Hamur İşleri damla cikolatali brios=resimli

Akasia

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
5 Şubat 2010
5.246
556
hamuru icin :

1 kaba unu dokuyoruz, ortasini havuz gibi actiktan sonra, sutu, mayayi, sekeri, vanilyayi, 2 yumurta beyazini, ve tuzu (tuzu mayanin yanina koymayin )
ekleyip hamurumuzu yoguruyoruz.
hamuru yogurduktan sonra 150 gr tereyagini alip hamurla pirlikte tekrar yoguruyoruz (tereyegini yediriyoruz). bu hamuru 1/2 saat dinlendiriyoruz.

kremasi icin :

bir tencereye sutu ilave ediyoruz,
sutu kaynatiyoruz,
bu arada 1 kaba yumurtalari, nisastayi, sekeri, vanilyayi koyuyoruz. sut kaynadiktan sonra. bu arada hazirlamis oldugumuz karisimin icine dokuyoruz. bunu cirptiktan sonra tekrar tencereye ilave ediyoruz, ve koyulasana kadar cirpmaya devam ediyoruz. kremanin ustune biraz sivi yag gezdiriyoruz ki kurumasin.

hamur mayalandikatan sonra. 2 ye boluyoruz, birinci parcasini 2 santim kalinliginda aciyoruz. actiktan sonra, uzerine krema suruyoruz resimde oldugu gibi. kremayi surdukten sonra damla cikolata serpiyoruz ( veya kuru uzum). bunlari yatiktan sonra hamurumuzu uzun tarafindan sariyoruz. 1 bicakla bunu dilim dilim kesiyoruz( dilimler resimdeki gibi biraz buyuk olsun ince olmasin). bunlari tepsiye dizdikten sonra 1/2 saat pekletiyoruz. yumurta sarisini surup firina veriyoruz. ayni sekilde 2. bezemizi hazirliyoruz.

uzerine surecegimiz yumurta sarisina 1 cay kasigi sut ekliyoruz ( parlak olmasi icin)

hamur mayalanirken kremayi hazirliyoruz

hamuru icin :

250 gr sut
500 gr un
150 gr tere yag (oda sicakliginda)
2 paket kuru maya
1 fiske tuz
75 gr seker
2 paket vanilya
2 yumurta (sarilari uzerinz)

kremasi icin:

720gr sut
1 paket vanilya
1 tum yumurta
3 yumurta sarisi
125 gr seker
60 gr nisasta

icine:

damla cikolata
veya uzumde koyabilirsiniz

firini onceden 180° derecede isitin.

bu krema fazla oluyo bu hamur icin ama onemli deil kalan kremayi ben buzluga koyuyorum. ve tekrar bu hamuru yapacagim zaman kremasi hazir oluyo.

Eklentiler

• $23151763_p[1].jpg
    $23151763_p[1].jpg
    18,7 KB · Görüntüleme: 106
  • $23153111_p[1].jpg
    $23153111_p[1].jpg
    16,4 KB · Görüntüleme: 108
  • $23153605_p[1].jpg
    $23153605_p[1].jpg
    15,9 KB · Görüntüleme: 112
  • $23153147_p[1].jpg
    $23153147_p[1].jpg
    17,6 KB · Görüntüleme: 119
Son düzenleme:
Yok böyle bi güzellik ya .. Canım ellerine sağlık nefis görünüyor. Olsada yesem dedim yani cidden cokacimcoookcokacimcoookcokacimcoook

akannehir
Çok güzel olmuş! Ellerine , emeğine sağlık gülüm..Damla çikolata görüntüsüne şıklık kattığı gibi,lezzetini de artırmıştır eminim ..
Denemek isterim..
Sevgilerimle..

harika görünüyorlar, tskler. paylasim icn a.s.
rica ederummm
akannehir
Çok güzel olmuş! Ellerine , emeğine sağlık gülüm..Damla çikolata görüntüsüne şıklık kattığı gibi,lezzetini de artırmıştır eminim ..
Denemek isterim..
Sevgilerimle..

kesinlikle dene derimm yarin gene yapicam, esim bayiliyo buna..
bide cok tesekur edeyirumm sagaaa
a.s.

X