlı bombaları parça parça toplamak kolay mı sanıyorsunuz...

"Biliyorsunuz bu, bir eylem hazırlığı içinde ama bunu gerçek bir eyleme dönüştürmedikçe veya elinizde o eylemin olabileceğine dair bir veri olmadıkça tutuklayamazsınız. Türkiye, demokratik bir hukuk devleti.
Yani şimdi ben yanlış mı anlıyorum?:KK57:
Misal adamın biri bombaları üzerine bağladı ve sarayın önüne gitti,bu adam sarayı patlatmadan tutuklayamıyacaklarmıymış.o_O

Yani şimdi ben yanlış mı anlıyorum?:KK57:
Misal adamın biri bombaları üzerine bağladı ve sarayın önüne gitti,bu adam sarayı patlatmadan tutuklayamıyacaklarmıymış.o_O
saray olunca uygulama farklıdır mutlaka,kaç km geriden ararlar:KK53:

saray olunca uygulama farklıdır mutlaka,kaç km geriden ararlar:KK53:

doğru anladın. adam sarayı patlatacak sonra kalan parçalarını tutuklayacaklar
Ben artık bu ülkede yaşamak istemiyorum ya.
Hiçbirimizin yarın nerde öldürüleceği belli değil.Öldürüldükten sonra yakalarlar artık katilimizi.Onuda iyi halden bırakırlar.

Back
X