• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Danıştay’daki olaya ilk tepkiler

okypete

Nirvana
Kayıtlı Üye
28 Mart 2008
84.873
40.718
698
Danıştay’daki olaya ilk tepkiler




Başbakan Erdoğan'ın konuşmasına tepki gösterdiği Metin Feyzioğlu'na milletvekillerinden destek geldi


Danıştay’ın kuruluşunun 146. yıldönümünde Türkiye Barolar Birliği Başkanı Metin Feyzioğlu’nun konuşmasına tepki gösteren Başbakan Erdoğan salondan ayrıldı. Erdoğan’ın tepkisinin ardından muhalefet milletvekilleri Feyzioğlu’na destek mesajları gönderdi.
Milletvekilleri olayla ilgili ilk tepkilerini twitter’da verdiler:
MHP İstanbul Milletvekili Meral Akşener:
Başbakan Metin Feyzioğlunu konuşmasını keserek edepsizlikle suçladı. Cumhurbaşkan ını kendisiyle töreni terketmeye zorladı. Allah hepimizin aklını korusun. Bir tarafta Obama sözünü kesene” sana katılıyorum”diyor. Başbakan ise konuşma yapanı edepsizlikle suçlayıp Cumhurbaşkanını da itekleyip töreni terkediyor
MHP Kocaeli Milletvekili Lütfü Türkkan:
Başbakan bu ‘Edepsiz’ ifadesini yolsuzluk yaptıkları için, rüşvet aldıkları için istifa eden Bakanlar içln de kullanmış mıdır? Son katıldığım TV programında, Başbakan’ın sinirlerinin çok bozuk olduğu, ruh halinin iyi olmadığını söylemiştim. Bugün bir kez daha gördük. Sonra da; “neden Diktatör diyorlar?”.. Ne diyelim peki ?
CHP İstanbul Milletvekili Sabahat Akkiraz:
Diktatöre edepsizlik edersen; bana neler ediyorlar diye Tv’ye çıkar,emireri gazetecileri dizer ve bunlar hadsiz,emirlerime uymuyorlar der
CHP İstanbul Milletvekili Müslim Sarı:
Eleştiriye tahammül edemeyen bir başbakan herkesi kucaklayan bir cumhurbaşkanı olamaz @metinfeyzioglu Sen önce yanındaki cumhurbaşkanına saygılı olacaksın. Onun yanında kabadayılık yapmayacaksın
CHP Ankara Milletvekili İzzet Çetin:
Katlanmak zorundasın, dinlemek zorundasın. Yargının en önemli unsuruna bu nasıl tepki, bu nasıl tavır. Edep yahu..
CHP Tunceli Milletvekili Kamer Genç:
Danıştay kuruluş yıldönümünde konuşan Barolar Başkanı Feyzioğlu na Recep tepki göstererek (tebiyesizlik yapıyorsun,siyasi konuşuyorsun) dedi. Kimin terbiyesizlik yaptığı ortada. Ülkede Recep kendisinden başkasının siyasi konuşma yapmaya tahammül edemiyor. Törende düştüğü gülünç durum herkes tarafında kınanmalıdır.söylediği bu kadar yalan, yaptığı büyük yolsuzluklar sonucu sahip olduğu hesabi verilmeyen Servet. İsifa etmeli.
Emeğin Partisi Genel Başkanı Selma Gürkan: ” Kürsüdeki TBB bşk. üstüne yürüyen başbakan,Gezi heyetindeki Beyza Metin ve Arzu Çerkezoğlu’nun da üzerine yürümüş araya danışmanı girmişti. Başabakan’ın TBB başkanı Feyzioğluna kullandığı “edepsiz” sıfatı sanırım en çok kendisine yakışıyor.
CHP İzmir Milletvekili Erdal Aksünger: “Adam karşısındaki herkesin ”Bilal” gibi davranmasını bekliyor! USTA” dedikleri adam “ERGEN” çıktı resmen! Bu arada CB’ye yaptığı “kalk gidiyoruz apo” hareketini gördünüz mü?
CHP Genel Başkan Yardımcısı Haluk Koç: “Kendisini devlet sanan,tahammülsüz,normal sayılmayacak tepki ve davranışların sahibi bir kisinin yönetme yeteneği boştadir.
HDP Şırnak Milletvekili Hasip Kaplan: “yargı törenlerinde yapılan konuşmalar/eleştiriler genellikle serttir,devlet zirvesi bunları bilir,katılır;katılmıyorlarsa açıklama yaparlar
CHP Ankara Milletvekili Bülent Kuşoğlu: “Devlet adamı olamayan siyasetciler devlet kurumlarını ve geleneklerini alt-üst eder ve toplumu bölerler. Allah onları devletten uzak etsin..
CHP Adana Milletvekili Ali Demirçalı: “Cumhurbaşkanı elinden tutup kaldırılacak bir makam değildir.Tayyip’in Cumhurbaşkanı olduğunuzu ispat ettiniz.
CHP Tunceli Milletvekili Hüseyin Aygün: “Tayyip zıvanadan çıkarken, Necdet Özel, ey Abdullah Gül, size ne oluyor? Tayyip’in peşindesiniz,salonu talimat almış gibi boşalttınız, siz ordu komutanı ve cumhurbaşkanı olamazsınız..
CHP Tekirdağ Milletvekili Emre Köprülü: “ Bugün maalesef ki, bu ülkenin Başbakanın; hem kendisini hem de taşıdığı sıfat gereği ülkemizi düşürdüğü bu durum son derece üzüntü vericidir. Adaletten, hukuktan anlamayan birinin Danıştay töreninde bütün ülkeyi şaşırtacak biçimde sergilediği tahammulsuzlugunu, hakaretlerini kınıyorum.
http://sozcu.com.tr/2014/gundem/feyziogluna-destek-506450/



<font color="#272727"><span style="font-family: arial">[video=dailymotion;x1tw9e3]http://www.dailymotion.com/video/x1tw9e3_trt-erdoganin-cepheden-fevziogluna-tepki-goruntuleri_news[/video]


 
Back