- 10 Eylül 2009
- 12.395
- 40.707
Merhaba şekerler 2.nci kez tarifimle karşınızdayımDamat Bohçası yapmaya ve sizlerle paylaşmaya karar verdim. Umarım beğenirsiniz.
Gelelim şimdi tarifimize
Önce Malzemelerimiz
1 adet yumurta,
5 yemek kaşığı şeker,
1 su bardağı süt,
2 yemek kaşığı kakao,
3 yemek kaşığı sıvı yağı,
1 paket vanilya (5 gr),
1 çay kaşığı kabartma tozu,
1 su bardağı un.
Arası İçin:
1 poşet sade krem şanti,
1 çay bardağı süt.
İstediğiniz kuruyemiş ve meyveler
Damat Bohçası Yapılışı
Geniş bir kaseye toz krem şantiyi ve sütü koyalım.
Koyulaşana kadar çırpıp buzdolabına kaldıralım.
Bir kaba yumurtayı ve şekeri koyup iyice çırpalım. Mikserim bozuldu, şu an yok ama sevgili rahmetli kayınpederimin aldığı el mikseri imdadıma yetişti Nurlar içinde yatsın
Üzerine sütü, kakaoyu, sıvı yağı, vanilyayı ve kabartma tozunu ilave edip karıştıralım.
Son olarak unu ilave edip karıştıralım.
Hazırladığımız hamurdan pankek tavasına ya da yapışmayan bir tavaya 1,5-2 yemek kaşığı kadar dökelim. Arkalı önlü orta ateşte kreplerimizi pişirelim. Tersini çevirdiğinizde tavaya yapışıyorsa bir damla yağ dökebilirsiniz .
Hamurun üzeri göz göz olunca ocaktan alalım.
Sonra pişirdiğimiz hamura soğutmadan bohça şekli verelim. Dikkat edim eliniz yanmasın.
Bohça şekli verdiğimiz hamurları soğumaya bırakalım. (Bu tariften yaklaşık 12-14 krep çıkıyor)
Bohçaların içine daha önce hazırladığımız krem şantiden sıkalım. Üzerlerini fındık, fıstık kırığı ve istediğiniz meyvelerle süsleyelim, zevkinize göre
Damat Bohçalarına istediğiniz şekilleri verebilir, üzerlerini istediğiniz gibi süsleyip servis edebilirsiniz. Ben bazılarını sadece fındık kırığı ile süsledim. Bazılarını da benmari usülü erittiğim çikolata sosu ekleyip süsledim.
Eşimin söylediğine göre harika olmuş, sade Türk kahvesi ile müthiş gidiyormuş Ben diyetteyim dün yaptığımda yiyemedim Bugün küçüğünden bir tane yerim
Umarım beğenirsiniz. Herkese bol şans diliyorum
Gelelim şimdi tarifimize
Önce Malzemelerimiz
1 adet yumurta,
5 yemek kaşığı şeker,
1 su bardağı süt,
2 yemek kaşığı kakao,
3 yemek kaşığı sıvı yağı,
1 paket vanilya (5 gr),
1 çay kaşığı kabartma tozu,
1 su bardağı un.
Arası İçin:
1 poşet sade krem şanti,
1 çay bardağı süt.
İstediğiniz kuruyemiş ve meyveler
Damat Bohçası Yapılışı
Geniş bir kaseye toz krem şantiyi ve sütü koyalım.
Koyulaşana kadar çırpıp buzdolabına kaldıralım.
Bir kaba yumurtayı ve şekeri koyup iyice çırpalım. Mikserim bozuldu, şu an yok ama sevgili rahmetli kayınpederimin aldığı el mikseri imdadıma yetişti Nurlar içinde yatsın
Üzerine sütü, kakaoyu, sıvı yağı, vanilyayı ve kabartma tozunu ilave edip karıştıralım.
Son olarak unu ilave edip karıştıralım.
Hazırladığımız hamurdan pankek tavasına ya da yapışmayan bir tavaya 1,5-2 yemek kaşığı kadar dökelim. Arkalı önlü orta ateşte kreplerimizi pişirelim. Tersini çevirdiğinizde tavaya yapışıyorsa bir damla yağ dökebilirsiniz .
Hamurun üzeri göz göz olunca ocaktan alalım.
Sonra pişirdiğimiz hamura soğutmadan bohça şekli verelim. Dikkat edim eliniz yanmasın.
Bohça şekli verdiğimiz hamurları soğumaya bırakalım. (Bu tariften yaklaşık 12-14 krep çıkıyor)
Bohçaların içine daha önce hazırladığımız krem şantiden sıkalım. Üzerlerini fındık, fıstık kırığı ve istediğiniz meyvelerle süsleyelim, zevkinize göre
Damat Bohçalarına istediğiniz şekilleri verebilir, üzerlerini istediğiniz gibi süsleyip servis edebilirsiniz. Ben bazılarını sadece fındık kırığı ile süsledim. Bazılarını da benmari usülü erittiğim çikolata sosu ekleyip süsledim.
Eşimin söylediğine göre harika olmuş, sade Türk kahvesi ile müthiş gidiyormuş Ben diyetteyim dün yaptığımda yiyemedim Bugün küçüğünden bir tane yerim
Umarım beğenirsiniz. Herkese bol şans diliyorum
Son düzenleyen: Moderatör: