Çok zevkli bir şeye başlıyorsun hayırlısı olsun öncelikle :)
Çeyizde maliyet çok fazla kişiye göre değişiyor.. Mutfak için alırsın bi hiper set hoop 2 bin TL ye kapatırsın tencereni tavanı vesaıre,
yok ben hiper set istemem gereksiz parçalar oluyor yada her parçasını beğenmem sevdiğim şeyler olsun dersen biraz uğraş ister, ben bunu tercih ettim :)
Önerilerim;
Çelik ürünlerde korkmaz, jumbo (Bütçene göre) korkmazın tencereleri çaydanlıkları servis ürünleri gerçekten çok güzel. Tencereler 300 e de var 600 e de var. çift tabana göre filan değişiyor. Çaydanlıklar 150-300 arası değişir tasarım ürünü filan bazıları.
porselende her markanın iyi ürünüde var kötü ürünüde. Bernardonun mesela çok kaliteli serileride var çok kötü serileride, aynı şey kütahya veya porland içinde geçerli. Jumbo tabiki pahalı ve güzel :) Evladiyelik böyle şık bişi olsun dersen biraz paraya kıyman gerek 2.5 tan 4 bin TL ye kadar.. Bunların hediye çekiylede çatal bıçak kaşığını alırsın.
Ütü elektrik süpürgesi ve mikser filan philips alanında en iyisi düşünme bile bence :) Elektrik süpürgesi + ütü 1000 tl yi bulur
Kettle breville veya kenwood bir harika.
Stand Mikseri için Kenwood KMX serisi süperdir. Ama şuan böyle bi bütçe ayıramam dersen el mikseri alabilirsin tabii
Tekstilde TAÇ, Sarev, Dantela Vita, Chakra. Ucuzuna kaçma derim.. Ya çok ince oluyor ya da çabucak soluyor. 150TL 300 TL arası fiyatları var nevresim takımları vs bu markalarda. Forumda gezdikçe anlayacaksın
Düdüklü tencerede Fissler, Sillit
Pilav tenceresi Tefal By Arda Türkmen serisi çok başarılı.
Beyazeşyada bosch, siemens, sharp
TVde samsung, sharp
Ay baya yazdım aklıma gelenler bunlar canım hemeeeen başlaaa bitmiyor çünkü