Damlaya damlaya göl, artıra artıra birikim olur:)

bnm maaşım yattı geçen aydan 30 tl kalmıştı ama evdeki paradan 250 tl harcamıştım ya o 30 tl yi zulaya atıp 250 tl yi hemen çekip yerine koyacağım kantine olan ekmek borcumuzu ödeyeceğim elektrik ödendi telefon faturaları ödendi herşey kalem kalem yazılı bu ayı atlatırsam çok çok çok rahatlayacağım inşallah bakalım
Sen fatura deyince aklıma geldi ben elektrik faturamı yatırmadım. Offff günü geçti bak:kızgın:

:duduk: nasıl unuttun gelir gider kalemin yok mu?
Yaa faturayı otomatik ödemeye verdim güya, ama şirketin banka ile anlaşması yokmuş. Bu yüzden ödenmiyor. Parayıda eve ayırdım harcanmasın diye. Kaç gündür gezmekten evi otel gibi kullanınca unutmuşum.:KK17: Neyse bugün çıkıp yatırayım bari

Selamlar.

Ben de katilabilir miyim araniza? Oncelikle hepinizin birikimleri bol ve bereketli olsun insallah.

Yeni evliyim daha 1 senemiz dolmadi.

Bizin evliligimiz cok ani oldu. Hoc beklemiyorduk.l bir anda gelisti her sey. :KK45:

Su an borc icindeyiz:işsiz:

Esim araba icin kredi cekmisti ortada evlilik gibi bir olay yokken. Hemen hemen 2 yillik onun borcu var. Aylik 1100 ona gidiyor. Askeri personel oldugu icin tayinimiz cikti tasindik sonra tasindigimiz evden memnun olmadik ve 15 gun icinde tekrar tasindik ve 1 yilda 3 ev degistirdik boylece.. Tasinma masraflari da sirtimiza bindi.
Hangi ay hah tamam bu sefer biraz rahatliyoruz dediysek ekstra bir sey cikti. Mesela evimizin penceresinin onundeki agirlik esimin dikkatsizligi sebebiyle asagiya uctu ve bir arabaya zarar verdik istemeden. Nerde bu kadar da olmaz artik dedigimiz varsa basimiza o geldi.

Son olarak olmazsa olmazimiz tabi ki kredi karti borcumuz var. :kızgın:

Maas hesabindaki eksi bakiyeye de girmis durumdayiz. Hali en vahim olan benim sanirim burda..

Ben calismiyorum. Olaylardan dolayi su an ailemin yanindayim. Yarin esim de gelecek insallah. Acil ameliyat oldu raporlu 5 6 gundur kendi ailesiyle baska bir sehirde. Neyse iste kendi sehrimize gidince bir duzen kurup ise baslamayi dusunuyorum bulabilirsem eger. Ha tabi evi de yeni tasidigimiz icin ortalik berbat halde. Olaylar cikinca apar topar ailemin yanina gelmek durumunda kaldim ev de oylece duruyor orda:işsiz:

Biz cok savurganiz. Hesabimiz yok malesef ikimizin de. Bu forumda bu basliklari gorunce hemen takibe aldim ve kendimizi duzeltelim baslikli bi nutuk cektim esime. Artik luzumsuz harcamalari kisip su borclari kapatmak icin ugrasmak istiyorum.

Biraz destan oldu ama sizleri ve birikimlerinizi gorunce cok gaza geldim. Cok hevesliyim su an:rapci:

Selamlar.

Ben de katilabilir miyim araniza? Oncelikle hepinizin birikimleri bol ve bereketli olsun insallah.

Bizin evliligimiz cok ani oldu. Hoc beklemiyorduk.l bir anda gelisti her sey. :KK45:

Esim araba icin kredi cekmisti ortada evlilik gibi bir olay yokken. Hemen hemen 2 yillik onun borcu var. Aylik 1100 ona gidiyor. Askeri personel oldugu icin tayinimiz cikti tasindik sonra tasindigimiz evden memnun olmadik ve 15 gun icinde tekrar tasindik ve 1 yilda 3 ev degistirdik boylece.. Tasinma masraflari da sirtimiza bindi.
Hangi ay hah tamam bu sefer biraz rahatliyoruz dediysek ekstra bir sey cikti. Mesela evimizin penceresinin onundeki agirlik esimin dikkatsizligi sebebiyle asagiya uctu ve bir arabaya zarar verdik istemeden. Nerde bu kadar da olmaz artik dedigimiz varsa basimiza o geldi.

Maas hesabindaki eksi bakiyeye de girmis durumdayiz. Hali en vahim olan benim sanirim burda..

Ben calismiyorum. Olaylardan dolayi su an ailemin yanindayim. Yarin esim de gelecek insallah. Acil ameliyat oldu raporlu 5 6 gundur kendi ailesiyle baska bir sehirde. Neyse iste kendi sehrimize gidince bir duzen kurup ise baslamayi dusunuyorum bulabilirsem eger. Ha tabi evi de yeni tasidigimiz icin ortalik berbat halde. Olaylar cikinca apar topar ailemin yanina gelmek durumunda kaldim ev de oylece duruyor orda:işsiz:

Biz cok savurganiz. Hesabimiz yok malesef ikimizin de. Bu forumda bu basliklari gorunce hemen takibe aldim ve kendimizi duzeltelim baslikli bi nutuk cektim esime. Artik luzumsuz harcamalari kisip su borclari kapatmak icin ugrasmak istiyorum.

Biraz destan oldu ama sizleri ve birikimlerinizi gorunce cok gaza geldim. Cok hevesliyim su an:rapci:
HANGİ İLE TAYİNİNİZ ÇIKTI?

HANGİ İLE TAYİNİNİZ ÇIKTI?
Ankaradaydik biz zaten. Sehir ici cikti tayinimiz. Ama esim bir uctan diger uc olacak dedi. Ve kira +aidat 725 veriyorduk her ay. Once calistigi yerde 800 lira tazminat aliyordu. Simdi maasi da azaldi o tazminat gidince. Zorlaniriz burda diye dusunup tasinmaya karar verdik.

bnm maaşım yattı geçen aydan 30 tl kalmıştı ama evdeki paradan 250 tl harcamıştım ya o 30 tl yi zulaya atıp 250 tl yi hemen çekip yerine koyacağım kantine olan ekmek borcumuzu ödeyeceğim elektrik ödendi telefon faturaları ödendi herşey kalem kalem yazılı bu ayı atlatırsam çok çok çok rahatlayacağım inşallah bakalım
İnşallah canım bende kumbaradan borç aldığımda maaşı alır almaz fazlasıyla yerine koyuyorum :)

Selamlar.

Hoşgeldin canım bereketli bol birikimlerin olsun inşallah:) gelir gider tablosu hazırlayıp her borcunu harcamanı yazmanı tavsiye ederim

Bugün süt iznim sona erdi kızlar 3.30'da çıkıyordum artık 5'de çıkacağım ikisi de küçük olduğundan zor olacak biraz ama onların geleceği için diye düşünerek kendimi teselli ediyorum fakat onların büyürken yanlarında olamamak çoğu şeyi kaçırmak görememek çok üzücü. Sizn çocuklarınız kaç yaşında varsa?

Ankaradaydik biz zaten. Sehir ici cikti tayinimiz. Ama esim bir uctan diger uc olacak dedi. Ve kira +aidat 725 veriyorduk her ay. Once calistigi yerde 800 lira tazminat aliyordu. Simdi maasi da azaldi o tazminat gidince. Zorlaniriz burda diye dusunup tasinmaya karar verdik.
Allah hepimiizn yardımcısı olsun kalem kalem her giderini gelirini yazarsan inşallah sıkışmazsın düzen oturtursun

İnşallah canım bende kumbaradan borç aldığımda maaşı alır almaz fazlasıyla yerine koyuyorum :)

Hoşgeldin canım bereketli bol birikimlerin olsun inşallah:) gelir gider tablosu hazırlayıp her borcunu harcamanı yazmanı tavsiye ederim

Hosbuldum canim cok tesekkur ederim.

Evime doner donmez yapacagim onu. Her harcamayi not alacagim. Burda bizden hicbir sey cikmiyor zaten ailem sagolsun.

Bugün süt iznim sona erdi kızlar 3.30'da çıkıyordum artık 5'de çıkacağım ikisi de küçük olduğundan zor olacak biraz ama onların geleceği için diye düşünerek kendimi teselli ediyorum fakat onların büyürken yanlarında olamamak çoğu şeyi kaçırmak görememek çok üzücü. Sizn çocuklarınız kaç yaşında varsa?

Allah bagislasin kuzucuklarini. Dert etme kendine canim. Kalitesiz gunler gecirecegine cok guze verimli kaliteli vakitler gecirirsin bidiklarinla. Ne anneler var calismadigi hep evde oldugu halde hic cocuguna vakit ayirmayan cocuguyla ilgilenmeyen..
Benim cocugum yok bana daha cok erken geliyor:spor:

cnm bebeğim 8 aylık ve sabah 8 akşam 7 çalışıyorum. Ne yapayım bnm annem çalışmıyordu ve bi kere olsun bnmle oynadığını hatırlamam çocukluğumdan hatırladıklarım temizlik çamaşırsuyu dağılan evdee bağıran anne babaya kapıyı açan çocuk kızı biraz büyüdükten sonra tüm gün evde yatmasına rağmen bütün işleri yıkmaya yer aradığı büyük kızı kocasının bir ütüsünü yapmayan kadın bana annelik mi yapacak güldürmeyin keşke çalışsaydıda bağırmasaydı temizlik delisi olmasaydı ve bi kez bizimle oynasaydı şimdi söylesen o zaman öyleymiş der çekilir kenara. Sonrada analık hakkı analık hakkı hani evlat hakkı off ne dolymuşum bende

Benimde 2 çocugum var..çalışıyorum. .ne yapalım onların geleceği için dedim hep. Şimdi biraz büyüdüler. .oğlanın istekleri hiç bitmez:KK56:spor kursu yok bisiklet yok müzik kursu ..en azından çok şükür verebiliyoruz..ne yapalım sende gelince Tatillerde bol bol eğlenirken yavrunla..bir şekilde buyuyorlar..Allah sağlık versin..

Selamlar.

Toplarsiniz inşallah. .zaten taşınmak çok masraflı. .uğraşmasi çabası. .düzen Kurulunca yeni bir başlangıç yaparsın.ben buradaki arkadaşlardan çok şey öğrendim. .

yaa hiç üzülme magnoliam benim bir kızım var 6 yasında ben hiç kıyamadım bırakmadım.herseyle ben ilgilendim.gözümden sakındım.çünkü cok düşkün düm fazla anneciğim.ama cocugumu cok güzel büyüttüm.herkes yavruma bayılır:nazar::anne: pırıl pırıl evladım.ama maddi olarak yetememmek de daha farklı bir acı.ben kızımı simdi bırakıp gidiyorum çükü onun için daha cok hatta sırf yavrum için inan.ben ne çalışma delisiyim ne kariyer peindeym nede evde sıkıldım evide tam tersi severim.kızım içn geliyorm işe .ama benimki büyüdü herseyini kendi yapıyor artık ondan dayanabiliyorum.yoksa ben
kızım 1.5 yasındayken iyi bir iş cıktı yine denedim 2 ay calıştım bakıcıya verdim iş yerinde çocuk yada bebk görünce aglıyordum gözlerim sulanıyordu kızım diye ölüyordum eve kendimi atıyordum direk bir yere ugramadan.psikolojim kötüydü simdi büyüdü dayanıyorum.benimki birazfarklı bir örnek oldu biliyorum ama bu benim yapım.
ama maddi yetememk daha yıpratıcı.istediklerini alınca su an cok mutlu oluyorum.ve onun için calısıyorum ben.araba alıcam diye söz verdim alıcam yani kurtulusu yok alıp yavrumla rahat gezecez:dua::KK49::halay:İNSALLH hayırlısıyla

üzülme canım. ben de çalışan bir annenin iki kızından biriyim. annemle her zaman gurur duydum. beni karnında değil, kalbinde büyüttü. maddi olarak zaten hiç bir şeyden mahrum bırakmadı da, işten eve geldiğinde ev işi hep olur, benim prenseslerim nasılmış bu gün, beni çok mu özlemişler deyip önce kardeşim ve benimle ilgilenirdi. nice ev hanımı anneler var, gezip tozmaktan veya tahammülsüzlükten çocuklarıyla ilgilenmiyorlar. tabi iş hırsını evlatlarından önde tutan anneler de var. önemli olan öncelikleri belirlemek, dengeyi sağlamak. allah kuzucuklarını sana, seni onlara bağışlasın.:nazar:

Toplarsiniz inşallah. .zaten taşınmak çok masraflı. .uğraşmasi çabası. .düzen Kurulunca yeni bir başlangıç yaparsın.ben buradaki arkadaşlardan çok şey öğrendim. .
Ben de ogrenirim insallah.
Tasinmayi severdim eskiden de bu kadar ic yuzunu direk kendi basima gelince gordum :KK48:
Merhaba, konuyu ilk açıldığında gördüm, şimdi ben de katılayım dedim.
Dün 20 TL harcamam oldu, birikimime 20 TL koydum. Kumbaramda ne kadar var bilmiyorum şu an, onu da saymam lazım. ^^ (Bu arada 20 yaşındayım, öğrenciyim. :-) memnun oldum hanımlar)
Hosgeldin:KK54:

X