daha tık yok

O bişey mi oğlum 13 aylık diş çıkardı 16 ayına girecek hala yürümüyor tek başına . Ama Çene çok

Benim ikizler on aylık daha hiç bişey yok ne diş ne emekleme. Bende bekliyorum cnm.her çocuk farklı. Biraz daha bekleyelim bakalım.

Merhaba kızlar kızım dokuz aylık daha ne emekleme ne de diş eşimin kuzeninin çocuğu bir gün büyük emeklemeye başladı bugün de dişi patlamış çok morelim bozuldu kızım biraz iri kilolu acaba ondan mı emeklemiyo ama ellerinden tutunca bayılıyor yürümeye yere koyunca ağlıyor napcam bilmiyorum zorlayınca Ağlıyo yerde emekleme pozisyonuna koyunca
xenforo-smilies-kk110.gif
çoğu kişi zorlama zamanı gelince hepsi olur diyor kuzenin eşi Video gönderince çok üzülüyorum niye benim tosbikim de hala tık yok deneyimli anneler cvp verirseniz çokkkkkkk sevinirm
xenforo-smilies-kk39.gif
Aman annesi üzülme hiç, benim kızım 31 aylık hiç emeklemedi, şimdi bazen eşşekliginden emekliyor. Kolay bir yöntem bulmuştu, oturuyordu ve bacağının birini altına alıp, diğeriyle otururken sürünerek geziyordu evde ki o kadar hareketli bir çocuktu ki anlatamam,elinden tutup yürütünce koşma adimları atiyordu, doktorumuz yürüttü bir gün muayene ederken dedi ki yürümeden koşacak ve öyle oldu,1 yaşında ayaklandı ama kosmaya calıştığı için cokça oturdu toto üstü,15 aylıkken bir baktım desteksiz koşarak geldi yanıma ve düşe kalka ögrendi yürümeyi. Bende niye yurümuyor diye uzülmüştüm o donem ama çok yersizmiş şimdi geriye dönüp bakınca, zamanı gelince, hazır hissedince başardı.
Emeklemeyi sevmiyordur, bir bakmışsınız siz emeklemiyor derken kalkıp yürümüş, zamanı gelince yapar hiç merak etmeyin, hiç kıyaslamayında baska cocuklarla. Her çocuk farklıdır, gelişimleride farklı oluyor.

Hiç telaş etmeyin.Benim oğlum 12 aylıkken emekledi,14 aylıkken yürüdü..Aşırı kilolu bir bebekte değildi.Dişleri de çok geç çıktı.Bende endişelenmiş farklı doktorlara göstermiştim.Boşuna panik yapmışım zamanı geldiğinde hepsi oldu.:))Her bebek farklılık gösteriyor,başkalarıyla kıyaslamak yaptığımız en büyük yanlış sanırım,bende yapmış mutsuz olmuştum..

Hahah bende yalnız olmadigima sevindim pek rastlanir bir durum değil sanırım :KK48:
Aynen, gören gülmekten yerlere yatiyordu kızımı, birde tembel bir çocuk olsa anlarım ama 15 günlükken bacağından destek alıp (sağa sola hızla atarak) dönen bir çocuktu kızım, uyurken bile hareketliydi, yatirırken kafasını koyduğum yerde ayakları oluyordu uyanınca o derece:KK70:, o bacak hareketleriyle eşofmanı çıkmış halde buldugum zamanlar oyuyordu:-)ama iş emeklemeye gelince kolay yolu buydu hanımın:-) sürüne zıplaya gidiyodu gideceği yere. Ben başka görmedim ilk sizi duyuyorum kızımla aynı. Ama şunu biliyorum asla unutamayacağım bir hareketidir bu kuzumun, ömrümce hatirlayip tebessüm edeceğim.

Aynen, gören gülmekten yerlere yatiyordu kızımı, birde tembel bir çocuk olsa anlarım ama 15 günlükken bacağından destek alıp (sağa sola hızla atarak) dönen bir çocuktu kızım, uyurken bile hareketliydi, yatirırken kafasını koyduğum yerde ayakları oluyordu uyanınca o derece:KK70:, o bacak hareketleriyle eşofmanı çıkmış halde buldugum zamanlar oyuyordu:-)ama iş emeklemeye gelince kolay yolu buydu hanımın:-) sürüne zıplaya gidiyodu gideceği yere. Ben başka görmedim ilk sizi duyuyorum kızımla aynı. Ama şunu biliyorum asla unutamayacağım bir hareketidir bu kuzumun, ömrümce hatirlayip tebessüm edeceğim.

Bizim sülalede de benim o hareketim hala konuşulur. :KK33: Herkesin yüzünde bir gülümseme.
Güzel bir anı yaratiyoruz sizlere iste :oops:
Sağlıkla, huzurla büyüsün insallah minnak kızınız :KK68:

Bunun adı gelişimde " bireysel farklılıktır." Sıkmayın canınızı tosbik zamanı gelince herşeyi yapar :KK66: benim eşim 2 yaşına kadar yürümemiş doktor doktor gezmişler, bi gün bi bakmışlar yürüyo :-) eşimin sorunu tembellik yani...

Merhaba kızlar kızım dokuz aylık daha ne emekleme ne de diş eşimin kuzeninin çocuğu bir gün büyük emeklemeye başladı bugün de dişi patlamış çok morelim bozuldu kızım biraz iri kilolu acaba ondan mı emeklemiyo ama ellerinden tutunca bayılıyor yürümeye yere koyunca ağlıyor napcam bilmiyorum zorlayınca Ağlıyo yerde emekleme pozisyonuna koyunca
çoğu kişi zorlama zamanı gelince hepsi olur diyor kuzenin eşi Video gönderince çok üzülüyorum niye benim tosbikim de hala tık yok deneyimli anneler cvp verirseniz çokkkkkkk sevinirm
xenforo-smilies-kk39.gif
çocuğunuzu bir doktora götürün kontrol etsin bir sorun yoksa endişelenmeyin çünkü her çocuk farklıdır herkes aynı zamanda yürüyüp diş çıkarmaz.kimseyle kıyaslamayın.

canım her bebek farklı farklıdır belki seninki hiç emeklemeden yürüyecek
bak benim kızım 13 aylık hala yürümüyor, ufak ufak emeklemeye yeni başladı
Kızımın ilk doğduğunda ilk bir ay hiç Kilo almamıştı doktor kontrolünde mamaya başladık şuan yine doktor kontrolünde her ay düzenli olarak gidiyoruz bi
çocuğunuzu bir doktora götürün kontrol etsin bir sorun yoksa endişelenmeyin çünkü her çocuk farklıdır herkes aynı zamanda yürüyüp diş çıkarmaz.kimseyle kıyaslamayın.
Doktor kontrolündeyiZ hep bizimki zamanla alakalı bende de hiç sabır yok

Minicik bebeği bile kıyazlama yapmak nasıl bir şeydir ki? Sağlığında bir problem yoksa emekler de yürürde. Ben de emklemeden yürümüşüm ne var bunda?

xenforo-smilies-kk39.gif
Hiç dert etme :)) ben emeklemeden yürümeyi ilk yiğenimde gördüm hiç emeklemedi elle adım atmaya bayılıyordu öyle dolaştırdık onu aniden kendi adım atmaya başladı hatta çok şaşırmıştık. bi hafta öncesi oturan bebek bi hafta sonra salonu yürüyerek ordan ordaya dayanıyordu.. :)) inş senin de en yakın zamanda bebeğin yürür.:))

Hiç dert etme :)) ben emeklemeden yürümeyi ilk yiğenimde gördüm hiç emeklemedi elle adım atmaya bayılıyordu öyle dolaştırdık onu aniden kendi adım atmaya başladı hatta çok şaşırmıştık. bi hafta öncesi oturan bebek bi hafta sonra salonu yürüyerek ordan ordaya dayanıyordu.. :)) inş senin de en yakın zamanda bebeğin yürür.:))
Sağol canım inşallah benimki de bayılıyor hatta elimi bırakmaya çalışıyo

Minicik bebeği bile kıyazlama yapmak nasıl bir şeydir ki? Sağlığında bir problem yoksa emekler de yürürde. Ben de emklemeden yürümüşüm ne var bunda?
Haklısın dert etmemeye çalışıyorum ama şeytan dürtüyo işte eşimde çok kızıyor bana ondan sizinle paylaştım bu konuyu

xenforo-smilies-kk39.gif
Bazi bebekler emeklemeden yurur canim bu kadar uzulme, ben de emeklemeden yurumusum annem oyle derdi hep. Yurumek istiyosa yürütmeye calis sende bence.
Dis konusuna da bu kadar takma bi arkadasimin oglunun disleri 13 aylikken cikti her bebisin gelisim sureci farkli olur baskalarinin bebekkeriyle kiyaslama bence.

X