• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Dana eti yedi diye linç edildi, laboratuvar 'keçi eti' dedi

Chess

Nirvana
Kayıtlı Üye
14 Ağustos 2009
53.296
42.825
898
Dana eti yedi diye linç edildi, laboratuvar 'keçi eti' dedi
  • 2 saat önce
Paylaş
150930114239_india_cow_624x351_afp_nocredit.jpg
Image copyrightAFP
Hindistan'da Eylül ayında dana eti yediği söylentisi üzerine ailesinin önünde başı taşlarla ezilerek öldürülen Müslüman adamın aslında keçi eti yediği ortaya çıktı.

Polis, Uttar Pradeş eyaletine bağlı Dadri köyündeki linçin ardından 50 yaşındaki Muhammed Ahlak'ın evinden aldığı etleri tahlile göndermişti.

Times gazetesine göre, hazırlanan ön raporda incelenen örneklerin keçi eti olduğu belirtildi. Etlerin bir başka laboratuvara daha gönderileceği açıklandı.

Muhammed Ahlak 50 yaşında bir tarım işçisiydi.

Saldırıda Ahlak'ın 22 yaşındaki oğlu da ağır yaralandı.

Olayla ilgili olarak 6 kişi gözaltına alındı.

150930105742_india_carne_abate_afp_624x351_afp_nocredit.jpg
Image copyrightAFP
Hindistan'da sığır kesimi çok hassas bir konu ve inek-öküzler ülke nüfusunun yüzde 80'ini oluşturan Hindular tarafından kutsal sayılıyor.

Uttar Pradeş ise, sığır eti kesimi, satışı ve tüketimi yasaklarının yakında daha da sıkılaştırıldığı eyaletler arasında.

Sığır eti yasağı, bu eyaletlerde, hükümetin ne yenip ne yenemeyeceğine karışmaması gerektiğini söyleyen kesimlerin tepkisine yol açmış ve eleştirilmişti.

150930105840_india_comer_carne_amv_624x351_afp_nocredit.jpg
Image copyrightAFP
Image captionAhlak'ın evi 100 kadar kişi tarafından saldırıya uğradı.
Muhammed Ahlak'ın 18 yaşındaki kızı Sacide, Indian Express gazetesine saldırganların köyden 100 kadar kişilik bir grup olduğunu söyledi.

Sacide, "Sığır eti yediğimizi söyleyip kapıları kırdılar, babamı ve abimi dövmeye başladılar. Babamı dışarı çekip taşlarla vura vura dövdüler" dedi.

150930105823_india_comer_carne_amv_624x351_afp_nocredit.jpg
Image copyrightAFP
Hindistan'ın Uttar Pradeş de dahil 11 eyaleti ile iki özerk bölgesinde inek, öküz, boğa, dana kesimi yasaklanmıştı.
http://www.bbc.com/turkce/haberler/2015/12/151231_hindistan_linc

Hindistan'da sığır kesimi çok hassas bir konu ve inek-öküzler ülke nüfusunun yüzde 80'ini oluşturan Hindular tarafından kutsal sayılıyor.

valla bizim ülkede de öküzler kutsal bizzat evde besliyoruz hepsini

neyse..adama yazık olmuş ya,üstelik dana da değil keçi eti yemiş.

akıl var ancak kullanan yok yazık.

Hindistanın yerine göre değişiyor bu kadar saplantı şeklinde bağlılık sanırım.. benim Hindu arkadaşlarım Tr ye geldiğinde İskenderleri gömdüler valla :27:

Bunlar bağnazlık ,faşistlik yobazlık.

Suudi Arabistan'da da allaha küfretti diye bir Türk'ü asacaklardı bir kaç sene önce de olay medyaya taşınınca yapamadılar.
Bunlar kana susamış insanlar.
Aynı şey mi ?
Keşke ibreti alem için assalarmış

Bu hindular asil sigir gecen aylarda kurban bayrami zamanida boyle br haber cikmisti.
Cahillerrr

Halen kast sistemi var oralarda

Hindistanın yerine göre değişiyor bu kadar saplantı şeklinde bağlılık sanırım.. benim Hindu arkadaşlarım Tr ye geldiğinde İskenderleri gömdüler valla :KK53:
Bizim Hindistanlı hocalar da kebabı iskenderi övüp duruyorlardı. Göbeklerini sevip Türk balkon yapıyorum diyen tipler bunlar :KK70: Türk kasını geçmiş adamlar.

İnsan asmak ne kolay değilmi apra :KK51: öyle birşey varsa öteki alemde hesabını kendi verir bazen diyorum apranaxı çokmu fazla alıyorsun :110:
Şu bayat espiriyi yapmayın yahu vallahi komik değil...bazen diyorum keşke adımı lustral koysaydım diye...
Adam asılır tabi...keşke bize de geri gelse idam cezası...çok hakeden var çookkl

Valla birebir aynı şey. İkisi de kutsal. Biri senin kutsalın, diğeri onların. Ve sen de keşke assalarmış dediğine göre haberdeki kişilerle aynı mantalitedesin. :KK17:
Kıyas götürmeyecek benzetme bence tehlikeli
Artı
Herkesin bir kutsalı var diyoruz di mi?
Saygı duymazsan cezasına katlanırsın...
Burda adam aleni hakaret küfür vs etmemiş...yanlış anlaşılma olmuş...dünyada bunlar 3. Sırada geliyormuş inançlarıyla...azımsanmayacak bi çoğunluk...ama Allaha küfretmekle bunu aynı kefeye koyan mantığa da geçerli bi açıklamam olamaz herhalde

Hindistanın yerine göre değişiyor bu kadar saplantı şeklinde bağlılık sanırım.. benim Hindu arkadaşlarım Tr ye geldiğinde İskenderleri gömdüler valla :KK53:
Canım o Hindu değildir öyle olsa duramazdi :KK53:

Bu arada seneye görüşürüz :confused:

Ben hepinize birer Papatya ve Melisa çayı vereyim sakinleşin, hem bitkiselde:KK14:

Hiçbir insan bir başkasına zararı olmayan bir dini itaatsizlikte asılmayı hak etmiyor. Ki dini yoruma girecek diye paylaşamıyorum, küfretmekle alakalı ayet var. Asmak aşırılıktır.

Back