aylık 10 tl mı cay parasıHerkese günaydın içinde bulunduğumuz zor günlerden dolayı çok üzgünüm ve bir an evvel huzurlu mutlu bir ülke olabilmeyi diliyorum. Hayat da para kazanmak da çok zor artık bu nedenle elimizdekinin kıymetini bilerek tasarruflarımızı arttırarak devam edeceğimiz günlerimiz olmasını umuyorum. Bugün sadece 10 lira çay parası verdim işyerimizde çayı aylık olarak aramızda para toplayıp ortak alıyoruz çünkü. Tüm borçlarımı ödedikten sonra 1170 liram kalıyor ve inşallah onunla ayın 15ini getirmeyi hedefliyorum.
aylık 10 tl mı cay parası
cok ıyıymıs ben en az 35 40 tl verıyorum 6 kısıyızEvet canım 10 tl kalabalığız biraz
sizin de epey çokmuş canım az kişi oluncacok ıyıymıs ben en az 35 40 tl verıyorum 6 kısıyız
evet cıkmayı dusunuyorum zaten cok az ıcıyorum amasizin de epey çokmuş canım az kişi olunca
Normalde ben hiç çay içmemde aramamda sabah 1 bardak belki bir ara çıkmayı düşünmüştüm sonra neyse dedim belki bir misafirim uğrar ikram ederim çıkıntı olmayayım diye düşündüm sma sizinki çok gerçekten o kadar olsaydı çayı aramayan biri olarak çıkardım garanti senede 500 lira 10 yılda 5000 lira çay parası eder nerdeyse tutumlu olmayı öğrenirken böyle uzun vadeli hesaplamalar yapmaya başladım:)evet cıkmayı dusunuyorum zaten cok az ıcıyorum ama
evet ustelık kansızlık var bende ılac kullanıyorum.Normalde ben hiç çay içmemde aramamda sabah 1 bardak belki bir ara çıkmayı düşünmüştüm sonra neyse dedim belki bir misafirim uğrar ikram ederim çıkıntı olmayayım diye düşündüm sma sizinki çok gerçekten o kadar olsaydı çayı aramayan biri olarak çıkardım garanti senede 500 lira 10 yılda 5000 lira çay parası eder nerdeyse tutumlu olmayı öğrenirken böyle uzun vadeli hesaplamalar yapmaya başladım:)
canım doktor çayı yasakladı desen çok içmen gerekirse sallama meyve çayı iç dedi desen çünkü ciddi para yani bol birikimli günler herkesecok ıyıymıs ben en az 35 40 tl verıyorum 6 kısıyız
bu ay da ortak oldum artık obur ay cıkıp soylerım bakalım ne dıyecekler.canım doktor çayı yasakladı desen çok içmen gerekirse sallama meyve çayı iç dedi desen çünkü ciddi para yani bol birikimli günler herkese
o zaman içmediğin çayı neden ödeyesin ki çıkman çok mantıklıbu ay da ortak oldum artık obur ay cıkıp soylerım bakalım ne dıyecekler.
doktor zaten yasakladı ıceceksen ya az ıc ya da demı az olsun dedı
2 yıldır susuyorum valla daha once cıkan bırını elestırmıslerdı.o zaman içmediğin çayı neden ödeyesin ki çıkman çok mantıklı
2 yıldır susuyorum valla daha once cıkan bırını elestırmıslerdı.
bana da mantıksız gelıyor benım ıcın gelmeyen mısafırlerınkı neden benım cebımden cıkıyor kı.
konusmadıgım muhattap olmadıklarım da aynı sekılde.
herkese helalı hos olsun ama ben ıcmeyıp onlara neden cay yetıstırteyım.
her ay 40 tl az para degıl tabıkı[/Q
haklısın valla
evet ustelık kansızlık var bende ılac kullanıyorum.
ama cekınıyorum cıkmaya kem kum ederler dıye
canım doktor çayı yasakladı desen çok içmen gerekirse sallama meyve çayı iç dedi desen çünkü ciddi para yani bol birikimli günler herkese
Hayırlı akşamlar canım cok iyi yapmışsın olabildiğince tutumlu olmak gereksiz masraftan kaçınmak gerek.Bende de var canım kansızlık demir alt sınırında altında içmesek çok daha iyi aslında bir arkadaşım sadece kahve içiyor o yüzden ben vermek istemiyorum dedi çıktı mesela
Bende bugün 27000 lik bir kredi çekeceğim malum borç olmadan birikim çok istediğim gibi olmuyor. Zaten eşim birkaç iş için kullanıcak lazım yani bi miktarı evde kalıcak bir miktarıylada yeniden bulaştığım kk temizlenecek ve tekrar tarihe gömülecekBugün;
10 Tl çay parası
3.5 Tl baloncuk çıkaran oyuncak alarak günü 13.5 lira ile kapattım. Oğlumla dışarı çıkmıştık koşa koşa gidip deniz yılduzlı baloncuk oyuncağını aldı öyke bir bakış attı ki almamak ne mümkün:) yine de gereksiz oyuncak almayacağım çünkü evde zaten çok fazla oyuncak var ablasından kalan ki biri 3 biri 1 yaşında oynayabilecekleri oyuncaklar. Bir de aldığım hiçbir yiyeceğin bozulmasına izin vermeyeceğim yazık günah alıp unutup çöpe attığım oluyordu dün tek tek baktım neyi be gün yapacağımı hesapladım. Ayrıca fazla değil ihtiyacımız kadar yapacağım meselaaz önce yemeğin yanına makarna yaptım eskiden 1 paket yapardım kalırdı şimdi yarım paket yaptım epey oldu kalıp dökülmeyecek Allah israfı önlemeye çalıştıkça bereketlendiriyor bence öyke hissediyorum yarım paketten kocaman tencere yemek çıktı . Hepinize hayırlı akşamlar:)
27000 tllik kredıyı kac yıllıgına cekeceksınız bı de faızı ne kadar acaba?Bende bugün 27000 lik bir kredi çekeceğim malum borç olmadan birikim çok istediğim gibi olmuyor. Zaten eşim birkaç iş için kullanıcak lazım yani bi miktarı evde kalıcak bir miktarıylada yeniden bulaştığım kk temizlenecek ve tekrar tarihe gömülecek
12 aylığına çektim ödemesi aylık 2483 tl faizi de 2796 tl ediyor aslında eşimin ceviz bahçesi var oraya sulama sistemi kuracak onun çin kullanıcak 13 bin tlsini 6500 kk kapanacak kalan 7 binde inşallah kenara koyulacak. uzun vadede düşündüğümüzde o cevizlerden hasat aldığımızda bu faiz devede kulak kalır ne yapalım bizde toprağa yatırım yapıyoruz. Rabbim bereketli eylesin.27000 tllik kredıyı kac yıllıgına cekeceksınız bı de faızı ne kadar acaba?