Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
Merhabalar benim araştırdığım dönemde forumda damla protez taktıran bir iki kişi dışında kimse yoktu o yüzden seve seve yardımcı olurum:)
Öncelikle, dönme riskinin oranı muhakkak sitesinde bir yerde yazıyordur. Ben nedense %7 mi %0.7 mi öyle bi oran hatırlıyorum. %7 diye düşünelim biz onu büyük bi risk değil. Ki o dönemde danıştığım Cyndyrella arkadaşımız dönseydi benimkiler döner demişti) o ihtimal zaten hiç kafamı karıştırmadı benim.
Boyuta gelirsek, zayıf bir bedende ya da göğüs dokusu hiç olmadığında göğüs cebin de çok geniş olmuyor mecburen maksimum 300 bilemedin 345 falan takabilirler. Az da olsa dokunun olması bu işte çok çok avantajmış gerçekten. Senin beklentin de önemli. Büyük göğüs seversen tatmin etmeyebilir ama bu durumlarda ilk bi protezi takıyorlar, göğüs derisi esniyo vs, ikinci operasyonda cebi büyütüp daha büyük protez yerleştirebiliyorlar. Yuvarlak protez taktırsan da bu böyle. Sen yine de doktoruna olabilecek en yüksek cc olsun dersin ameliyatına girmeden önce.
Ben 165 boy 45 kilo, göğüs altım 69cmdi. 300 cc damla high profil dual plan yöntemiyle oldum. benim bedenimde genele göre çok ideal bir boyut oldu ama ben bi tık küçük sportif görüntü sevdiğimden bana büyük bile geliyo. Şimdiki göğüs görüntünün fotoğrafını yalnızca takip ettiklerim şeklimde ayarlayarak koyarsan, eklediklerin seni de ekler, bizlerin sonucunu görürsün, protezlerin herkeste duruşu çok farklı oluyo ama en azından az çok fikir oluşturur.
Dokusu olmayan birinde yuvarlak protez Damla'ya göre bir tık daha belli oluyo bence. Damla yaptırdığıma o anlamda hiç pişman olmadım. Benim en çok takıldığım nokta yumuşaklık mevzusuydu. Damla protez şeklini koruması için yuvarlak proteze göre bir tık daha sert. Ama burda öyle bi kanı oluşturulmuş ki sanırsın yuvarlak protez pamuk gibi de damla protez bildiğin taş. Alakası yok. 5. Ayımdayım, her ay belirgin şekilde yumuşuyor, yürürken öyle doğal göğüs gibi sallanmıyor ama '"'ki kendi dokun yoksa yuvarlak da olsa öyle doğal göğüs gibi sallanmıyor''" koşarken zıplarken gayet hareketli kütük gibi durmuyor öyle. Özellikle doğum yapmış içi boşalmış memesi olan arkadaşlarım ellediğinde tam istediğim kıvam işte diyor. Genç kız memesi kıvamı gibi. Daha da yumuşayacağına inanıyorum, umuyorum ben yumuş yumuş sevdiğimden:)
Doktorunuz kim bu arada?
Protezin dönme ihtimali protezle ilgili değil, damla protez yerinde duramayan yaramaz bir protez değil sadece dr cebi büyük açarsa dönebilir. O DA çok düşük bir ihtimal. Bir de damla protezin arkasında tutunması için tırtıklar var. Boyuta gelince, en dolgun en sağlıklı boyutu iste.
Doktorlar ameliyatta değişik protezler deniyorlar bildiğin kadarıyla. Daha büyük cc denemek için cebi büyük açıp sonra küçük bir protez koyarsa dönme ihtimali oluşuyor mu acaba :/ tamamen bilgisizliğimden kaynaklı saçma bi düşünce de olabilir bu...
Kesinlikle çok mantıklı VE çok güzel bir soru!!!!Doktorlar ameliyatta değişik protezler deniyorlar bildiğin kadarıyla. Daha büyük cc denemek için cebi büyük açıp sonra küçük bir protez koyarsa dönme ihtimali oluşuyor mu acaba :/ tamamen bilgisizliğimden kaynaklı saçma bi düşünce de olabilir bu...