davranış bozukluğu mu?

burcubahar0635

what u get is what u give
Kayıtlı Üye
20 Ağustos 2015
6.504
15.643
248
Selam arkadaşlar 2,5 yaşında bir oğlum var. Son zamanlarda çok sinirimin bozulduğu bir davranış içinde ve ne yapacağımı bilmiyorum. Durduk yere kıyafetinden iç bodysinin çıtçıtını çekip açıyor ve vücuduyla oynamaya başlıyor, pipisi ve göbeğiyle bir de poposuyla oynuyor.İlk başlarda normal karşıladım ve görmezden geldim fakat bu hareket 3-4 aydır sürüyor.Şimdi de ek olarak bezini açtığı zamanlarda ne kadar düzeltsek de gene gizlice gidip indiriyor hafif ve bez öyle kalınca da kaka yaptığı zaman eline ve kıyafetlerine kaka bulaştırıyor ve biz fark edene kadar elini yüzüne ve sağa sola bulaştırıyor.Kaç defa güzelce anlattım yapma etme dedim kızdım anlamadı.Yani bunlardan anlıyor yapmanın ne olduğunu biliyor ama inatla yapmaya devam ediyor.Hatta özür diliyo yapmicam diyo yine yapıyo gerçi özrün ne anlama geldiğini bildiğinden pek emin değilim.Ben ne yapacağımı bulamadım arkadaşlar çok çaresizim doktora mı götürüyüm napiyim başına gelen var mı?

Çocuğunuz yavaş yavaş anal dönemden fallik döneme geçiş yapıyor. Yani odağı poposuyken, artık cinsel organı olacak. Kendi cinsiyetini keşfedecek.Bu dönem içinde mastürbasyon yapması da normal. Görmezden gelin, utandırmayın bir süre sonra unutacak. Başkalarının yanında yaparsa eğer özel bölgelerimize sadece tuvalette ve odamızda dokunabiliriz diye çok üstünde durmadan uyarın. Davranış problemi değil ama yanlış tavır takınırsanız çocuğunuzda davranış problemi görebilirsiniz. Bezinden rahatsız oluyor olabilir mi? Tuvalet eğitimi vermeyi düşünüyor musunuz?

çok doğru.yaşına uygun cinsel gelişim yazılarını okumanızı tavsiye ediyorum.eğer abartılı, sinirli ters tepkiler verirseniz sorunlara yol açabilirsiniz.

Benim oğlum da 4 yaşında gün içerisinde TV izlerken sık sık pipisiyle oynuyor. Dikkatini dağıtmaya çalışıyoruz bazen, bazen de görmezden geliyoruz. Normal bir durum

çok doğru.yaşına uygun cinsel gelişim yazılarını okumanızı tavsiye ediyorum.eğer abartılı, sinirli ters tepkiler verirseniz sorunlara yol açabilirsiniz.
Evet üstelik malesef hayat boyu etkileyecek, karakterini şekillendirecek bazı sorunlar olabilir bunlar. Ben de sizin gibi psikoseksüel gelişim kuramını okumasını öneriyorum konu sahibinin :)

teşekkürler psikoseksüel gelişim kuramını biliyorum ama sorunum vücuduyla oynaması değil kakasıyla oynayıp sağa sola sürmesi.Tuvalet eğitimini denemeye başladığımda aşırı tepki veriyor çiş ve kakayla ilgili herşeyi duymazdan geliyor ve bez takmak istediğini söylüyor hatta ben daha küçüğüm diyor.

Aslında tuvalet eğitimi olsa o kadar da dert değil de, kakayi yüzüne, eşyalara bulaştırma kısmı gercekten sıkıntı, haklısınız..

Bilemedim ki ne yapılır..
Kakayi yaptığı gibi altını degistirseniz sonra neresiyle oynarsa oynasın

Olmaz mı..

Çocuklarda cinsel organla oynama masturbasyon normal davranışlar.
Sakın bu konuda kızmayın utandırmayın.
Büyük tuvaletini biryerlere bulaştirmasi hoş değil fakat rahatsız olduğu için yapıyor olabilir.O yaştaki bir çocuğun bezine de olsa tuvaletini yapmasını farkedersiniz yapınca hemen değiştirseniz oynamaya firsat bulamaz

Kakasını herhangi bir organı gibi görüyor o yaşta çocuklar. Tuvalete oturup vücudundan bir parçanın ayrıldığını görmek büyük bir korku uyandırıyor. Çok sert ya da çok rahat davranmadan bu süreci atlatabilirsiniz. Bir de eğer evinizin tuvaleti klozetse altına küçük bir merdivencik koymanızda fayda var. Ayakları yere bastığında daha güvende hissediyorlar. Yani çocukların kakaları çok kıymetli :) o kakasını pis görmüyordur. Hatta bir hocamız sakın lazımlığa yaptırıp onun o muazzam değerli kakasını gözünün önünde tak takk diye tuvalete döküp şorul şorul sifona basmayın demişti. Kakam nerede diye ağlayabilir bile

Valla bana normal geldi çünkü 2 yaşından sonra çocuklar cinsel kimlikleriyle tanışır. Bir davranışı değiştirmekle ilgili şimdilik bildiğim en etkili ve genel kural bir süre o davranışı yok saymak hiç konuşmamak çocukla daha fazla duygu içeren karşılıklı iletişim barındıran vakit geçirilmeli ve doğru bulduğunuz davranışlarını takdir etmelisiniz.

Bezden ayirin yaşı gelmis. Cinselliğini keşfediyor artı bezden rahatsız olabilir artık. Elledigi zaman çok uyarmak yerine ilgisini dağıtmaya çalışın. Bazen sürekli uyarı olunca çocuklar daha fazla yapıyor bu hareketleri. Bir dikkat dağıtma. İki bezden ayırın.

Kakasını alıp her yere yüzüne falan sürmesi bana da normal gelmedi ya bu düzeltilmesi gereken bir davranış. Rencide etmeyin denmiş ama bence pis çocuk olduğunu söyleyin yapmasın. Bazen rencide olmayı da öğrenmeli çocuklar çünkü hayat çok ponçik değil

Bu yaşlar cocuğun bedenini keşfettiği yaşlar.
Bir yerde okumuştum örneğin el ile yada koltuk başlıklarına oturup sürtünme ile vucudundaki değişimleri gözlemlemek genellikle bu yaş aralığında oluyormuş.Gecici bir süreç ama Ben sizin yerinizde olsam işinin ehli bir pedagog tan randevu alır durumu anlatırdım. Süreci En az hasarla atlamak adına.

Sanki benim oğlumu anlatıyorsunuz 2 buçuk yaşında başladığım bez bıraktırma serüvenini 3 buçuk yaşında tamamlayabildim. Bezin içine elini sokup kakasını kurcalar, koklar hatta bana koklatmaya çalışırdı. Etrafa sürer bundan da zevk alırdı. Çıldırdığım zamanlar olmadı değil ama çoğunlukla sakin kalmayı tetcih ettim, yılmadan uyardım. Bizim pipiyle oynama durumumuz da 1 aydır var normal bir durum olduğunu bilsem de anne evhamlığı mıdır nedir yapmasa daha iyiymiş gibi geliyo. Özel bölge kavramını anlatmakla uğraşıyorum şimdi de. Allah canlarına sağlık versin bütün yavrularımızın anne olmak gerçekten zor.

Gayet normal bir çoçuk... Tuvalet eğitimi zamanı gelmiş sadece.... Dikkatini başka yere çekin... Aynı anlattığınız örnekten en az 100 tane var çevremde

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…