• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Dans Ayakkabılarına Kişilik Kazandırıyor,

Kazen

Yönetim
Administrator
14 Kasım 2001
21.163
2
69.486
1.623
101
FARKLI BİR TASARIMCI…

DANS AYAKKABILARINA KİŞİLİK KAZANDIRIYOR

Handan Tanır Dans tutkunu bir stilist. Almanya’da Moda üzerine eğitim gördü ve Türkiye’ye döndükten sonra uzun yıllar Stilistlik yaptı. Ardından yaptığı evlilik sonucu eşi sayesinde Tango ile tanıştı. Tango ile başladığı dans serüvenine mesleğini de katarak Türkiye’de yapılmayan özel bir çalışmaya yöneldi.

17378783jf8.jpg

KİŞİYE ÖZEL DANS AYAKKABISI TASARLAMAK

İlk olarak işe dünyaca ünlü Alman dans ayakkabı firması Werner Kern markasının Türkiye distribütörlüğünü alarak başladı. Arkasından İstanbul’daki Milongalara (dans gecelerine) katılarak gözlemlerde bulundu ve tecrübe edindi. Ardından Tanguera markasını yarattı. Dans tutkunlarına özel dans ayakkabıları tasarladı. Yaptığı modeller tek oldu ve asla bir benzerini yapmadı. Böylece dans ayakkabısı sahibine özel tasarlanmış oldu.

TÜRKİYE’DE İLK KEZ DANS AYAKKABISI DEFİLESİ YAPILDI

15112635tb2.jpg

Handan Tanır Moda’daki mağaza ve atölyesinde yaptığı çalışmalardan oluşan 30 çiftlik özel kreasyonunu düzenlediği bir defilede dans severlerin beğenisine sundu.

Geceye Türkiye’nin ilk kadın Tango ses sanatçısı Zehra Eren şeref konuğu olarak katıldı ve ilerlemiş yaşına rağmen yaptığı Tango ile izleyenleri büyüledi.

DANS AYAKKABISI SEÇERKEN DİKKAT ETMENİZ GEREKEN NOKTALAR

Dansa yeni başladıysanız eğer size önerebileceğim ayakkabı modeli burnu kapalı veya az açık, topuk boyu 5cm, 6.5cm olanıdır. Dansa alıştıkça, dengenizi sağlamayı öğrendikten sonra daha yüksek topuklu (Örn. 13 veya 15 pont) ayakkabılar giyebilirsiniz. Seçeceğiniz ayakkabı ayağınızı sıkmamalı, bol gelmemeli, parmaklara basınç uygulamamalı, ayak kemeri ayakkabıya tam oturmalı. Tango yapacaksanız başlangıç ayakkabısı alçak topuklu olmalı ancak daha sonra 15 pontluk ayakkabıları giyebilirsiniz. Tango dansı kadının erkeğe yaslanabildiği, özellikle yakın dans dedikleri stilde tamamen erkeğe yaslandığı için, çok yüksek ayakkabı tavsiye ediyoruz. Salsa yapacaksanız eğer, başlangıç ayakkabısı ve daha sonra da giyeceğiniz ayakkabının topuğu 6.5cm geçmemelidir. Salsa dans olarak erkeğe yaslanmayı gerektirmediği, kadının daha çok kendi denge merkezinde dans ettiği bir dans stili olduğu için alçak ayakkabı tavsiye ediyoruz. Tabii yüksek ayakkabı seçimi biraz da kişinin alışkanlığına bağlıdır. Tangoda ileri seviyelerde de alçak topukla dansedebilirsiniz. Dolabınızda bir kaç çift dans ayakkabısı bulunmasında fayda var. Neden derseniz; bir milongadan diğerine giderken ayakkabılarınızı da değiştirin. Benim size tavsiyem, alçak topuklu ayakkabınız olduğu kadar yüksek topuk da olsun. Kan dolaşımını sağlamak için gecede mümkünse ayakkabı değiştirin.

SOKAK AYAKKABISI ILE DANS AYAKKABISI ARASINDAKI FARK NEDİR ?

Ilk bakışta gözümüze çarpan en belirgin özellik ayakkabının tabanıdır. Normal sokağa giyilen ayakkabıların tabanları kösele veya lastiktir. Bunlarin ikisi de iyi dans için uygun tabanlar değildir. Bunların kullanıldığı durumda ya lastik taban yüzünden pistte akıcı dans edemeyeceksiniz, çünkü parkeye yapışacaklar ya da kösele taban yüzünden kayacaksınız, dansınızda gereken dengeyi sağlayamayacaksınız. Bu sebepten dans ayakkabılarının tabanları hem kayganlığı sağlasın hem de gereksiz yere kaymasın diye incecik krom deri ile kaplanır. Bir diger önemli nokta ise ayakkabının danstaki esnekliğidir. Doğru seçilmiş bir dans ayakkabısı ayağınızı eldiven gibi sarmalı, sokak ayakkabısı gibi az da olsa ayağınıza sıkı veya bol olmamalıdır. Bunun için bazı modellerde ayakkabıların çevresinde lastik kullanılmış ya da çift bantlar ile ayağı kavraması sağlanmıştır. Esasen doğru bir dans ayakkabısının topuk kısmı kapalı olmalıdır. Ne yazık ki kadınlarımızın istekleri doğrultusunda birçok ayakkabı üreticisi kapalı topuklu modellerin yani sıra dans için ideal olmasa da topuğu açık ayakkabı üretimine de girmişlerdir. Kapalı topuklu ayakkabının amacı ayağın ayakkabıdan dışarı kaymasını önlemek ve dansta hakimiyetin kaybolmamasını sağlamaktır.

KIMLER DANS AYAKKABISINA IHTIYAÇ DUYAR ?

Prensipte dans eden, dans kursuna yazılacak olan herkes iyi denge sağlayabilmek, performanslarını çalışmalarda ve dansta uzun süre koruyabilmek için dans ayakkabısı tedarik etmelidir. Bunun için size sunulan çesitli alternatifler vardır.

BENİM İÇİN UYGUN AYAKKABI HANGİSİ ?

Dans ayakkabıları satan herhangi bir mağazaya gidip ortalığı şöyle bir dağıttınız mı? Hangi ayakkabı ayağıma göre, topuğun yüksekliği ne olmalı, kapalı mı, açık mı olsun diye sorular sordunuzsa eğer işte bu yazı tam size hitap ediyor!

ALISVERIS ESNASINDA NELERE DIKKAT ETMENIZ GEREKIYOR ?

Ilk kez bir dans ayakkabısı satın alacaksanız ilk dikkat etmeniz gereken nokta ayakkabının formudur. Yeni başlayanlara burun kısmı az açık ve topuk yüksekliği en fazla 5 cm. olan bir model tercih etmeleri önerilir. Böylelikle ayakkabı ayağınızı daha iyi kavrayacak ve dansta çok önemli bir nokta olan denge hususunda zorlanmayacaksınız. Yeni başlayanlar burnu az açık, çok yüksek olmayan bir topuk ile tango ya da Latin yapabilirler. Ilerleme kaydeden bir dansçı Latinde rahatlıkla burnu çok açık bir ayakkabıyı giyebilir. Yüksek topuklu bir dans ayakkabısını bir müddet sonra dansta denge ve hakimiyet sağladıktan sonra giymenizi tavsiye ediyoruz. Bir diğer husus ise ayakkabıda kullanılan malzemelerdir: Deri, Süet, Nubuk, Nappa, Saten veya Sentetik malzemeler. Dikkat etmeniz gereken husus burada kullanılan malzemenin bir süre sonra esnemesinden kaynaklanan ayakkabıdaki deformasyondur. Bu yüzden alacağınız ayakkabı ayağınıza tam oturmalı ve bir bolluk söz konusu olmamalıdır.

DANS AYAKKABILARINIZIN BAKIMI

Dans ayakkabılarınızı herzaman kapalı mekanlarda giymeye özen gösterin. Tabanı süet deri ile kaplıysa kapalı mekanlarda, özel kösele ile kaplanmışsa hem içeride, hem dışarıda rahatlıkla giyebilir; Ancak yine de suya basmamaya özen göstermelisiniz. Tozlanmış süet ayakkabılarınızı süet fırçası ile fırçalamalı, lekelenmiş süet ayakkabılarınızı ise özel süet silgisi ile silerek temizlemelisiniz. Kuzu, geyik ve çeşitli deri ayakkabılarınızı mümkünse boyamayın. Piyasada bulunan bazı ayakkabı boyaları deriyi kurutacak, çatlamasına sebep olacak, rengini matlaştıracaktır. Benim size tavsiyem deri ayakkabılarınızı tatlı badem yağı veya el kremi ile temizlemeniz... Krem deriyi besleyecek, kırışıklıkları önleyecek ve ömrünü uzatacaktır.

WERNER KERN DANS AYAKKABILARININ BAZI ÖZELLİKLERİ

Werner Kern ayakkabı modellerinin tümünde Italyan deri ve işçiliği ayakkabılarımızın farkını gözler önüne seriyor. Bayan modellerinde birinci sınıf napa, süet, lame, saten veya baskılı deri kullanılmıştır. Topuk kısmı çelik destekli olduğundan ayakkabı topuğunun oynaması bu sayede engellenmiştir. Erkek ayakkabıları ise kuzu ve oğlak derisinden mamuldür. Ayakkabıların iç tabanında ayağın tabanını koruyan topuk yastığı ve yere sıfır teması engelleyen dolgu maddesi konmuştur. Burun kısmında da parmak destekleyici ara lateks taban yerleştirilmiştir. Ayakkabıların iç astarları komple deriden mamuldür. Ayakkabı tabanları hakiki süetten yapılmıştır.

BAYANLAR IÇIN:

STANDART Burnu kapalı olup Tango, Vals, Quickstep ve Foxtrot için uygundur.

LATIN Burun kısmı açık olup Jive, Salsa, Cha Cha, Rumba için uygundur.

ANTRENMAN Alçak topuklu, tamamen kapalı olup uzun süreli antrenmanlar için uygundur.

BAYLAR IÇIN :

STANDART Bütün danslar için uygun olup topuk yüksekliği 2.5 cm dir.

LATIN Bu ayakkabı modellerinin topuk yüksekliği 4 cm kadar olup, extra esnek bir tabana sahiptirler. Yüksek topuk dansçının kalça hareketini zorlanmadan yapmasını sağlayacaktır.

Kaynak

Bu ayakkabılarla dans mı edilir allasen Ceyar.:delphin:

evet evet bu ayakkabılarla vals yapılır ..harika tangolar eşliğinde ne de güzel dansedilir...müthişşşş:bbo:

Bu ayakkabilarla dans etmek bir yana, görmek bile ayak bileklerimi agritmaya yetiyor.
Ayakkabisiz bile dans etmek müthis bence...

Niye dans edilmesin ki? Rapden bahsetmiyoruz..:1closedeyes:

Dans estetik gerektirir, :1closedeyes:kadını en estetik gösteren şeylerden birisi de topuklu ayakkabıdır..:1closedeyes:

Süper hatta biraz daha topuklu olabillirdi kanımca..:smiley-cool:

Biraz daha topuklumu dedin...:1shok:
İnsanın ayakları dolaşır ya...
Ben değil dans atmek, benim cadının arkasından bu ayakkabılarla koştururken düşerim yaw...
Tabi estetik koşarsam belki düşmem...
:roflol:

Evet kısa bi süre önce dansa gidiyordum.Kurs yani bildiğiniz afedersiniz yani bi tabir kullanacağım odanın büyüklüğü hakkında da neyse.Küçük odada fanla( klima yok) yanaraktan (dansın ateşinden değil havanın sıcağından) vıccık vıccık terleyerek dans ediyorduk pehhh!Ama ne dans iki ileri bir geri iki geri bir ileri aboov içim tükendi..Salsa kursuydu bu çift yapılan bir dans ama kursun 2/3 si kız 4 tane patates kafalı tip(erkek) adamlar boru yutmuş gibi tripti resmen hepsi.4 derste iki ileri bir geri gitmeyi öğrendik hoca resmen koklatmıyo ya! Şunu gösterin diyoruz olmaazz vakit yok başına o fanı indirseydim keşke içim rahatlardı..Eşim dansı sevmiyor çünkü trip oluyor dans ederken napak durum bu.Bende bilumum akrabalardan ne bulursam kardeş kuzen bir iki kere götürdüm.Onlarda yan çizdi.Bıraktım vallahi sinirdennnn!:51:

Biri özel bir konu seçmiş,emek vermiş ve tanıtmış ...Herkesi kutluyorum .Emek vereni de, bu siteye taşıyanı da..Bence ayakkabılar yalnız estetik değil, diğer arkadaşların rahat değil eleştirilerine rağmen ergonomik ve rahatlık kesinlikle düşünülmüş..Ayrıca dans dediğin topukların üstünde güzelleşir...Hanım dediğin de o topukların üstünde çok daha alımlıdır..Hoş ben unuttum valla,topuklu giymeyi bu iş telaşında ..Ama bunlardan bir tane edineceğim.Dans kursuna vakit olmasa da, bence bir yemekte, kokteylde hatta yazın bazı modelleri gün için de bile giyilebilir.
Çok güzeller...

Back