Örgü dantel modeli yardım...

Bebek örgüleri, örgü teknikleri, Tığ işi örgüler, Örgü oyuncaklar, Örgü takılar,

gizemg

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
17 Mart 2011
61
0
$www.dantel.biz_20_2D_20Eli_FEi_20_D6rnekleri_20_2819_29.jpg

bu örnekteki kutucuklar nasıl yapılıyor,bilen varsa bir yardım lütfen :)

merhaba canim, ben hobi olarak arada biseyler yapiyorum.. :KK6:o kutucuklari yapman icin:
hani zincir cekiyorsun ya..zincir cekip tigi batiyorsun..diyelimki iki zincirde bir örüyorsun.. kutucuklar icin zincir sayisini artirman gerekiyor, mesela 5 zincir ya da 6 zincir cekmen gerekiyor, 5 zincirden sonra tigi batiriyorsun..üst sirada da tam tersi yapilmiski kutucuklar olussun.. o bes zincirin üzerine her zincirde bir batiyorsun tigi... insallah bu isle ilgilenen profesyonel bilen biri detayli anlatabilir..:97:

modeli büyütüp baktimda; her sirada üc kutucuk yapilmis, bu da demek oluyorki bir sira kutucuk yapip geri dönüyorsun, sonra yine dönüyorsun, böylece bitis yerine varip 3 sirayi tamamlamis olursun..

Son düzenleme:
hayır üstteki arkadasın sölediği gibi olamaz. zaten bunu baslıyosun sıra sıra örüyosun kutu yapcaksan geri dönüp öncegerideki minik kareleri tamamlıyosun yani o sıra bıtınce kale surları gibi duracak sonra birlestirceksin üstlrei ama biraz karıştı sanırım:KK17:

sık iğne geçmemiş geri döndüğünü sanmıyorum yani:)

bilen varsa bir de bilmeyene anlatır gibi anlatırsa sevaba girecek :KK34:

bu örneğin 4 kenarlarda bir oratda güllüsünü yaptım ben. aslında alışınca çok basit ktucuklar.
51 küçük kutu yap 3 sıra boydan yapacaksın sonra 25 kutuyuda 3 sıra yapıp 12-15 zincir (kaçda battığına bağlı bazıalrı 2 zincirde bazıalrı 3 zincirde) çekip arada3 kutucuk kalacak şekilde batıp 3 de çekiyorsun sonra 3 zincir ilk kutucuğu ve diğerleri geri döndüğünde 2 kutucuk yapıp diğerini 3de çekerek kutucuk yapıyorsun aynı şekilde devam ediyorsun. 3 lü kare kutucuklar bittiğinde diğer yandakine geçiyorsun. ilk yaptıklarında biraz yamuk buruk olabilir takılma sonradn düzeliyor.
inşallah yaparsın ben zor çözmüştüm gösterende olmamıştı açıkcası.

bu örneğin 4 kenarlarda bir oratda güllüsünü yaptım ben. aslında alışınca çok basit ktucuklar.
51 küçük kutu yap 3 sıra boydan yapacaksın sonra 25 kutuyuda 3 sıra yapıp 12-15 zincir (kaçda battığına bağlı bazıalrı 2 zincirde bazıalrı 3 zincirde) çekip arada3 kutucuk kalacak şekilde batıp 3 de çekiyorsun sonra 3 zincir ilk kutucuğu ve diğerleri geri döndüğünde 2 kutucuk yapıp diğerini 3de çekerek kutucuk yapıyorsun aynı şekilde devam ediyorsun. 3 lü kare kutucuklar bittiğinde diğer yandakine geçiyorsun. ilk yaptıklarında biraz yamuk buruk olabilir takılma sonradn düzeliyor.
inşallah yaparsın ben zor çözmüştüm gösterende olmamıştı açıkcası.

çok teşekkürler,anladım nasıl olduğunu :KK66:

resimli anlatımı var bunun resimler ve yazılar tamamen alıntıdır

Yapılışı

Meşhur bir örnek bu güllü örnek.Bende de bi parça var örnek için yapmıştım ama resmini çekmemiştim, eklerim yakında. Yapımı zor görünsede değil aslında. Merak edenler için bi resimli anlatım yaptım, inşallah yardımcı olabilmişimdir...

Örnekte yapımı merak edilen kısım küçük küpçüklerin olduğu kısım, bildiğim şekli ile anlatmaya başlıyorum...

Yapacağımız örtü ölçüsünde kurtucuklar yapalım. Bunu 2 sıra yapıp 3. sırada gül motifimize yetecek kadar kutu yapalım ( ki sayısı elinizdeki örnekte bellidir siz ona göre yapın ) Ben farklı bir çiçek motifi ( çiçek denirse tabi. model olsun diye uyduruk bişey ) yapacağımdan ona göre kutucuk yapıyorum...

Gül motifini yapacağımız kısmın üzerine geri gönüyoruz...

Burada 3 sıra üst üste yapıyoruz. Motifimiz yavaşça çıkmaya başladı...

10 zincir çekip alttaki sıradan 3 kutucuk ileri gidip batıyoruz...

Burada 3 kutucuklu bir küp oluşturacağız...

Geri dönüp iki kutucuk normal 3. kutucuğu hiç zincir çekmeden, az önce çektiğimiz 10'lu zincire batıyoruz...

İşte batırılmış hali...

Örneğimizi ters çevirelim...

İki zincir çekip yine 10'lu zincire batalım...

Sonra normal bi şekilde 2 kutucuk daha yapalım...

Yine 10 zincir çekip alttaki sıradan 3 kutucuk ileri gidip batıyoruz. Orada da bi küp oluşturuyoruz ve bir diğerine geçiyoruz.Eğer gül motifi oluşturacaksak 3 kutucuklu küp değilde motife yetecek kadar kutucuk yapacağız ve yine 3'lü kutucuklar gibi 3 sıralı olacak. Burada bir resim yetersiz olmuş...

Sondaki çiçek ( asıl örnekte gül ) motifimizi yapıp 10 zincir çekip alttaki sırada çektiğimiz 10'lu zincirin boş kalan üst kısmına batıyoruz ve 3 kutucuk yapıyoruz...

Burada da 3 kutucuklu bi küp oluşturuyoruz. Örneğimiz bu şekilde ilerliyor, kolay gelsin...

X