daha hiç çeyiz yok :)

adelebeyin

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
4 Ağustos 2013
314
50
merhaba..

ben henuz baslamadm ceyız alısverısıne hıc bıseyım yok. 1 sene kadar daha vaktım var.
hangı marka ıyıdır ne onerırsınız herseyde hıc bısey yok cunku :) ozellıkle evlı bayanlardan bılgı ıstıyorum bıde kampanyalar genelde ne zaman olur sımdı almaya baslamam faydalı olur mu ?

bir de çeyiz ne kadar tutuyor tahmınen ortalama?

mutfak ve banyo ne kadara maloluyor?

Son düzenleme:

Çok zevkli bir şeye başlıyorsun hayırlısı olsun öncelikle :)
Çeyizde maliyet çok fazla kişiye göre değişiyor.. Mutfak için alırsın bi hiper set hoop 2 bin TL ye kapatırsın tencereni tavanı vesaıre,
yok ben hiper set istemem gereksiz parçalar oluyor yada her parçasını beğenmem sevdiğim şeyler olsun dersen biraz uğraş ister, ben bunu tercih ettim :)
Önerilerim;
Çelik ürünlerde korkmaz, jumbo (Bütçene göre) korkmazın tencereleri çaydanlıkları servis ürünleri gerçekten çok güzel. Tencereler 300 e de var 600 e de var. çift tabana göre filan değişiyor. Çaydanlıklar 150-300 arası değişir tasarım ürünü filan bazıları.
porselende her markanın iyi ürünüde var kötü ürünüde. Bernardonun mesela çok kaliteli serileride var çok kötü serileride, aynı şey kütahya veya porland içinde geçerli. Jumbo tabiki pahalı ve güzel :) Evladiyelik böyle şık bişi olsun dersen biraz paraya kıyman gerek 2.5 tan 4 bin TL ye kadar.. Bunların hediye çekiylede çatal bıçak kaşığını alırsın.
Ütü elektrik süpürgesi ve mikser filan philips alanında en iyisi düşünme bile bence :) Elektrik süpürgesi + ütü 1000 tl yi bulur
Kettle breville veya kenwood bir harika.
Stand Mikseri için Kenwood KMX serisi süperdir. Ama şuan böyle bi bütçe ayıramam dersen el mikseri alabilirsin tabii
Tekstilde TAÇ, Sarev, Dantela Vita, Chakra. Ucuzuna kaçma derim.. Ya çok ince oluyor ya da çabucak soluyor. 150TL 300 TL arası fiyatları var nevresim takımları vs bu markalarda. Forumda gezdikçe anlayacaksın
Düdüklü tencerede Fissler, Sillit
Pilav tenceresi Tefal By Arda Türkmen serisi çok başarılı.
Beyazeşyada bosch, siemens, sharp
TVde samsung, sharp

Ay baya yazdım aklıma gelenler bunlar canım hemeeeen başlaaa bitmiyor çünkü

teşekkürler :)

Al benden de o kadar :)
Senin 1 yıl kadar vaktin var
Benim temmuzda düğünüm var ama elde olan şeyler o kadar az ki.
Ben orjinal mağazalardansa normal mağazaları tercih ediyorum, çoğu markayı içinde bulunduran (evkur gibi mesela) Oralarda çok güzel kampanyalar oluyor. Ben çeyiz başlığına ekledim mesela 2 paket aldım çeyizin en önemli parçaları toplam 4.000 tl tuttu
Çoğunu aryıldız marka aldım, herkes çok memnun kaldığını söyledi.
Aryıldız misafir yemek takımı,çelik tencere seti,granit tencere seti(çaydanlık ve cezve takımı dahil),12 kişilik çatal kaşık seti , 6 kişilik kahvaltı takımı, korkmaz tost makinesi, korkmaz kahve+çay makinesi,korkmaz blender seti,5-6 adet nevresim takımı, 2-3 adet pike takımı, 5 tane falan yorgan var :)
Hani 9 ay sonra evlenecek bi insanın daha fazla şeyi olmalıydı diye düşünüyorum
Ama olsun ya ne kalmış ki zaten

Kızlar selam,
Kısmetse eylül gibi düğün istiyoruz. Benim de hiçbirşeyim yoktu, birka tane nevresim, birde korkmazdan tencere seti yemek-kahvaltı ve çkb takımı aldım çeyiz seti olarak. Bunlar dışında da borcam, tava gibi ürünlerim var. Nereden başlasam bilemiyorum. Mutfaktaki ıvır zıvır küçük malzemeleri ev netleştikten sonra almayı düşünüyorum. Şuan neler alabilirim ne önerirsiniz? :)

Merhaba canim :) mutfakta ivirzivir dedigin zaten hepsi ivirzivir aslinda canim ve ceyizin buyuk kismini mutfak olusuturuyo :) bicak takimi filan bak bence, bi takim tencere yetecekmi hani pilav tenceresi alabilirsin mutfak robotunu alabilirsin, yok ben mutfak icin bisi istemiyorum dersen pike takimi , yorgan fln alabilirsin birer ikiser :) yok bunlarida istemem dersen utunu ve elektrk supurgeni secebilirsin yapilacak bir ton sey var

Ayy al al bitmez haklısın ıvır zıvır derken yumurta fırçası kepçe falan gibi ürünleri kastetmiştim eksik yazmışım :) günlük çkb vs bunları alıcam zaten, peki çelik tencere dışında granit mi seramik mi önerirsin canım işin içinden çıkamadım da ben

Hayırlı olsun. Güzel bir telaşa başlıyorsun. Bence yavaş yavaş alışverişe baslamalısın. Ben ilk olaraka yemek takımı ve tencere setinden başlamıstım. Hem erkenden ödemeye başladım hem de elimde bir çok ürünn olmus lldu. Nevresim takımı, pikeler, battaniye filan aldım ardından. En temel ihtiyaçlarla başlamanı tavsiye ederim. Sonra küçük ev aletlerine geçersin. Ütü robot... istersen kendine bir liste oluştur. Ben öyle yapmıstım. Bütçem uygun oldukça aldım ve listeden işaretledim. Evlilik hazırlıklarıyla ilgili bir blog yaptım hatta. Orada listem var. Kullanıcı adımla aynı isimde. İncemek istersen. Kolya gelsin canım

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…