- 12 Kasım 2009
- 5.761
- 4.814
kahve kokusu mrb yaptıgınız bu ceviz bahcesi hakkında bilği verirmisin maliyeti ne kadarnerde bahce vss gibi cok mantıklı geldi bu iş bana12 aylığına çektim ödemesi aylık 2483 tl faizi de 2796 tl ediyor aslında eşimin ceviz bahçesi var oraya sulama sistemi kuracak onun çin kullanıcak 13 bin tlsini 6500 kk kapanacak kalan 7 binde inşallah kenara koyulacak. uzun vadede düşündüğümüzde o cevizlerden hasat aldığımızda bu faiz devede kulak kalır ne yapalım bizde toprağa yatırım yapıyoruz. Rabbim bereketli eylesin.
bereket fıskırsın emekleriniz insallhkahve kokusu mrb yaptıgınız bu ceviz bahcesi hakkında bilği verirmisin maliyeti ne kadarnerde bahce vss gibi cok mantıklı geldi bu iş bana
BİRTANEM eşimin kendi tarlası vardı bize sadece orayı sürdürüp cevizleri satın alıp dikmek düştü maliyet yere gööre değişir ceviz fidanı 25 tl falan iyi aşılı olanları 1 tarlasına 150 tane diğer tarlasına 30 tane dikti 30 tane dikilende su vardı sadece su saati takılıp sulama sistemi yaptı oda tahmini 1000 tl falan oldu + cevizler tabiki , 150 tanelik bakçesinde su yok işte onun için sondaj vurdurup sulama sistemi yapacak 13 binlik bir maliyeti var heralde + cevizler ama uzun vadeli bir yatırım tabiki ilk 5-6 sene boş o tarla daha sonra hasat vermeye başlayacakkahve kokusu mrb yaptıgınız bu ceviz bahcesi hakkında bilği verirmisin maliyeti ne kadarnerde bahce vss gibi cok mantıklı geldi bu iş bana
hımmm mantıklı eşiminde köyde var tarlası bende ev yaptırmak istiyorum bu sekilde bişey yapalım diye aklımda ısık yandıBİRTANEM eşimin kendi tarlası vardı bize sadece orayı sürdürüp cevizleri satın alıp dikmek düştü maliyet yere gööre değişir ceviz fidanı 25 tl falan iyi aşılı olanları 1 tarlasına 150 tane diğer tarlasına 30 tane dikti 30 tane dikilende su vardı sadece su saati takılıp sulama sistemi yaptı oda tahmini 1000 tl falan oldu + cevizler tabiki , 150 tanelik bakçesinde su yok işte onun için sondaj vurdurup sulama sistemi yapacak 13 binlik bir maliyeti var heralde + cevizler ama uzun vadeli bir yatırım tabiki ilk 5-6 sene boş o tarla daha sonra hasat vermeye başlayacak
kazanc saglar dimi benim evim yok kiradayım sehirde ev alacak para sağlarmı hasat sizce siz bunu arastırıp başına gectıgınız ıcın bize fikir verirsenz sevinirimneden olmasın ? ev getiri sağamaz ama yatırım her zaman iyidir.
bunu eşinle senin karar vermen lazım ama dediğim gibi 8-9 sene sonra tam hasat alırsın o zamanki hasat tabiki ev alır ama bu vadede sen kirada oturacaksın senin için mantıklı olmaya bilir bu kadar beklemek neden ev kredisi düşünmüyorsun?kazanc saglar dimi benim evim yok kiradayım sehirde ev alacak para sağlarmı hasat sizce siz bunu arastırıp başına gectıgınız ıcın bize fikir verirsenz sevinirim
su an bir miktar esşimin borcu var o onu ödüyor maasından bende araba almak istiyorum onun için kredi cekicem 2 yıl sonra ikimizinde ödemesi bitecek sonrasında ev düşünebiliriz .birde ben fazla uzun calısamam çünkü ikinci cocuk düşünüyorum yasım fazla kızım 6 yasında ben 34 yasındam su an ve kardes istiyor 2 yıl sonra düşünüyorum allah nasip ederse .benim işim zor karar vermek zor yaa cok karısık kafam.calıssam süper olur ama cocuk için yas gececek ne yapsam sastım o yüzden uzun planlar kuramıyorumbunu eşinle senin karar vermen lazım ama dediğim gibi 8-9 sene sonra tam hasat alırsın o zamanki hasat tabiki ev alır ama bu vadede sen kirada oturacaksın senin için mantıklı olmaya bilir bu kadar beklemek neden ev kredisi düşünmüyorsun?
bana bu konudada fikir verebilirsin durumum hakkındasu an bir miktar esşimin borcu var o onu ödüyor maasından bende araba almak istiyorum onun için kredi cekicem 2 yıl sonra ikimizinde ödemesi bitecek sonrasında ev düşünebiliriz .birde ben fazla uzun calısamam çünkü ikinci cocuk düşünüyorum yasım fazla kızım 6 yasında ben 34 yasındam su an ve kardes istiyor 2 yıl sonra düşünüyorum allah nasip ederse .benim işim zor karar vermek zor yaa cok karısık kafam.calıssam süper olur ama cocuk için yas gececek ne yapsam sastım o yüzden uzun planlar kuramıyorum
amın. en ıyısı bence12 aylığına çektim ödemesi aylık 2483 tl faizi de 2796 tl ediyor aslında eşimin ceviz bahçesi var oraya sulama sistemi kuracak onun çin kullanıcak 13 bin tlsini 6500 kk kapanacak kalan 7 binde inşallah kenara koyulacak. uzun vadede düşündüğümüzde o cevizlerden hasat aldığımızda bu faiz devede kulak kalır ne yapalım bizde toprağa yatırım yapıyoruz. Rabbim bereketli eylesin.
Krediniz ve aklınızdaki tasarılarınız hayırlı olsun canım Allahım gönlünüze göre versin bol bereketli olsun inşallah. Kredi kartını sıfırlamamız çok güzel olur benimde öncelikli hedefim bu daha öncede sıfırladığım oldu ama hep tekrar kullanmak zorunda kaldım bu defa kesinlikle kullanmak istemiyorum tekrar.Bende bugün 27000 lik bir kredi çekeceğim malum borç olmadan birikim çok istediğim gibi olmuyor. Zaten eşim birkaç iş için kullanıcak lazım yani bi miktarı evde kalıcak bir miktarıylada yeniden bulaştığım kk temizlenecek ve tekrar tarihe gömülecek
ben 1 yıl kart kullanmadım ve o kadar rahttım ki hatta konumda vardı burda kartları kapattım diye ama doğum izninde parasız kaldık ve tekrar karta bulaştık yeniden kapatacağım ,nşallah bugünKrediniz ve aklınızdaki tasarılarınız hayırlı olsun canım Allahım gönlünüze göre versin bol bereketli olsun inşallah. Kredi kartını sıfırlamamız çok güzel olur benimde öncelikli hedefim bu daha öncede sıfırladığım oldu ama hep tekrar kullanmak zorunda kaldım bu defa kesinlikle kullanmak istemiyorum tekrar.
İnşallah canım en güzeli insanın kafası çok rahat oluyor.ben 1 yıl kart kullanmadım ve o kadar rahttım ki hatta konumda vardı burda kartları kapattım diye ama doğum izninde parasız kaldık ve tekrar karta bulaştık yeniden kapatacağım ,nşallah bugün
aynen öyle bakıyorum 20 tl var 20 tl lik alıyordum 30 tl lik alıpta kendimi borca sokmuyordum ahh kartsız günler ne güzeldi. Yarın yeniden bir milat bizim için inşallah allah herkesi karttan kurtarsınİnşallah canım en güzeli insanın kafası çok rahat oluyor.
500 bir limit 500 bir limitli 2 adet kk var.hepsini harcasam dahi 1000 ödenecek miktar.ben limit hiç yükseltmedim.simdi birinin tamamını kapattım 5000 var onuda maas banka kartım diye kapatmıyorm kredi cekecegm için.ben nakit cok dikkatli kullanırım.cok tutumluyum idareli harcarım.ama bizi batıran eşimdir hep onunda cok sükür aklı başına geldi.bundan sonra bakacagz önümüzeaynen öyle bakıyorum 20 tl var 20 tl lik alıyordum 30 tl lik alıpta kendimi borca sokmuyordum ahh kartsız günler ne güzeldi. Yarın yeniden bir milat bizim için inşallah allah herkesi karttan kurtarsın
bende eşimden daha dikkatliyimdir. bol birikimlerimiz olsun inşallah500 bir limit 500 bir limitli 2 adet kk var.hepsini harcasam dahi 1000 ödenecek miktar.ben limit hiç yükseltmedim.simdi birinin tamamını kapattım 5000 var onuda maas banka kartım diye kapatmıyorm kredi cekecegm için.ben nakit cok dikkatli kullanırım.cok tutumluyum idareli harcarım.ama bizi batıran eşimdir hep onunda cok sükür aklı başına geldi.bundan sonra bakacagz önümüze
amin hepimizin kazancı hayırlı bereketli bol olsunbende eşimden daha dikkatliyimdir. bol birikimlerimiz olsun inşallah
bugun sıfır harcama yapacagım insalhh exra bişey cıkmazsaamin hepimizin kazancı hayırlı bereketli bol olsun
Bende sıfır harcama diye düşünüyordum ama ekmek bitmiş:) Ben unonun tam tahıllı buğdaylı vs dolap ekmeklerinden alıyorum uzun gidiyor bayatlamıyor da atmıyorum hiç onu da migrostan alıyordum sonra baktım bim de de var deneyeyim dedim ekmecik marka tadı falan güzel artık ondan alıyorum aynı ekmek ama yarı fiyatına bugün iş çıkışı alacağım inşallah :)bugun sıfır harcama yapacagım insalhh exra bişey cıkmazsa