Davutoğlu: "Ben de dağ çocuğuyum"

Chess

Nirvana
Kayıtlı Üye
14 Ağustos 2009
53.296
42.825
898
Başbakan Ahmet Davutoğlu, Artvin'den gelen sivil toplum kuruluşu temsilcilerine, "Ben de bir dağ çocuğuyum. Ben de o güzellikler içinde büyüdüm. Artvin Cizre'dir diye konu görülürse bu işten çıkış olmaz" dedi.
Sitene Ekle
Kıvanç EL - Ankara

Başbakan Davutoğlu'nun, Artvin Cerattepe'yi görüşmek için bir araya geldiği STK temsilcilerine, dikkat çeken mesajlar verdiği öğrenildi.

Dağ çocuğuyum

Edinilen bilgiye göre Davutoğlu, "Karşılıklı iki tarafmışız gibi görülmesi yanlış. Burada iki taraf yok. Hepimiz çevrenin korunması tarafındayız. Hükümet olarak bizim çevre hassasiyetimiz ortada.

Çevreye zarar verilmesine kimse göz yummaz. Bu mesele bir tarafın diğerine galebe çalacağı bir konu değil. Eğer bu ülkeyi kalkındıracaksak, geliştireceksek enerjide madende dışa bağımlılıktan kurtaracaksak bu madenleri de çıkarmamız gerek. Bunun nasıl olacağına da konuşarak diyalog içinde karar vereceğiz" dedi. Kendisinin Konya Taşkent'te büyüdüğünü hatırlatan Davutoğlu, "Ben de bir dağ çocuğuyum.

Sizinki kadar yeşil değil belki ama ben de o güzellikler içinde büyüdüm" diye konuştuğu kaydedildi.

Çıkış olmaz

Davutoğlu'nun eylemlere il dışından çok dayıda kişi geldiğini ve bunlar arasında provokatörler olduğunun tespit edildiğini aktardıktan sonra, "Cizre-Artvin'dir; Artvin-Cizre'dir diye görülürse bu işten çıkış olmaz. Buna müsaade etmeyiz. Böyle olursa iş çevre meselesi olmaktan çıkar, başka bir boyut kazanır. Kamu düzeninden taviz verilmez" dediği kaydedildi. Davutoğlu'nun toplantıdan ayrılırken her türlü gelişmede, çevreye dair olumsuz bir tutum çıkması durumunda hemen devreye gireceğini söylediği de kaydedildi.
http://www.milliyet.com.tr/davutoglu-ben-de-dag-cocuguyum-/siyaset/detay/2199733/default.htm

Hepimiz çevrenin korunması tarafındayız

oooo bilmeyiz mi Başbakan'ım...
3. Köprü yapacağız diye milyon ağacı kesmek sizde, herkese bir daire adı altında toki numarasına doğal güzellikleri katletmek sizde, her boşluğa avm dikerek yaşanılası alanları daraltmak sizde, yeşilliği katledip maden ocakları kurmak sizde.
Bunlar hep çevrecilikten hep doğa dostu olmaktan zaten.

Hukuk sosyolojisi dersinde hoca bu konuya değindi epey. Olayın tamamen siyasal olduğunu, hakkın ne yapıldığına değil kim tarafından yapıldığına bakarak tepki verdiğini söyledi. Fazla sıkılmış olmalıyım İngilizcem yetmedi sonrasını dinlemeye.

Bu konu araştırılması gereken bir konu galiba.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…