Danışmam gereken bi konu var :/ (Hirsutizm)

pembebocek

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
Emoji Skoru
3
Puanlar
46
Yer
Bartın
Öncelikle merhaba, foruma katılalı birkaç gün oldu fakat daha önceden de işim düşünce buraya koşuyordum hep.
Yardımınıza ihtiyacım var sanırım :/

Ben 17 yaşındayım ve öğrendiğim kadarıyla bende hirsutizm (aşırı kıllanma) var.tedavi olmadım,doktora gitmedim fakat internette okuyunca tıpa tıp hepsinin bende olduğunu farkettim. Tedavi yaşıyla ilgili hiçbir yerde bilgi bulamadım.yaşım daha erken mi değil mi doktora gitmeli miyim yoksa birkaç sene daha beklemeli miyim sizce ? Şimdiden teşekkürler :)

bana kalırsa önce bir kadın doğuma git en iyisini dr söyler sana bende de aşırı tüylenme (hirsutizm) var ben profesöre gittim bana geç kalmışsın dedi keşke daha ilk başlarda gelseydin demişti

asi_melek, gittim bi kaç ay önce,hormon testlerinde hormonlarım normal çıktı,bildiğim kadarıyla hirsutizm hormonal bozukluktan oluyomus ama normal cıkınca bende bişey diyemedim :/

Bende de yıllardır hirşutizm var ama benimki hormonal.
Hormon değerlerin normal çıktıysa genetik olabilir ya da vücudun tüylenmeye meyillidir.
Bu durumda tek tedavi epilasyon...

bendekide hormonal adrojen hormonlarım yüksek hatta gebe kalmamıda engelliyor bu durumda en önemlisi farkedildiği anda doktora gitmek
eğer hormonal sorun yoksa genetik olabilir.

valla bildiğim kadarıyla annemde babamda falan da yok yaa ama hormonlarım testte normal çıktı ben büyük ihtimal yüksek çıkar diye düşünmüştüm ama normal yani.
aksatıyorum hep ama bi doktora gitsem iyi olucak teşekkürler ilginize :)

canım sadece anne baba olarak bakma bu çok detaylı araştırılıyor
soyağacına bakıldığında genin mutlaka birine çekmiştir.
benim ablam hiç adet olmadı 20 yaşından sonra ara ara oluyor
soyagacı araştırıldığında babaannemin annesi çıktı araştırdığımızda 19 yaşında adet olduğunu öğrendik.

Back