• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Dans gösterisi makamdan etti

Chess

Nirvana
Kayıtlı Üye
14 Ağustos 2009
53.296
42.837
898
İZMİR’de, Dokuz Eylül Üniversitesi Buca Eğitim Fakültesi tarafından düzenlenen mezuniyet töreninde sergilenen dans gösterisi Fakülte Dekan Vekili Prof. Dr. Süleyman Başlar’ı makamından etti.
Sitene Ekle
dans-gosterisi-makamdan-etti-7241244.Jpeg

Mehmet KURT/İZMİR, (DHA)

Gösteride, Ramazan ayına uygun olmayan kıyafetler giyildiği gerekçesiyle velilerin şikayet ettiği öne sürülen Prof. Dr. Süleyman Başlar, YÖK tarafından görevden alındı.
Dokuz Eylül Üniversitesi’nin Tınaztepe Kampüsü’nde bulunan anfitiyatroda, çeşitli bölümlerden mezun olan 2 bin öğretmen adayı için mezuniyet töreni düzenlendi. Törende, aralarında fakülte öğrencilerinin de yer aldığı üniversite öğrenci topluluklarından DİFAT’ın (Dokuz Eylül Türk Folklorünü Araştırma Topluluğu) Zeybek ve Karadeniz yöresiOyunları ile Hint dansları gösterisi yapıldı. İddiaya göre dansçıların kıyafetlerinden rahatsız olan bazı veliler, YÖK’e fotoğrafla şikayette bulundu. Ramazan ayı dolasıyıyla kıyafetlerin uygun olmadığı yönündeki şikayetin ardından YÖK, Eğitim Fakültesi Dekan Vekili Prof.Dr. Süleyman Başlar’ı faks talimatıyla görevden aldı.

Bir dönem asaleten dekanlık yapan, bir süre önce ise yüzde 90 oy oranıyla seçimi kazanmasına karşın vekil olarak tutulan Prof. Dr. Süleyman Başlar, doğal yaşam alanı dahil, imza attığı birbirinden özel projeler nedeniyle seçimler öncesi asaleten atanmasını beklerken, kendi insiyatifinde olmadan gerçekleşen bir dans gösterisi nedeniyle görevden alınmasının çok ağrına gittiğini söyledi.

’BEN DE ÇARESİZ İZLEDİM’

Prof. Dr. Süleyman Başlar, sağcısıyla solcusuyla fakülteyi birleştiren çalışmalara imza attıklarını belirterek, "3-5 ahlaksız muhalifin 10 aydır solcu, paralel ve daha birçok ithamla sürdürdükleri karalama çalışmasında noktayı üniversite öğrencilerinin oluşturduğu Hint dansları topluluğunun içinde yer alan şortlu dansçıların gösterisiyle koydular. Sahnede latin topluluğunu gördüğümde, çok şaşırdım ve yanımda oturan Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Halil Köse’ye aktardığımda artık yapacak bir şey olmadığını, durdurmaya kalkışılması halinde daha kötü sıkıntı yaşanabileceğini söyleyince ben de çaresiz izledim" dedi.

KENDİSİNE KUMPAS KURULDUĞUNU ÖNE SÜRDÜ

Mutaassıp bir kimliği olan, atanmayı bekleyen bir yöneticinin Ramazan ayında böyle bir gösteriyi hazırlamasının mümkün olmayacağını ifade eden Başlar, "Atanmayı bekleyen bir insanın kendi kendine kumpas kurması mümkün olur mu? Bu öğrenciler sadece bizim fakülte öğrencilerinden değil, üniversite öğrencilerinden oluşuyor. Kuliste görevli arkadaşlarım, denetimlerinde şortlu kıyafetleri hiç görmediklerini, anons edilmeleriyle bir anda sahnede belirdiklerini söylüyorlar. Bu sahnede onlarca kez, diğer birçok sahnede yüzlerce kez sahnelenmiş gösterileri bulunan bu öğrencilerin bizim fakültenin mezuniyet töreninde, benim bilgim dışında sahneye çıkması mı kabahat? Üstelik yapılan gösteri de gayri ahlaki bir gösteri değil ve iddia edildiği gibi o fotoğrafları çekenler veli değil. YÖK’e gönderilen ve basında yer alan fotoğrafların da veliler tarafından çekildiği, gösterilerin de veliler tarafından ayıp karşılandığı da küllüyen yalan. Çünkü fotoğrafların çekim açısının göstergesi muhalifleri gösteriyor" diye konuştu.

Oynanan oyunun sadece kendisine değil, rektörlük seçimlerine yönelik de bir oyun olduğunu iddia eden Başlar, "Rektörlük seçimleriyle bunu birleştirip yüzde 90 oy almış olan bana değil, rektörlük seçimine yönelik de bir oyun. İç içe girmiş benim atanmamı engellemeye çalışan, belki de rektör adaylarının farklı atraksiyonlarından diye düşünüyorum" diye konuştu.

http://www.milliyet.com.tr/dans-gosterisi-makamdan-etti-gundem-2267749/

Görevden almak mı çok ağır olmuş. Rahatsız olan gösteri bitene kadar alandan uzaklaşabilirdi, Ramazan ayında herkesin aynı olmasını beklemek ne kadar doğru, ne kadar hoşgörülü acaba? Onlar saygı duymadı diye sen neden tepki gösteriyorsun

Bir dönem asaleten dekanlık yapan, bir süre önce ise yüzde 90 oy oranıyla seçimi kazanmasına karşın vekil olarak tutulan Prof. Dr. Süleyman Başlar, doğal yaşam alanı dahil, imza attığı birbirinden özel projeler nedeniyle seçimler öncesi asaleten atanmasını beklerken, kendi insiyatifinde olmadan gerçekleşen bir dans gösterisi nedeniyle görevden alınmasının çok ağrına gittiğini söyledi.
Vekil olarak kalması da enteresan, haberi de yokmuş dans gösterisinden dediğine göre

bir dans gösterisi için dekan mı görevden alınırmış ya,
ben dekan olsam kim ne dansı yapacak bilmem bile,
bu işlerle ilgilenen başka birileri yok mudur, onlar görevden alınsın, uyarılsın vs.
Eğer gerçekten veliler rahatsız oldu ise.

Ki olayın ramazan ayı ile alakasını hiç kuramadım.

İki tane şortlu kız görünce oruçları mı bozuluyor bunların? Rahatsız olduysan izlemezsin. Veli ne ayrıca, üniversite öğrencisinin velisi mi olur, ailesi olur. O program aileler için değil mezun olan gençler için yapılıyor.

Adamı görevinden almak nedir allah aşkına? İyice kafayı yedik.

kıyafetlerin kendisi kotu bence ramazan olmasada kotu:) hint dansımı yapmıslar bu kıyafetlerle alakayı cozemedim ama makamdan edicek de bir sorun yok burda adam ne bilsin kimin ne gosteri yapacagını hani lise ortaokul olsa anlarımda unv neticede

Bırak ramazanı koca üniversiteye yakışıyor mu bu görüntü ? Gazino gibi....

Bırak ramazanı koca üniversiteye yakışıyor mu bu görüntü ? Gazino gibi....
Oldu olacak gençleri pavyona, kötü yola düşürmüşler deyin.

Nesi var görüntünün tam olarak?

Bi hareketin bi üniversiteye yakışıp yakısmadığını herhangi bir din, sınırlı çevrelerde takılıp kalmış ahlak anlayışları ya da politik egilimler belirlemez.

Yapılan hareketin etik ve bilimsel degerlerle, sanatla, sporla, orada egitim alan insanların fiziksel ve duygusal gelişimiyle ne derece bagdastıgına bakılır. O üniversiteden mezun olanların dünyadaki yerine bakılır; evrensel degerlere ayak uydurabiliyorlar mı, evrensel birikime katkı saglayabiliyorlar mı, gelişime ve ögrenmeye açık, hoşgörülü ve önyargısız zihinlerle mezun olmuşlar mı önemli olan budur.

Bi rektör, dekan, dekan vekili görevden alınacaksa da bunları saglayacak bi kurum yönetemedigi icin görevden alınır. Genclerin kıyafetleri sizin ahlaki, dini, politik kaygılarınıza dokundu ya da göz zevkinize hitap etmedi diye degil.

Ki kisisel görüsüm moda acısından pek basarılı olmamış bi gösteri oldugu, neden bollywood esintileri pesinde kostular onu da bilmiyorum (gerci o kısmı bence neselidir ben severim) ama daha iyi bi bütce ve daha cok zamanla daha iyi isler cıkarabilirlerdi belki gencler.

En azından dünyanın bi ucundaki bi ülkeye ait bi kültürü ve dansı seyirciler önünde sergileyecek özgüven ve yetenegi göstermisler. Ellerine saglık hepsinin. Ki kanunen resit olan insanların mezuniyetlerini hangi eglence anlayısı cercevesinde kutlayacaklarını belirlemek ne kuruma ne de veli dedigimiz ama veli sıfatını coktan kaybetmis mutlulugu paylasmak icin orada olan ailelere düsmez.

Ramazan olmasa uygun mu ki ? Sırf Ramazan diye uygunsuz olsun (kıyafetten bahsediyorum)
Ayrıca beğenmediysen izleme çek git şikayet etmek niye görevden almak niye çok saçma olmuş sebebi

Asamiyoruz biz bunlari malesefki...
boyle bir kostum zaten gosteride giyilir...ama asamiyozzz

Son muhalif dekanlarda bir şekilde gönderiliyor desene.

La adam ne bilsin kim ne giyip dans edecek? Allah kahretmesin ya? Resmen bağnaz, geri kafalı bir ülke olduk, koskoca dekan iki şortlu kız için görevden alınıyor, yandaşı candaşı 30 türlü fırıldak çevirip, iğrenç laflar edip üstüne terfi alıyor. Ne menem ülke yaptınız la bizi?

Capture.JPG

Gerici Vahdet gazetesi danslı mezuniyet törenine ilişkin yaptığı haberde skandal ifadeler kullanarak dans eden kız öğrencilerin fotoğrafını buzladı. Gerici gazete kız öğrencileri ve fakülte yönetimini şu sözlerle hedef gösterdi:

“İzmir Dokuz Eylül Üniversitesine bağlı Buca Eğitim Fakültesi’nde geçtiğimiz hafta skandal bir mezuniyet törenine imza atıldı. Buca Eğitim Fakültesi’nde 17 Haziran Cuma günü öğrenciler için mezuniyet töreni düzenledi. Söz konusu törende öğrenci oldukları öğrenilen bir grup genç kız, mayo benzeri müstehcen kıyafetlerle sahnede iğrenç bir dans performansı gerçekleştirdi. Öğrenciye yakışmayacak şekilde giyilen açık kıyafetlerle sahnede sergilenen dans gösterisinde kızlara adeta erotik hareketler yapıldı.”

“Hem Ramazan ayı hem de eğitim yuvası olması dikkate alınmadan yapılan rezil dans gösterisi, öğrenciler, akademisyenler ve çocuklarının mezuniyetine gelen ailelerin gözleri önünde düzenlendi” ifadelerini kullanan gerici gazete, durumun Yükseköğretim Kurulu Başkanlığı’na (YÖK) bildirilmesi sonucu Buca Eğitim Fakültesi dekanlık görevini vekaleten yürüten Prof. Dr. Süleyman Başlar’ın “Dekan vekilliği” görevine son verildiğini de ekledi.
http://www.cumhuriyet.com.tr/haber/...ni_erotizm_olarak_goren_sapik_zihniyet_.html#

Eki Görüntüle 1851431

Gerici Vahdet gazetesi danslı mezuniyet törenine ilişkin yaptığı haberde skandal ifadeler kullanarak dans eden kız öğrencilerin fotoğrafını buzladı. Gerici gazete kız öğrencileri ve fakülte yönetimini şu sözlerle hedef gösterdi:

“İzmir Dokuz Eylül Üniversitesine bağlı Buca Eğitim Fakültesi’nde geçtiğimiz hafta skandal bir mezuniyet törenine imza atıldı. Buca Eğitim Fakültesi’nde 17 Haziran Cuma günü öğrenciler için mezuniyet töreni düzenledi. Söz konusu törende öğrenci oldukları öğrenilen bir grup genç kız, mayo benzeri müstehcen kıyafetlerle sahnede iğrenç bir dans performansı gerçekleştirdi. Öğrenciye yakışmayacak şekilde giyilen açık kıyafetlerle sahnede sergilenen dans gösterisinde kızlara adeta erotik hareketler yapıldı.”

“Hem Ramazan ayı hem de eğitim yuvası olması dikkate alınmadan yapılan rezil dans gösterisi, öğrenciler, akademisyenler ve çocuklarının mezuniyetine gelen ailelerin gözleri önünde düzenlendi” ifadelerini kullanan gerici gazete, durumun Yükseköğretim Kurulu Başkanlığı’na (YÖK) bildirilmesi sonucu Buca Eğitim Fakültesi dekanlık görevini vekaleten yürüten Prof. Dr. Süleyman Başlar’ın “Dekan vekilliği” görevine son verildiğini de ekledi.
http://www.cumhuriyet.com.tr/haber/...ni_erotizm_olarak_goren_sapik_zihniyet_.html#

Hint dansında ne kadar erotik hareket olabilir acaba?

Back