Gelinlik Modelleri Dantelsiz gelinlik sorunsali..?

Mihmandar_34

Rabbime şükür 🤲
Kayıtlı Üye
30 Aralık 2012
5.761
5.078
198
35
Kizlar merhaba, temmuzda dugunum var veeee gelinligimi henuz alabilmis degilim.. Ben herkesin aksine su sira dantesiz modelleri daha cok begeniyorum daha asil ve şık gorunuyor. Ayni su gelinlikte oldugu gibi; http://www.robechic.fr/e2/robe-de-m...-satin-avec-voile-manche-courte-d2108736.html
Eskiden dantelli modelleri begenirdim ama boyle herkeste yoktu, simdi her evlenen dantelli gelinlik giyiyor cunku piyasada onlar var..:) Ancak bu linkteki gelinligi yasadigim yerde yapacak olan yok daha dogrusu kumasi bulmak zor dediler.. Kabuk gibi ve sert bir kumas benim istedigim.. Cevremdekiler de dantelli daha guzel daha romantik diyorlar vazgecirmeye calisiyorlar ancak ben dugunumde perde gibi gezmek istemiyorum..:) Hele su alt eteklere konulan danteli cok bayagi buluyorum... Off yaa napicam ben, siz ne dusunuyorsunuz bu tarz gelinlikler hakkinda? Yorum birakirsaniz cok sevinirim hem fikir sahibi de olmus olurum:)
Cok tesekkurler.

Ve kumaş bu modellerde çok önemli.Tabiki iyi bir yerede diktirmek.Çünkü eğer kumaş uygun olmazsa ve diken kişide iyi değilse şık olmaz.Kalıp gibi olmalı yani..Bu anlamda en iyi modeller pronoviasta var.Modelin öncüsü onlar..Maddi durumunuz elveriyorsa hiç riske girmeden pronoviasa bakın derim.

Cok tesekkur ederim, arastiracagim
Turkiye'de kucuk denilebilecek bir sehirde yasiyorum burda bulmak biraz zor olabilir, hatta burdaki gelinlikciler ellerinde boyle kumaslarin olmadigini, hic macera aramamam gerektigini soylediler. Evet, bu tarz gelinliklerde kumas cok onemli o yuzden her yere diktiremeyecegimi dusunuyorum, fikirleriniz icin cok tesekkurler..:)

Eğer bu gelinliği yapabilecek biri yoksa sakın o riske girme derim asıl perde gibi o zaman gezersin ortalıkta...

Bu gelinlikte en önemli şey kumaş seçimi, eski tip güneşlik kumaşı gibi bişeyden yaparlar tutuştururlar eline adamın gelinlikçiler, malesef yapamayacakları modelleri bile hallediriz yaparız deyip o özel günü mahvedebiliyorlar...

Amerikan tafta mı deniyor ipek tafta da olabilir bilemiyorum ama bu kumaş konusunu çok araştırmalısın...

bence de asil duruyor.. ama diktiriceksen eğer bence beline broş kemer hazırlatmalısın. biraz hareket katar diye düşünüyorumm..

Model çokkkk zarif, yalnız kalın ve zor bir kumaş olduğundan potluk vs olmaması için çok güvendiğiniz bir yere diktirin derim. Hatta gerekirse gelinlikçiyi aradan çıkarın kumaşı kendiniz alıp referansı sağlam iyi bir gelinlik terzisine diktirin, onlar da kendileri dikmiyor bu terzilere diktiriyorlar zaten. Gelinlikçiler maliyetten kısmak için dört takla atabiliyorlar, sonuçta ortaya çıkan çoğu gelinliğin kumaş kalitesi de malum...
İpek tafta özellikle böyle Audrey Hepburn tipi nostaljik gelinliklerde çok tok, çok zengin duruyor ve bu model için harika olur bence Sizi vazgeçirmeye çalışanlara da dantelsiz gelin neden olmasın kardeşim diye seslenmek istiyorum :)

Konudan biraz zaman gecmis ama yine de yazmak istedim.

Sizinle ayni fikirdeyim.

Herkes birbirinin kopyasi gibi etegi dantelli duvagi dantelli govdesi dantelli gelinlikler giyiyor ve bence de perde gibi duruyor.

Benim gelinligim drapeliydi.

Belden gogus altina kadar drapeler vardi.

Kemer bolgesinde tas islemeler ve gogus bolgesinde inci islemeler vardi.

Siz insanlara aldirmayin.

Dantelsin gelinlik modeli istiyorsanizda begüm kütük ün gelinligine bir göz atın derim.

Merhabalar, ben de nacizane fikrimi yazmak istedim. Her dantelli gelinlik perde gibi duracak diye bir kaide asla yok. Kaliteli ve iyi işçilik ile yapılmış dantelli gelinlik asaletini hiç birşey vermiyor maalesef. Tabii ki herşeyden önemlisi sizin içinize sinmesi.
Ayrıca fotograftaki gibi saten giymenizi kesinlikle önermem. Fotograflarda gerçekten kötü ve basit çıkıyor. 1 sene öne evlendim, çok net söyleyebilirim. Ayrıca çok kusur belli eden bir kumaş saten..
Ama gelinlik hayaliniz bu model ise ve bedeninizden eminseniz, fransa da yaşıyorum, size kargolayabilirim..

O kumaşın adı taftadır. Ucuzunu da bulabilirsin kalitelisini de. Kumaşçıların çoğuna vardır bulunmaz birşey değil yani. Kaliteli birşey almak istiyorsan da dHa lüks kumaşçılara bakman gerekir.
Ve bence gelinlik çok şık duruyor ben ço beğendim :)

Arkadaslar hepinize ayri ayri cok tesekkur ederim, gelinligim muallakta kaldigi icin yazmadim belli degildi ne olacagi cunku, kendi tasarladigim ve bu gelinlige cok benzer bir modeli yasadigim sehirde bir gelinlikciye yaptiracagim, provalarim oluyor, dikim asamasinda.. Sadece bu gelinlik biraz kabarik, ben daha duz bir model sectim alt kismi A kesimden hallice... Tam hali dikilse de giysem, fikir olmasi acisindan paylasacagim, desteginiz ve fikirleriniz icin ayrica tesekkurler tekrar :)

bence bu tarz gelinlik markadan alınmalı çünkü sade . sade olduğu için kumaşının kötü olması dikimin kötü olması onu çok çirkin gösterir. ayrıca not : dantelli gelinlikler perde ise buda güneşlik olur bence her gelinlik türü güzeldir. içimize sinmesi önemli

Her gelinlik turunun guzel oldugunu dusunmuyorum ben ya :) dantelli gelinligi sevmiyorum cunku o alt eteklere konulan perdeden kesilmis gibi olan danteller bayagi geliyor bana, sizin sade gelinlikler icin begenmediginiz bir ozellik var mi, varsa paylasin :) fikir olur bana da goremedigim yanlarini da bu sayede gostermis olursunuz.

Benim gelinliğimde drapeliydi belden yukarsı ama senin bu gelinlik hoş bir model değil. Yaşın kaç bilemem ama bu model daha çok 40 lı yaşlarda çok uzun boylu bayanlarda hoş durabilir.

Bu benim gelinliğim etek ucu dantelli tül etekler banada perde gibi geliyor ama bunu ilk denediğimde bayıldım fikir olur diye atıyorum

Eklentiler

• image.jpeg
    34,7 KB · Görüntüleme: 165
Bu benim gelinliğim etek ucu dantelli tül etekler banada perde gibi geliyor ama bunu ilk denediğimde bayıldım fikir olur diye atıyorum
Cok şık bir gelinlik gercekten, harika bayildim :)) kabarikligi da dozunda, nerden ve ne kadara aldiniz/ yaptirdiniz acaba? :)
Gule gule giyin insallah.

Cok şık bir gelinlik gercekten, harika bayildim :)) kabarikligi da dozunda, nerden ve ne kadara aldiniz/ yaptirdiniz acaba? :)
Gule gule giyin insallah.
Çok teşekkür ederim. Zamanım kısıtlı olduğu için girdiğim üçüncü mağazada denedim. Etek uçlarını kısaltıp askılarına lastik taktılar ertesi gün teslim aldım. İzmirden aldım çankayada gelinlikçilerin olduğu yerde öykü gelinlikten 2500 tlye isteğim buydu direk buldum

İyi alisveris buna denir iste:) fiyati da piyasaya gore gayet iyiymis, ben diktiriyorum mecburen, fiyati da 3bini gecti, diktirdigim icin.. Sizinki hem şık hem de hesapli olmus hakikaten:) cok yakismis

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…