daha tık yok

Bizimkinin maşallahı var boy 74cm Kilo 11 ve her ay mutlaka hastanedeyiz bir problemi yok çok şükür yürütece dört aylık başladı binmeye şuan adım atarken parmak uçlarıyla atıyo
Emekleme konusunu kızlar zaten anlatmış ama ben kilosuna takıldım.11 kg olması pek iyi değil. Vucudumuzdaki yağ hücrelerinin oluşumu 3 yaşına kadar sürer ve bu yaştan sonra artmaz yani 3 yaşına kadar annelerimiz bizi sağlıklı beslediğinde hayat boyu kilo problemi ve yağlanma yaşamıyoruz. Bu dönemde çok dikkatli olmak gerekir ki, çocuğun ileride kilo ve sağlık problemleri olmasın. Beslenmesine dikkat. Bahsettiğim mevzuyu google'da araştırabilir bilimsel verilere ulaşabilirsin.

Hic zorlamayin sekeri.
Benim yigenimde surunmedi.
Sonra surunmeyi atlayarak ayaklandi pasamiz.
Disinide 1 yasindan snra cikarmaya basladi.
Bizimkiside tombik, naptin dislerinide yedin diye saka yapiyoduk.
1 bucuk yasinda su an ve sadece 5 disi cikti.
Oysa onla ayni gun dogan bi tandigimizin cocugu butun dislerini cikardi.
Dis erken cikarsa cabuk curur derler.
Ne kadr gec o kdr saglam olurmus.

Bozmayin findik kurdunu yani, kafasina gore takilsin.
Kiz bebeklerde bal borektir ya, tam isirmalik uyy.
Opun sekeri benim yerime bi tane:KK68:

Her cocugun gelisimi farklidir,kimisi erken konusur,kimi erken yurur,kiminin uykusu duzenlidir,kimi istahlidir falan filan..Stresinizide cocuga yansitmayin,hangi cocuk dissiz kalmis yada emeklemese ne olur elbet kalkip yuruyecek birgun,demekki onunda bir vakti var.Benim kizim 9 ayi geciyordu emekledi ve 10.5 aylik yurudu,belki emeklemeden ayaklanir.Bos yere kendinizi kurmayin.:KK51:

Aynı benim oğl
Merhaba kızlar kızım dokuz aylık daha ne emekleme ne de diş eşimin kuzeninin çocuğu bir gün büyük emeklemeye başladı bugün de dişi patlamış çok morelim bozuldu kızım biraz iri kilolu acaba ondan mı emeklemiyo ama ellerinden tutunca bayılıyor yürümeye yere koyunca ağlıyor napcam bilmiyorum zorlayınca Ağlıyo yerde emekleme pozisyonuna koyunca
xenforo-smilies-kk110.gif
çoğu kişi zorlama zamanı gelince hepsi olur diyor kuzenin eşi Video gönderince çok üzülüyorum niye benim tosbikim de hala tık yok deneyimli anneler cvp verirseniz çokkkkkkk sevinirm
xenforo-smilies-kk39.gif
Aynı benim oğlum :))) ne emekleme var ne sürünme anca elinden tut yürüsün bayılıyo o zaman:) bizde 9 aylığız tek fark bizim dişler 6 oldu

Sen bide benim gibi olsaydın çıldırırdın benim büyük kızım adam gibi muhabbet ederdi çişini söylerdi ama yürümezdi herkes ama herkes sakat bu çoçuk yok niye fizik tedaviye götürmüyormuşum nasıl anneymişim daha neler hergün ama hergün eşimin akrabalarının laflarına maruz kalıyordum benim böcüğüm tam 17 aylık yürüdü ikinci oğlumda doyduğunda allahım kızım zaten anca öğrendi yürümeyi buda hemen yürümese dedim 9 aylık birgün oturttum oyuncaklarıda koydum önüne oynasın bende odamı temizliyorum tankurrr tunkurrr sesler geliyor allahım cinlermi bastı evi dedim titreye titreye içeri gittim süzgeçi kafasına kepçeyi eline tencereyide davul yapmış tıpış tıpış geliyor beyefendi 3. Numarada tam 12. Ayından gün aldı hiç emeklemeden yürüdü ve bunların hepsi aynı fabrika imahalatı ve farklı farklı hiç dert etme her çoçuk değişik olur

Her cocuk farkli teyzemin oglu 14 aylikken yurudu, disleri de cok gec cikt. benim kizda da hepsi erkenden oldu bu durumda teyzemin oglu benim kizdan daha mi geri oluyor ya da benim kiz teyzemin oglundan daha mi ustun , yetenekli vs hic alakasi yok , hersey zamanla oluyor bi de daha 9 aylik bebek neden bu kadar takiyorsunuz ?

bebeğini daha şimdiden başkalarıyla kıyaslamaya başlamışsın..nekadar yanlış..her bebek farklıdır..belki emeklemeden yürücek..

Her bebek illa 9. ayında doğmuyorsa diğerleri gibi de yürümez diş çıkarmaz vs
Çünkü hepsi farklıdır. Bir bakmışsınız birde yürüyüvermiş sıkıntı yapmayın

Çocuğunuzu başka çocuklarla kıyaslarsanız şu dönemde kendinizi büyüyüncede çocuğunuzu yıpratırsınız.

Kuzeniniz nispet mi yapıyor da bu kadar üzülüyorsunuz acaba?

Kuzunuzuda kendinizide üzmeyin:)

Bu arada maşaallah ne yedirip içirdiniz merak ettim:)

Merhaba kızlar kızım dokuz aylık daha ne emekleme ne de diş eşimin kuzeninin çocuğu bir gün büyük emeklemeye başladı bugün de dişi patlamış çok morelim bozuldu kızım biraz iri kilolu acaba ondan mı emeklemiyo ama ellerinden tutunca bayılıyor yürümeye yere koyunca ağlıyor napcam bilmiyorum zorlayınca Ağlıyo yerde emekleme pozisyonuna koyunca
çoğu kişi zorlama zamanı gelince hepsi olur diyor kuzenin eşi Video gönderince çok üzülüyorum niye benim tosbikim de hala tık yok deneyimli anneler cvp verirseniz çokkkkkkk sevinirm
xenforo-smilies-kk39.gif
canım her bebek farklı farklıdır belki seninki hiç emeklemeden yürüyecek
bak benim kızım 13 aylık hala yürümüyor, ufak ufak emeklemeye yeni başladı

xenforo-smilies-kk39.gif

Eltimin kızı 13 aylık..Ve hala yürümüyor...Tutunarak yürümeye çalışıyor...
Bir sorun yoksa üzülmeniz gereksiz...Genellikle kızlar geç yürür diye biliyorum..
Sıkmayın canınızı.....

xenforo-smilies-kk39.gif

eğer sen daha 9 aylıkken bu kıyaslamalara başladıysan Allah kızına sabır sana da mantık versin.şimdi böyle yazdığım için bana kızacaksın ama çocuklarınızı bi rahat bırakın ya.9 aylık bir bebeği başka bir bebekle kıyaslayıp ondan da aynısını yapmasını beklemek çok mantık dışı değil mi?

her çocuk farklı kimi birşeyi çok önce yapar kimi çok sonra.çocuklarım ikiz ve o kadar farklı ki gelişimleri.düşün artık.

kilolu çocuklar bazı şeyleri geç yapar özellikle fiziksel olanları.geç emekler geç sıralar geç yürür.hepsi böyle olmasa da çoğu böyledir.kızım kilolu değil 8 aylık yürüdü ama konuşma adına pek bişeyi yok mesela.e ne yapayım şimdi baskı mı yapayım daha minicikler.

bak hem kendine hem bebeğine yapma bunu bir şeyler için zorlama.eğer bir sorunu olduğunu düşünüyorsan elbette önlemini al ama değilse zamana bırak göreceksin ki o vakti geldiğinde yürüyecek hatta seni peşinden çok koşturacak.

küçücük bebeği başkasıyla kıyaslamayın.ohhooo bunun daha okulu var sosyal hayatı vr.daha şimdiden elin oğlu emeklio diye dert yapmışsınız.

Benim kizim tam 1 yasina girdiginin ertesi gunu patladi disi.simdi inci gb disleri var maşallah. Bizde buyuklerim hep gec cikan dis daha sağlıklı saglam olur der.hakikaten sinifindakilere gore daha gec çıkıyor kalici disleri suan ve curugumuz hic yok.13 aylikkende direkt yürüdü hic emeklemedi.Bebegini kimseninkiyle sakın kıyas yapma.Her çocuk kendine özeldir canım benim.

canım her çocuk aynı olmaz ki boşuna fark arayıp üzme kendini mutlaka fark olacak. benim ablamın ilk oğlu 4 aylık diş çıkardı 7 aylık emekledi arkasından hemen yürüdü. kızı 1 yaşında diş çıkardı ve emeklemeye başladı daha yürümüyor. emeklemesi de 3 ya da 5 adım emeklemek istemiyor kucak istiyor hemen ağlıyor. ama ablam hiç takmıyor sen de takma boşuna üzme kendini

çocugu zorlama tabiki, ama teşvik edebilirsin önüne sevdiği oyuncagı koy yüz üstü bırak yavaş yavaş yapicaktir benim.kızimda 10 aylikken emekledi kiloluydu oda 11 aylikkende yürüdù çok emeklemedi :) :)

Her bebeğin gelişim süreci farklıdır. Bizim dr bebeklerin dişleri 3 ile 12 ay arasında herhangi bir ayda çıkabilir. 3 ay da 12. ay da normaldir demişti. Benim kızımda 6 diş varken, 5 gün büyük arkadaşımın kızında 2 diş vardı. O daha önce emeklemişti. Sıkıntı yapma ve en önemlisi kimsenin çocuğu ile kıyaslama. Dr zaten sorun olsa anlar ve uyarırdı. Demek ki her şey normal.

xenforo-smilies-kk39.gif
canım kimi bebekler emeklemeden yürürler demekki senin tosbik onlardan olacak. :KK48:

X