Danışma, İlk..

mileli

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
4 Mayıs 2015
1
0
32
Merhaba arkadaşlar. Ben 22 yaşındayım. Sorunum şu: Benim bu yaşıma kadar hiç sevgilim olmadı. Sorun benden kaynaklanıyor. Çok hoşlansam ya da çok sevsem de inanılmaz çekingen oluyorum ve geri planda tutuyorum kendimi. Dışarıdan özgüveni yüksek biri gibi dursam da aslında öyle değil. Çok panik biriyim. Bir erkekle ondan hoşlanmasam da konuşurken kıpkırmızı oluyorum, sesim titriyor, ağzım kuruyor, terliyorum. Bir de hoşlandığım biri olursa yer yarılsa keşke yerin dibine girsem diyorum. Uzaktan uzaktan olduğunda gayet soğukkanlı ve cool duruyorum ama bir yakınlaşmada mahvoluyorum resmen. Numaramı dahi veremiyorum. Hiç sevgilim olmadığı için orası nasıl yürütülüyor onu da bilmiyorum. Bir erkek nasıl kur yapar, nasıl anlarım benden hoşlandığını bilmiyorum. Bi de salak bir huyum var. Çok sevdiğim sanatçılar aşık oluyorum. 3-4 senemi böyle harcamışlığım var. Etrafımdaki erkeklere bakmıyorum resmen. Çünkü aşık olduğumu düşündüğüm kişiyi resmen takıntı haline getiriyorum. Olay bu arkadaşlar. Ne yapmam gerekli sizce? Doğal olmak istiyorum, kimse için kendimi değiştirmek istemiyorum. Olduğum gibi sevilmek. Ha kafanızda soru olmasın diye söylüyorum, narsistlik olarak algılanmasın. Çirkin değilim. En azından çevremdeki insanlardan iltifat alırım -ve hemen morarırım, kıpkırmızı olurum-. Biraz kilo fazlam var ama bu halde bile beni beğenen erkekler var fakat ben tabii ki mal gibi kalıyorum yine. Agresif davranmak zorunda kalıyorum çünkü ancak o şekilde kamufle edebiliyorum güvensizliğimi ve şaşkınlığımı. Psikiyatriye gittim bu arada. Sosyal fobi, panik atak ve yaygın anksiyete belirtileri gösteriyormuşum. İlaç verdi kullanmak istemiyorum, yaşım çok küçük. Babasıyla bile konuşurken, ondan bi'şey rica ederken bile kıpkırmızı olan bir çocuk düşünün. O çocuk bu stresli olaylardan dolayı mide hastası oldu kronik. Yani nasıl yönetirim bu durumu bilmiyorum. Ama en sonunda evde kalıcam galiba, yalnız ölcem (

Kendini zorlayıp bir tane sevgili yap, yoksa aşamazsın bence. Bende çok utangaçtım, sevgilim olduktan anca bir yıl sonra aşabilmiştim bazı şeyleri.

kasmamaya çalış.
ben eşimle ilk buluştuğumda tirtir titriyordum heyecandan..
çayımı doktüm,
kekeledim,
konuşamadım,
bakamadım ve kıpkırmızıydım ama vazgeçmedim.
üstüne gitmeyi dene.
bi şekilde aşılıyor.

Yasamadikca kendini anlayamaz ve sevginin gösterme konusunda basarili olmazssin.

Sevilen sanatçıya falan aşık olma derecesinde hayranlık duymak anormal bir olay değil. Bunu ben de yapıyordum arada, açıkçası en mutlu olduğum dönemler hiçbir zaman ulaşamayacağım ünlü birine hayranlık duyduğum dönemlerdi. Gençsin, mutlaka karşına gerçek anlamda hayatının geri kalanını geçirmek isteyeceğin birisi çıkacaktır. Yalnız sanatçıya aşık olma olayı beklentileri çok yükseltiyor; gerçek dünyadakiler onlar gibi karizmatik, etkileyici, yakışıklı/güzel falan değiller ama sanatçıları da sadece topluma yansıdığı kadarıyla tanıyabiliyoruz, özel hayatında nasıldır bilemiyoruz, onlarla aynı ortama girme, onlarla takılma şansımız yok; bence bu yüzden çekici geliyorlar. Çünkü nasıl gözükmek istiyorlarsa öyle gözüküyorlar ve biz bunu görüyoruz. Belki onlar da aslında sandığımız kadar etkileyici değillerdir. Onlarla aynı ortamlara girme imkanım olsa koşa koşa gidecek olan ilk ben varım. :) Ben de hiç sevmiyorum mesela birinden hoşlanmayı, ilişki kurmayı. Kıskanıyorum, özlüyorum, üzülüyorum, seviniyorum, arzuluyorum, arzulamıyorum, merak ediyorum, kafamı takıyorum, bazı şeylere katlanamıyorum ya da bazıları bana katlanamıyor. Şart mı biriyle sevgili olmak? Hiç olmasam, kendi halime kalsam kime ne? Boşver.

Şimdi buna dair bazı şeyleri "hayal dünyasında yaşamak" gibi yorumlayanlar olabilir ama onlar yanlış elbette. Hayal gücünü genişletmek için bunu bir avantaja çevirebilir insan, bir roman yazma denemesi yapabilir mesela, neden olmasın? Demek istediğim şey şu, erkekleri takmayın. Kadınları da takmayın. Sadece mutlu olmaya odaklanın, siz herhangi bir erkekle konuşurken çok kasılıyor olabilirsiniz ama onlar bunu umursamıyordur muhtemelen. Doğal olun, kendinizi kasmayın. Burada normal değil diyenlere de bakmayın. İsterseniz yeniden bir uzmanla görüşün, zararı olmaz.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…