• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Gebeliğe Hazırlık Daha ne kadar kullanacagimm yaa

Gebe kalmayı planladığımızda yapmamız gereken hazırlıklar.

Nurs5825

Popüler Üye
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
16 Ocak 2020
457
287
103
Mthfr genimde hetorozigotluk var 3 yildir gebe kalmaya calisiyorum fakat gebe kalamiyorum folik asiti kullanmasamda olmuyor ne yapacagimi sasirdim

Benmde 2 gende hetorozigot çıktı bende folik asit 2 aydır kullanıyorum hemde 2 tane sabah akşam birinde iyot olduğu icin birinde vitamin dr öyle dedi adeti bekliyorum adetin 12 günü gideceğim dr

Mthfr genimde hetorozigotluk var 3 yildir gebe kalmaya calisiyorum fakat gebe kalamiyorum folik asiti kullanmasamda olmuyor ne yapacagimi sasirdim
Folik asit kan pıhtılaşması ile alakası yok hamilelik öncesinde sağlıklı gebelik için doktor öneriyor bebeğin ilk sinir sistemi gelişiyor folik asit eksikliğinde düzgün gelişmiyor hep kullan kan pıhtılaşması için genetik bölümde doktor bana multivitamin folikasit b12 çinko vitamini al ben öyle yaptım şükür 3 düşükten sonra hamileyim birde ananas ve kabak çekirdeği ye bol bol ananas bebeğin rahme tutunmasını kolaylaştırıyormuş

bende 4 yıl oldu kullanıyorum bebek istiyorsak başka çare yok ama ben artık sadece yumurtlamadan adet dönemine kadar kullanıyorum sonra bırakıyorum folik asit ağırlıklı beslenmeye çalışıyorum bıraktığım dönemde de riske atmamak için ,mesela marul salatası yapıyorum gibi marulda folik asit varmış doktorum böyle devam etmemde sakınca olmadığını söyledi sizde doktorunuza danışın isterseniz

Tesekkur ederim bilgileriniz icin bende 1 ay esim il disina gidecek biraz ara verip tekrar baslayacagim insaallah hayirli zamanda gebe kalir hayirli evlatlarimizi kucagimiza aliriz

Back