Daha çok yeni hamileyim ancak diş ağrım başladı lütfen tavsiyede bulunun

SeptembeRose

Üye
Kayıtlı Üye
26 Ekim 2022
632
530
Daha adetim geçeli 5 gün oldu, öğrenmeden birkaç gün önce grip oldum öksürük krizim tuttu 2 hafta sürdü. Tam şimdi iyileştim derken bu sefer de sol üst ikinci küçük azı dişimde ağrı oluştu (3 gündür var). Ağrı şimdilik dayanılmaz derecede değil ama artar diye korkuyorum. Sızlama şeklinde oluyor bir de bazen nabzım sanki o dişimde atıyor pıt pıt diye. Zeytin, tuzlu gargara, sarımsak, karanfil yazmışlar forumda, hepsini denedim ama geçici çözüyor sonra yine başlıyor. Diş filmi ilk 3 ay sakıncalı değil mi? Doktora gidip gitmeme konusunda çok kararsızım. Siz ilk 3 ayınızda bu sorunu yaşadınız mı, doktorunuz nasıl bir yol izledi (iltihap mı sizce yoksa geçici mi)? Bebeğe zararı oldu mu? Tecrübelerinizi paylaşırsanız çok memnun olurum.
Bu dişim daha önceden de ağrı yapmıştı ama doktor filmde bir şey görmemişti bir süre sonra geçmişti. En son 8 ay önce film çektirdim bir şey çıkmadı. Ama beni çok yoruyor bu dişim. Şaştım kaldım.

Son düzenleme:
Hafif bir iltihap olabilir.
Arwell kullanmıştım ben dişim iltihap olduğunda doktorum önerdi. Bağışıklık güçlendirici vitamin.
Siz de doktorunuza beta glukan içerikli bir şey kullansam işe yarar mı diye sorabilirsiniz.
Ben bir kere bu şekilde geçirdim.
Sonra tekrar etti.
Antibiyotik kullandım.
Hafif bir iltihaptan bir şey olmaz. Zaten ona film de çekmezler.
Antibiyotik verirler çok şiddetlenirse.
Karanfil yağı sürün.
Bol sarımsak tüketin.
Kadın doğumcunuza sorun bir de.

Arwell kullanmıştım ben dişim iltihap olduğunda doktorum önerdi. Bağışıklık güçlendirici vitamin.
Siz de doktorunuza beta glukan içerikli bir şey kullansam işe yarar mı diye sorabilirsiniz.
Sonra tekrar etti.
Antibiyotik kullandım.
Karanfil yağı sürün.
Bol sarımsak tüketin.
Çok teşekkür ederim dönüşünüz için. İlk gebeliğim sağlıksız olduğu için sonlandırılmıştı o nedenle korkuyorum kendi elimle ona bir zarar vermek istemiyorum. O nedenle biraz pimpirikli oldum. Bu iltihabı biz kendi yöntemlerimizle kurutamıyor muyuz? İlla antibiyotik mi gerekiyor :KK43: Peki antibiyotiğin ilk 3 ayda bebeğe zararı var mı sizin doktorunuz ne demişti?

Ben 7. Ayımdaydım. Beybi büyümüştü artık tabi.
Sizin daha çok yeni o yüzden doktora sorun. Evet kendi kendine de geçebilir. Bağışıklığınızı yüksek tutmaya çalışın vitaminlerinizi alın.
İltihap ilerlerse mecbur veriyorlar. Çünkü iltihap bebişe daha zararlı.

Ben 7. Ayımdaydım. Beybi büyümüştü artık tabi.
Sizin daha çok yeni o yüzden doktora sorun. Evet kendi kendine de geçebilir. Bağışıklığınızı yüksek tutmaya çalışın vitaminlerinizi alın.
İltihap ilerlerse mecbur veriyorlar. Çünkü iltihap bebişe daha zararlı.
Doğru söylüyorsunuz. Ben de ona göre hareket edeceğim ama sanırım iltihabı öğrenmek için de diş filmi isterler onun sakıncası olabilir en iyisi ağrı şiddetlenmeden ilaç almamaya çalışmak , dediğiniz gibi bağışıklığı güçlü tutmaya çalışmak. Şiddetlenirse zaten mecbur antibiyotik alacağım. Teşekkürler...:KK200:

Doğru söylüyorsunuz. Ben de ona göre hareket edeceğim ama sanırım iltihabı öğrenmek için de diş filmi isterler onun sakıncası olabilir en iyisi ağrı şiddetlenmeden ilaç almamaya çalışmak , dediğiniz gibi bağışıklığı güçlü tutmaya çalışmak. Şiddetlenirse zaten mecbur antibiyotik alacağım. Teşekkürler...:KK200:
Hayır film istemez doktor bakınca anlar iltihap olup olmadığını. filmi dişte bir sorun olup olmadığını anlamak için istiyorlar.
Sizin zaten dişe müdahale yapılamayacağı için istemeyecektir.

Sonra tekrar etti.
Antibiyotik kullandım.
Karanfil yağı sürün.
Bol sarımsak tüketin.
Canım bana Biteral 500 lük yazdı. Ve 1000lik Largopen yazdı. İltihap varmış ama film çekmedi dişimi bu şekilde oyalayıp 3 ay sonrasına erteleyecek çekim ya da kanal tedavisini. Doktorum çok iyiydi kadın doğumcum ile istişare etti yazdı. Birisi B grubu ilaç diğeri de C. Bir sorun olmaz değil mi? Mecbur kullanıyorum. :KK43: doktorum kıllanabilirsin dedi.

Canım bana Biteral 500 lük yazdı. Ve 1000lik Largopen yazdı. İltihap varmış ama film çekmedi dişimi bu şekilde oyalayıp 3 ay sonrasına erteleyecek çekim ya da kanal tedavisini. Doktorum çok iyiydi kadın doğumcum ile istişare etti yazdı. Birisi B grubu ilaç diğeri de C. Bir sorun olmaz değil mi? Mecbur kullanıyorum. :KK43: doktorum kıllanabilirsin dedi.

Hayır olmaz. Demek ki iltihabın çok ilerlemiş. Dediğim gibi iltihap için film istemez. İltihap vücuduna antibiyotikten daha zararlı. Ben gebeliğim boyunca ilaç kullandım romatizmal rahatsızlığım için. Bir kez de 7. Ayımda dişim için augmentin kullandım. Kadın doğumcun okeylediyse sorun yok :)

benimde son üç aya girince diş ağrım başladı. dayanılmaz oldu. doktor izniyle kurşun yelek giyip film çektiler. geçici kanal tedavisi yapıldı. 2 hafta sonra yine başladı iltihap olmuş bende largopen kullandım. kadın doğum doktorum kullan hiç bir sakıncası yok iltihap daha zararlı dedi. ben birde nar suyu ile gargara yaptım sürekli ama günde 7-8 kere filan o da iltihaba çok iyi geliyor. hatta ilaç bitti ağrı geçti hala yapıyorum günde 2-3 kere. dimes şişede sıkılmış nar suyu var %100 nar olan, onu alabilirisniz şekerli meyve suyu olanlar olmaz. karanfil filan hikaye hepsini denedim sadece nar işe yaradı. dişten çok çektim, inşallah sizde de işe yarar bunlar. geçmiş olsun

Hayır olmaz. Demek ki iltihabın çok ilerlemiş. Dediğim gibi iltihap için film istemez. İltihap vücuduna antibiyotikten daha zararlı. Ben gebeliğim boyunca ilaç kullandım romatizmal rahatsızlığım için. Bir kez de 7. Ayımda dişim için augmentin kullandım. Kadın doğumcun okeylediyse sorun yok :)
Çok sağ ol canım benim Ama ben yine de biteralden Şüphelendiğim için başka bir kadın doğum doktoruna gittim o doktor Biteral kullanma Largopen yeterli onu da günde 3 yazmış ama sen 2 kullan dedi Bir de bana Parol yazdı yani Biterali yine neden olur ne olmaz kullanma dedi. Iki kez kullandım sıkıntı olmaz sanırım bu arada doktora gitmişken Doktor karından ultrason baktı keseyi gördü ama daha çok küçük dedi 4+5 gözüküyor dedi benim son adet tarihim 23 marttı ama benim 14 gün sonra yumurtlama olmuyor ovulasyon testi ile takip yapıyorum benim genelde geç çatlıyor en son ovülasyon testinde 14 Nisan pek günüydü 15 ya da 16'da çatlarsa ayın 29'u ya da 30'una denk geliyor hamileliğim Normal yani değil mi canım?

benimde son üç aya girince diş ağrım başladı. dayanılmaz oldu. doktor izniyle kurşun yelek giyip film çektiler. geçici kanal tedavisi yapıldı. 2 hafta sonra yine başladı iltihap olmuş bende largopen kullandım. kadın doğum doktorum kullan hiç bir sakıncası yok iltihap daha zararlı dedi. ben birde nar suyu ile gargara yaptım sürekli ama günde 7-8 kere filan o da iltihaba çok iyi geliyor. hatta ilaç bitti ağrı geçti hala yapıyorum günde 2-3 kere. dimes şişede sıkılmış nar suyu var %100 nar olan, onu alabilirisniz şekerli meyve suyu olanlar olmaz. karanfil filan hikaye hepsini denedim sadece nar işe yaradı. dişten çok çektim, inşallah sizde de işe yarar bunlar. geçmiş olsun
Tavsiyen için çok teşekkür ederim canım Ben de başka bir doktora daha gittim Biteral sakıncalı olabilir Onu Alma Largopen alabilirsin dedi ama onu da günde 2 kez al dedi ağrı kesici yazdı Benim annem de ablama hamileyken 4 ayında diş filmi çekilmiş ve dişini çektirmiş Yani doğru ilaçlar kullanırsa sıkıntı olmaz diye düşünüyorum ama yeter ki doğru doktorlara emanet olalım. Baksana benim Dişçi mesela Biteral demiş riskli ilaç grubunu yazmış. Bu doktor yanına da Parol yazdı Mümkün oldukça kanal tedavisi olma dedi ama annem de sorun olmamış mesela. Bu işler gerçekten çok zor iki kez Biteral kullandım ama bıraktım Hemen bir şey olmaz değil mi

Tavsiyen için çok teşekkür ederim canım Ben de başka bir doktora daha gittim Biteral sakıncalı olabilir Onu Alma Largopen alabilirsin dedi ama onu da günde 2 kez al dedi ağrı kesici yazdı Benim annem de ablama hamileyken 4 ayında diş filmi çekilmiş ve dişini çektirmiş Yani doğru ilaçlar kullanırsa sıkıntı olmaz diye düşünüyorum ama yeter ki doğru doktorlara emanet olalım. Baksana benim Dişçi mesela Biteral demiş riskli ilaç grubunu yazmış. Bu doktor yanına da Parol yazdı Mümkün oldukça kanal tedavisi olma dedi ama annem de sorun olmamış mesela. Bu işler gerçekten çok zor iki kez Biteral kullandım ama bıraktım Hemen bir şey olmaz değil mi
birşey olmaz canını sıkma, bişey olsa kadın doğum doktorun uyarırdı. bende parol içtim bana doktorum çok zorda kalırsan günde 4-5 taneye kadar içebilirsin parol dedi. largopenide bitene kadar günde iki defa içtim birşey olmadı. kanal tedaviside oldum bir ay geçti üzerinden bebekte gayet iyi bi sıkıntısı yok çok şükür. benimki de diş çekimine izin vermedi kanala izin verdi mesela. gerçi ben kan sulandırıcı kullanıyorum çok kanamam olur diye izin vermediler. yani doktoruna güveniyorsan onu dinle kafana takma çok fazla

birşey olmaz canını sıkma, bişey olsa kadın doğum doktorun uyarırdı. bende parol içtim bana doktorum çok zorda kalırsan günde 4-5 taneye kadar içebilirsin parol dedi. largopenide bitene kadar günde iki defa içtim birşey olmadı. kanal tedaviside oldum bir ay geçti üzerinden bebekte gayet iyi bi sıkıntısı yok çok şükür. benimki de diş çekimine izin vermedi kanala izin verdi mesela. gerçi ben kan sulandırıcı kullanıyorum çok kanamam olur diye izin vermediler. yani doktoruna güveniyorsan onu dinle kafana takma çok fazla
Tamam canım bilgi için teşekkür ederim son bir doktora daha Danışayım içim öyle rahat etsin istiyorum Çünkü bana yazılan ilaçlardan biteral sıkıntılı Mesela bana largopeni günde 3 defa yazdı diğer Doktor günde 2 defa yeterli tek başına Largopen kullansan yeterli dedi ama bir başka Doktor da Biteral de kullan diyor kafam karıştı

X