Daha fit bir ben lazım

the_pie_hole

Guru
Kayıtlı Üye
26 Mart 2011
117
208
Herkese merhaba :) Öncelikle kendimi tanıtayım ben 1.55 boyunda gün itibarıyla 66.6 kilo olan bir şahısım:p Amacım 55 kiloyu tartıda görmek. Bunu 3 ay gibi bir süre sonunda Mayıs 2016 başında başarmayı umut ediyorum.
Gelelim hikayemin ayrıntılarına:) 10 yaşımda ilk regli olduğum dönemden beri hafif kiloluyum. 24 yıllık yaşamımın ilk 6 yılı aşırı zayıfken 14 yıldır fazla kilolarla mücadele ediyorum. Bu mücadelede başarılı olduğum zaman hiç olmadı çünkü hiçbir zaman tam anlamıyla kilo vermeyi denemedim. Ne zaman diyete başlasam 1-2 hafta içinde bıraktım. Ta ki 2014 Ağustos ayına kadar. Ayın 13'ünde ki o tarih doğum günüm olur 76 kiloyu görmüştüm ve bu beni tam anlamıyla yıktı. Üniversiteden mezun olmama bir yıl vardı, iş bulamamaktan aşırı korkuyordum. Hayatımda hiç sevgilimin, sevgili namzetinin onu geçtim sevgili aday adayının olmamasının en büyük sebeplerinden biri olaraksa aşırı kilolarımı görüyordum. İşte o ayın 13'ünde hayata bakış açımı değiştirmeye karar verdim. Diyet yapmayacaktım, sağlıklı, mutlu ve huzurlu yaşamaya çalışacaktım. Ve çok yavaş adımlar atacaktım. Abur cuburu bırakmadım azalttım ve her akşam 10 da banyoda 20şer dakikalık koşulara başladım. Sonuç gerçektende mucizeviydi Haziran 2015'te 64 kiloydum. Diğer yandan hayatımın diğer alanlarında huzuru yakalamam zordu. Zira hakikaten işsiz kalmıştım, sevdiğim çocuk benden çok uzak bir diyarda çok iyi bir iş bulup gitmişti. Üstelik ondan hoşlandığımdan bile haberi yoktu. Bu dönemde sinüzitim kronikleşti ve aşırı baş ağrılarından muzdarip olmaya başladım. Sürekli kendime olumlu telkinlerde bulunamıyordum. İstikrarlı olduğum tek alansa sporum ve beslenmemdi. Derken Eylül 2016'da iyi bir iş buldum. Ve bana bir rehavet geldi sporu bıraktım ve kilo almaya başladım. 68 kiloya çıkınca kendimle ilgili yeni şeyler yapmam gerektiğine kanaat getirdim. Ve bir haftadır diyet aleminin içindeyim:)
Gelelim bugüne , planıma ve günlüğün formatına:)
Bugünlerde hem ruhsal hem fiziksel olarak bir iç devrim yapıyorum. Olumlu düşünme eylemini hayatımın her alanına yansıtmaya çalışıyorum:) Amacım bu sefer belirli ve kararlı bir ben bu planın en büyük destekçisi ve uygulayıcısıyım. Planım bedenime ve ruhuma zararlı hazır abur cuburları tamamen bırakmak. Ara öğünleri alışkanlık haline getirmek. Meal logger isimli programı aktif kullanmak. Sağlıklı ve huzurlu yaşamak:)
Günlüğü hergün düzenli tutmaya çalışıcam. Yediğim içtiğimin hesabının yanı sıra kazandığım sağlıklı alışkanlıkları paylaşıcam. Ve kötü günlerim olursa (ALLAH KORUSUN) o günlerde yazarak burdan destek alıcam:))

Canım başarılar :) ben de yarın başlamayı planlıyorum bi çok kez kilo alıp verdim ama bu sefer hiç olmadığım bi kiloyu hedefliyorum 67-68 kiloyum yarın tartılıcam net yazarım ikimize de kolay gelsin

Canım başarılar :) ben de yarın başlamayı planlıyorum bi çok kez kilo alıp verdim ama bu sefer hiç olmadığım bi kiloyu hedefliyorum 67-68 kiloyum yarın tartılıcam net yazarım ikimize de kolay gelsin
Aşağı yukarı aynı kilodaymışız. Hedefini, planını sabırsızlıkla bekliyorum:)

Günaydın canım. 67.6 kiloyum sabah tartıldım:) boyum 1.70 hedefim -10 hazirana kadar. Diyet yapamadığım için sağlıklı beslenmeye calısıcam abur cubur olmadan zaten öyle ekmek yiyen birisi değilim tek dayanamadığım şey tatlı. Benim için önemli olan spor. Çünkü spora gitmeyince bırakıyorum kendimi.

Sanırım pazartesi dolayısıyla diyete çok bağlı bir gün geçirdim:) Kahvaltımı öğlen yemeğimi saatli saatli yedim:) Meal logger sayesinde yemek saatlerimi düzgünce kaydedebildim.
sabah 07:44 1 az kaşarlı tost, büyük kase özel çorbam (daha önce bahsetmiştim), 1 avuç nane
Ara 10:20 1 yarım ceviz, 1 küçük mandalina
Öğlen 12:27 5 dilim dana pirzola soslu, salata
ARA 15:24 27 adet finduk (Tek ara öğün yapacağımdan dolayı)
Akşam 19:34 büyük kase özel çorbam, salata, kara lahana çorbası
İÇECEKLER
2 lt su, 4bardak çay, 2 kupa beşi bir yerde çay, 1 kupa süt, 2 sade türk kahvesi
SPOR 10.899 adım
20 dakika hafif tempolu koşu gece saat 10 da yapacağım bakalım.

Eklentiler

• PhotoGrid_1454956825190.jpg
    PhotoGrid_1454956825190.jpg
    72,3 KB · Görüntüleme: 42
Günaydın canım. 67.6 kiloyum sabah tartıldım:) boyum 1.70 hedefim -10 hazirana kadar. Diyet yapamadığım için sağlıklı beslenmeye calısıcam abur cubur olmadan zaten öyle ekmek yiyen birisi değilim tek dayanamadığım şey tatlı. Benim için önemli olan spor. Çünkü spora gitmeyince bırakıyorum kendimi.
spor olarak napıyorsun peki? Bir düzenin var mı?

X