daha tık yok

Benim kizimda nerdeyse 10 aylikken ilk disini cikarmisti :) ve 4-5ay icinde butun dislerini cikardi.

Bizimkinin maşallahı var boy 74cm Kilo 11 ve her ay mutlaka hastanedeyiz bir problemi yok çok şükür yürütece dört aylık başladı binmeye şuan adım atarken parmak uçlarıyla atıyo

Uğraşmayın kimse ile karşılaştırmayın çocuğu

Bir de 4 aylık yürütece koyarsanız tabi emeklemez de parmak ucuna da basar

Çocuk emeklemeye ihtiyaç duymamış ki

Ayrıca o yerde debelenmeler ile kasları gelişecek aceleniz ne yarış mı var da yürütece koyup hemen yürütmeye kalktınız

Bir de madem kıyas seviyorsunuz benim oğlanın ilk dişi 5,5 aylık çıktı arkadaşınki 14,5 aylık şu anda ikisi de yemek yiyor bu bir sorun değil

Demek arkadaşımın yerinde olsanız intihar edeceksiniz her gün yan yana çalışıyoruz onunki benimkinden 8 ay büyük ve benimki önce diş çıkarıyor

Son düzenleme:
Uğraşmayın kimse ile karşılaştırmayın çocuğu

Bir de 4 aylık yürütece koyarsanız tabi emeklemez de parmak ucuna da basar

Çocuk emeklemeye ihtiyaç duymamış ki

Ayrıca o yerde debelenmeler ile kasları gelişecek aceleniz ne yarış mı var da yürütece koyup hemen yürütmeye kalktınız

Bir de madem kıyas seviyorsunuz benim oğlanın ilk dişi 5,5 aylık çıktı arkadaşınki 14,5 aylık şu anda ikisi de yemek yiyor bu bir sorun değil

Demek arkadaşımın yerinde olsanız intihar edeceksiniz her gün yan yana çalışıyoruz onunki benimkinden 8 ay büyük ve benimki önce diş çıkarıyor
Siz mümkünse yorum yapmayın ya
xenforo-smilies-kk45.gif

yalnız yurutec konusuna gelınce bence gercekten bebeklerı tembelleştırıyo...ona alışısınca emeklemek ıstemıyıorlar...bende 6.5 aylıkken koydum..siz çok çok erken koymuşsunuz daha kasları bıle tam oturmadıgında koymuşsunuz çok yanlış

valla sibel hanım sizinki de çok yanlış. uygun süre 8-9 ay olarak kabul edilmesine rağmen ev kazaları ve kas-kemik yapısına olumsuz etkileri yüzünden ben hiç yürüteç kullanmadım.

konu sahibi sakın sakın akran kıyaslaması yapmayın hiçbir anlamı yok. boş yere kendinizi üzersiniz.
ciddi bir gelişim geriliği olsa farkedilir daha çok küçük her bebek emeklemek zorunda değil, siz yürüme zamanını baz alın ve çocuğunuzu sadece kendi içinde gelişim dönemleri ile kıyaslayın.
diş konusunda da çok şanslısınız. ne kadar geç o kadar iyi :)
bir rivayete göre geç çıkan dişler daha sağlıklı oluyormuş. bilimsel geçerliliği var mı bilmem.
ben ve kardeşlerim 1 yaşında çıkarmışız dişlerimizi hiçbir sıkıntısını yaşamadık.

Siz mümkünse yorum yapmayın ya
xenforo-smilies-kk45.gif

bu yorumunuzu okusaydım size yorum filan yapmazdım ama yazdığımız mesajı silemiyoruz maalesef...
burada konu açıyorsunuz size yardımcı olmaya çalışıyoruz yorumcu seçmek gibi bir lüksünüz yok. arkadaş gayet de düzgün bir mesaj yazmış ne sakınca gördünüz acaba?

valla sibel hanım sizinki de çok yanlış. uygun süre 8-9 ay olarak kabul edilmesine rağmen ev kazaları ve kas-kemik yapısına olumsuz etkileri yüzünden ben hiç yürüteç kullanmadım.

konu sahibi sakın sakın akran kıyaslaması yapmayın hiçbir anlamı yok. boş yere kendinizi üzersiniz.
ciddi bir gelişim geriliği olsa farkedilir daha çok küçük her bebek emeklemek zorunda değil, siz yürüme zamanını baz alın ve çocuğunuzu sadece kendi içinde gelişim dönemleri ile kıyaslayın.
diş konusunda da çok şanslısınız. ne kadar geç o kadar iyi :)
bir rivayete göre geç çıkan dişler daha sağlıklı oluyormuş. bilimsel geçerliliği var mı bilmem.
ben ve kardeşlerim 1 yaşında çıkarmışız dişlerimizi hiçbir sıkıntısını yaşamadık.

ıyıde 9 aylık çoçuk ıcın gec bence....ama haklısınız kullanmamak lazım da işte heves edıyoruz

Yok cnm sende hem dokuz ay daha erken uzulmen icin.. Benim buyuk oglum 11 aylikti bi aksam gezmeden geldik onu yere birakmistik o an bi baktik emeklemiyor kollariyoo surunerek ilerliyor hem cok gulduk hemde sevinmistik

emeklemeden yurur bebeginiz,korkmayin.
koltuk kenarindan tutunup siralamaya basladiysa cesaretlendirin,tay tay yaptirin ve kimsenin bebegiyle kendi yavrunuzu kiyaslamayin.her cocugun gelisimi farkli.

bebeğini daha şimdiden başkalarıyla kıyaslamaya başlamışsın..nekadar yanlış..her bebek farklıdır..belki emeklemeden yürücek..

Bende aynı şeyi yazacaktım benden önce davranmissiniz :)

Konu sahibi çocuğunu başkalarıyla kıyaslama. İlerde psikolojik sorunlar yaratirsin yavrucagizda. Doktor da problem olmadığını söylemiş zaten.

Oglum 6 buçuk aylikken diş çıkardı kızım şimdi 9 buçuk aylık hiç kabartma bile yok.. oğlum 9 aylikken yürüdü hiç emeklemedi kızım yeni yeni tam manasıyla emekliyo yürümeye niyeti yok.. oğlum iştahsızdi ama iriydi kızım istahi var ama küçücük hiç buyumuyor. . Kardeşler arasında bile bu kadar fark varken siz niye onun çocuğuyla kiyasliyorsunuz ki? Bence sizi kıskandırmak için kasten yapıyo aldırış etmeyin lütfen hepsi zamanla oluyor..

Emeklemesi sart degil benim oglum 1yasinda cikardi disini 21 aylikken yurudu cocuklarimiza yaptigimiz en buyuk kotuluk onu karsilastirmak birak kendi haline yere basiyorsa yeter saglikli olsun yeter

X