Damla protez tecrübesi olanlar, yardım!

Merhabalar benim araştırdığım dönemde forumda damla protez taktıran bir iki kişi dışında kimse yoktu o yüzden seve seve yardımcı olurum:)
Öncelikle, dönme riskinin oranı muhakkak sitesinde bir yerde yazıyordur. Ben nedense %7 mi %0.7 mi öyle bi oran hatırlıyorum. %7 diye düşünelim biz onu büyük bi risk değil. Ki o dönemde danıştığım Cyndyrella Cyndyrella arkadaşımız dönseydi benimkiler döner demişti:KK66:) o ihtimal zaten hiç kafamı karıştırmadı benim.
Boyuta gelirsek, zayıf bir bedende ya da göğüs dokusu hiç olmadığında göğüs cebin de çok geniş olmuyor mecburen maksimum 300 bilemedin 345 falan takabilirler. Az da olsa dokunun olması bu işte çok çok avantajmış gerçekten. Senin beklentin de önemli. Büyük göğüs seversen tatmin etmeyebilir ama bu durumlarda ilk bi protezi takıyorlar, göğüs derisi esniyo vs, ikinci operasyonda cebi büyütüp daha büyük protez yerleştirebiliyorlar. Yuvarlak protez taktırsan da bu böyle. Sen yine de doktoruna olabilecek en yüksek cc olsun dersin ameliyatına girmeden önce.
Ben 165 boy 45 kilo, göğüs altım 69cmdi. 300 cc damla high profil dual plan yöntemiyle oldum. benim bedenimde genele göre çok ideal bir boyut oldu ama ben bi tık küçük sportif görüntü sevdiğimden bana büyük bile geliyo. Şimdiki göğüs görüntünün fotoğrafını yalnızca takip ettiklerim şeklimde ayarlayarak koyarsan, eklediklerin seni de ekler, bizlerin sonucunu görürsün, protezlerin herkeste duruşu çok farklı oluyo ama en azından az çok fikir oluşturur.
Dokusu olmayan birinde yuvarlak protez Damla'ya göre bir tık daha belli oluyo bence. Damla yaptırdığıma o anlamda hiç pişman olmadım. Benim en çok takıldığım nokta yumuşaklık mevzusuydu. Damla protez şeklini koruması için yuvarlak proteze göre bir tık daha sert. Ama burda öyle bi kanı oluşturulmuş ki sanırsın yuvarlak protez pamuk gibi de damla protez bildiğin taş. Alakası yok. 5. Ayımdayım, her ay belirgin şekilde yumuşuyor, yürürken öyle doğal göğüs gibi sallanmıyor ama '"'ki kendi dokun yoksa yuvarlak da olsa öyle doğal göğüs gibi sallanmıyor''" koşarken zıplarken gayet hareketli kütük gibi durmuyor öyle. Özellikle doğum yapmış içi boşalmış memesi olan arkadaşlarım ellediğinde tam istediğim kıvam işte diyor. Genç kız memesi kıvamı gibi. Daha da yumuşayacağına inanıyorum, umuyorum ben yumuş yumuş sevdiğimden:)

Protezin dönme ihtimali protezle ilgili değil, damla protez yerinde duramayan yaramaz bir protez değil :KK66: sadece dr cebi büyük açarsa dönebilir. O DA çok düşük bir ihtimal. Bir de damla protezin arkasında tutunması için tırtıklar var. Boyuta gelince, en dolgun en sağlıklı boyutu iste.

mutluluk2015 mutluluk2015 aa evet olsa olsa bundan olabilir gerçekten yoksa nasıl dönebilir niye öyle bir ihtimal var anlam veremiyordum açıkçası. Burda da yine iş doktora düşüyor işte.

Merhabalar benim araştırdığım dönemde forumda damla protez taktıran bir iki kişi dışında kimse yoktu o yüzden seve seve yardımcı olurum:)
Öncelikle, dönme riskinin oranı muhakkak sitesinde bir yerde yazıyordur. Ben nedense %7 mi %0.7 mi öyle bi oran hatırlıyorum. %7 diye düşünelim biz onu büyük bi risk değil. Ki o dönemde danıştığım Cyndyrella Cyndyrella arkadaşımız dönseydi benimkiler döner demişti:KK66:) o ihtimal zaten hiç kafamı karıştırmadı benim.
Boyuta gelirsek, zayıf bir bedende ya da göğüs dokusu hiç olmadığında göğüs cebin de çok geniş olmuyor mecburen maksimum 300 bilemedin 345 falan takabilirler. Az da olsa dokunun olması bu işte çok çok avantajmış gerçekten. Senin beklentin de önemli. Büyük göğüs seversen tatmin etmeyebilir ama bu durumlarda ilk bi protezi takıyorlar, göğüs derisi esniyo vs, ikinci operasyonda cebi büyütüp daha büyük protez yerleştirebiliyorlar. Yuvarlak protez taktırsan da bu böyle. Sen yine de doktoruna olabilecek en yüksek cc olsun dersin ameliyatına girmeden önce.
Ben 165 boy 45 kilo, göğüs altım 69cmdi. 300 cc damla high profil dual plan yöntemiyle oldum. benim bedenimde genele göre çok ideal bir boyut oldu ama ben bi tık küçük sportif görüntü sevdiğimden bana büyük bile geliyo. Şimdiki göğüs görüntünün fotoğrafını yalnızca takip ettiklerim şeklimde ayarlayarak koyarsan, eklediklerin seni de ekler, bizlerin sonucunu görürsün, protezlerin herkeste duruşu çok farklı oluyo ama en azından az çok fikir oluşturur.
Dokusu olmayan birinde yuvarlak protez Damla'ya göre bir tık daha belli oluyo bence. Damla yaptırdığıma o anlamda hiç pişman olmadım. Benim en çok takıldığım nokta yumuşaklık mevzusuydu. Damla protez şeklini koruması için yuvarlak proteze göre bir tık daha sert. Ama burda öyle bi kanı oluşturulmuş ki sanırsın yuvarlak protez pamuk gibi de damla protez bildiğin taş. Alakası yok. 5. Ayımdayım, her ay belirgin şekilde yumuşuyor, yürürken öyle doğal göğüs gibi sallanmıyor ama '"'ki kendi dokun yoksa yuvarlak da olsa öyle doğal göğüs gibi sallanmıyor''" koşarken zıplarken gayet hareketli kütük gibi durmuyor öyle. Özellikle doğum yapmış içi boşalmış memesi olan arkadaşlarım ellediğinde tam istediğim kıvam işte diyor. Genç kız memesi kıvamı gibi. Daha da yumuşayacağına inanıyorum, umuyorum ben yumuş yumuş sevdiğimden:)

Ellerinize sağlık ne güzel uzun uzun detaylı yazmışsınız :) damla taktırıp böyle olumlu şeyler söylemeniz ne kadar mutlu etti anlatamam... aslında büyüklük önceden sorun değildi benim için, bir meme görüntüsü olması bile yeterliydi :) ama şimdi uzun zamandır çalışıp para biriktirince buna değmesini, görsel olarak tatmin etmesini istiyorum. Bir de armut tipi vücudum var, üstte meme de olmayınca iyice orantısız bir görüntü oluşuyor. Biraz da bu orantı oluşsun diye büyük istiyorum. Ama dediğiniz gibi üst bedenim dar olduğu için de en fazla 300cc sığması normal olabilir.
O zaman dönme konusunu atıyorum kafadan, doktoruma da olabilecek en büyüğünü istediğimi söyleyeceğim ikna olursa tabi...
Bir de şöyle bir düşüncem var, yuvarlak protez kas altına takıldığında damla görüntüsü verir mi acaba? Birkaç öncesi sonrası fotoğrafında yuvarlak silikon sanki damlaymış gibi doğal duruyordu az dokulu olanlarda bile.

Tekrar açıklamalarınız için teşekkür ederim:)

Protezin dönme ihtimali protezle ilgili değil, damla protez yerinde duramayan yaramaz bir protez değil :KK66: sadece dr cebi büyük açarsa dönebilir. O DA çok düşük bir ihtimal. Bir de damla protezin arkasında tutunması için tırtıklar var. Boyuta gelince, en dolgun en sağlıklı boyutu iste.

Doktorlar ameliyatta değişik protezler deniyorlar bildiğin kadarıyla. Daha büyük cc denemek için cebi büyük açıp sonra küçük bir protez koyarsa dönme ihtimali oluşuyor mu acaba :/ tamamen bilgisizliğimden kaynaklı saçma bi düşünce de olabilir bu...

Z Zeyn1 Bu işte önemli olan gerçekten doğru doktoru bulmak, benim seçimimi yaparken dikkat ettiğim nokta, tecrübesi, işinde önceliğin para değil de severek yaptığını hissettiğim bir insan olması ve güven vermesi idi. Tavsiye ile gitmek gayet güzel ama doktorunla iyi bir iletişim kuramadığını düşünüyorsan başka doktorla da görüş için rahatlasın sonra kime olmak istiyorsan ona karar verirsin. Kolay bir karar değil ki, maddi olarak da zor anlıyorum. Evli olanları belki o kadar zorlamıyordur, yarısını eşi verse yarısını kendi kafa daha rahattır. O kadar zorlanıyoruz karşılığının mükemmel olmasını diliyoruz ama yine de bedenimizin bi sınırı var onu çok iyi bilmek gerek, herşeyi de doktora atmamak gerek. sen yine aklına takılan her soruyu, burada cevap alsan bile doktora sor.
Öncelikle şunu söyliyim ben çok doktorla görüştüm, her bir doktorla görüştükten sonra yeni birşey öğreniyordum ve daha da kötüsü bi tanesinden çıktıktan sonra diğeri, bi öncekinin söylediğini yalanlar şekilde bilgiler veriyordu. Böyle böyle gide gele araştıra araştıra birşeyler kafamda oturdu. Mesela, görüştüğüm doktorlardan bir tanesi, yuvarlak protezi tutup aşağı sarkıttığında bak bu da aşağı sarkıyor damla gibi görünüyor zamanla demişti. Aa evet ne güzel diyip ikna oluyordum yuvarlağa. (Bu arada sen yuvarlak tip sevebilirsin de aslında o yüzden tekrar edeyim kendi fotoğrafını koyarsan sonuçta bi kadın olduğuna inanmamız lazım, biz de seni ekleriz. Nasıl bi görüntü istediğine daha rahat karar verebilirsin) Neyse kendi doktoruma sorduğumda, ah keşke o protez öyle boşlukta asıldığı gibi kalsa, olur mu öyle şey, o protezi örten bir kas var sonuçta ve öyle havada asılı durduğu gibi durmuyor bedende demişti.
Hiç dokun yoksa mecbur kasaltı oluyorsun, o zaman da çok yapay durmuyor tabi ki ama doktorumun dediği gibi de çok damla gibi de durmuyor. Az da olsa dokun varsa dual plan olabilirsin. (mesela şöyle örnek vereyim ilk görüşmemizde doktorum çıplak gözle bakmamıştı, 3d cihazına sokmuştu orada göğüslerim hiç yok gibi gözüküyordu, direk kasaltı dedi, ameliyat günü çizim yaparken az da olsa (2-3 cm falandır) dokum olduğunu görünce dual plan yapıcam dedi. Dual plan nedir, göğüsün üst lobu kasaltına yerleştirir, protezi kas baskılar yani, göğsün alt kısmı kasüstüne yerleştirilir, protezi baskılayan bi kas olmaz. Haliyle alt lob daha çıkık olur. Yuvarlak olacaksa da dual plan olmalı ki daha doğal dursun ama onun için de az da olsa dokun olmalı işte yoksa kasüstüne yerleştirilen kısmın ele gelme ihtimali varmış, onun da avantajı dezavantajı var. Benim üst beden çok zayıf olduğu için yine de yuvarlak sınırları belli olabilirdi ama üstün biraz etliyse yuvarlağı bi miktar daha kamufle edebilir de. Yani şu yöntem en iyisi bu protez en iyisi diye birşey yok, tamamen hastanın bedenine göre en iyi seçimler yapılmalı. Çoğu doktor yıllardır yuvarlak protez kullanmaya alışık olduğundan herkese yuvarlak takmak istiyor, kendileri açısından da daha kolay diye. Tavsiyem iki protezi de kullanan (yani ne yuvarlakçı ne damlacı olsun), kasaltı, dual vs yöntemlerin hepsine hakim bi doktor araştırıp bulman.

Doktorlar ameliyatta değişik protezler deniyorlar bildiğin kadarıyla. Daha büyük cc denemek için cebi büyük açıp sonra küçük bir protez koyarsa dönme ihtimali oluşuyor mu acaba :/ tamamen bilgisizliğimden kaynaklı saçma bi düşünce de olabilir bu...

ona da şöyle örnek vereyim, yine kendi bildiğimden:)
295 cc moderate damla protezin çapı 11.5 cm
300 cc higp profil damla çapı 11 cm.
Yani arada 0,5 cm gibi bi çap farkı var, birbirine yakın protezler arasında çok ufak çap farkları var. Ayrıca önce bi deneme protezini koyuyorlar zaten ona göre karar veriyorlar. 0,5 ya da 1 cm farkla dönme ihtimali olacağını düşünmüyorum ben.

Kesinlikle çok mantıklı VE çok güzel bir soru!!!!

Zaten dr lar ameliyata girmeden önce tahmini bir boyut belirliyorlar. Matematiksel hesaplar yapıp yaklaşık cc ve yüksekliği belirliyorlar. Ameliyata Getirdikleri protezler de maksimum 25 er 30 ar cc büyüğü veya küçüğü oluyor. Bu DA milimetrik farklar demek. Bunun sıkıntı yaratmadığını biliyorum.

mutluluk2015 mutluluk2015 M macellan kafamdaki sorulara gerçekten güzel cevaplar verdiniz evet doktorun cevapları daha önemli dediğiniz gibi ama bu sizin gibi tecrübe yaşamış kişilerin yorumları inanın daha değerli benim için. Ameliyattan önceki hafta bir görüşmem daha olacak o zaman birkaç şey daha soracağım zaten. Doktorumun yuvarlak protez hakkında dediği şeyler "meme dokum olmadığı için yuvarlak kenarlardan hissedilir doğal durmaz" Bir de "memenin aldığından fazla cc koyarsak baskı yapacağı için maksimum büyüklük hep aynı kalır, daha fazla esnemez" Ayrıca meme dokumu zedeleyebilirmiş büyük protez his kaybı vs sorunlar olabilirmiş. Doktorla konuşunca bunlar kafama yattı ama sonra hiç dokusu olmayanların büyük ve yuvarlak silikonlarla güzel ve doğal sonuçlar aldığını görünce kafam karıştı. Doktorum küçük memeden yana olduğu için buları söylemiş olabilir diye. Başka dr larla görüşmekte fayda var aslında ama kafamı iyice bulandırmak istemiyorum doğrusu. Ameliyat günü gelsin bitsin artık istiyorum... mememin bu halini göstermeye çekiniyorum biraz ama utangaç hissetmezsem foto ekleyeceğim :) Dr adını özelden attım size.

300cc kas altı damla taktıranlar takip edebilir mi? Fikir edinmek istiyorum, gördüğüm çok fazla örnek yok ne yazık ki :KK43: isteyene özelden kendi fotomu atabilirim.

X