• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

daha 6 haftalık :D

sekher1

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
25 Mart 2012
144
0
46
Ankara
kızlar :D iş yerinde test yaptım çift çizgi :D kan testi yaptırdım pozitif :D doktora gittim 5 hafta 2 günlük dedi :D bir vitamin yazdı yolladı beni :D ama iş bundan sonra başlıyorrrr eee ben napıcam bu kadar mı anne olmak ne yiyecem ne içecem nolcak şimdi ?

kızlar :D iş yerinde test yaptım çift çizgi :D kan testi yaptırdım pozitif :D doktora gittim 5 hafta 2 günlük dedi :D bir vitamin yazdı yolladı beni :D ama iş bundan sonra başlıyorrrr eee ben napıcam bu kadar mı anne olmak ne yiyecem ne içecem nolcak şimdi ?

Hayırlı olsun canım yaa;)) sağlıkla kucağına alırsın umarım;))

yorumlarınız için teşekkür ederim.kahvaltı hiç yapamıyorum sadece sabahları süt içiyorum . uykudan kalkamıyorum çünkü işe ancak yetişiyorum.iki gündür sıcak basıyor. gece uyanıp kana kana su içiyorum. hani derlerdi ya hamilelikte maşallah diyim gerçi hiççç bulantı felan yok.

yorumlarınız için teşekkür ederim.kahvaltı hiç yapamıyorum sadece sabahları süt içiyorum . uykudan kalkamıyorum çünkü işe ancak yetişiyorum.iki gündür sıcak basıyor. gece uyanıp kana kana su içiyorum. hani derlerdi ya hamilelikte maşallah diyim gerçi hiççç bulantı felan yok.

Umarım hiçte olmaz;)) ama yinede bulantılar 6 haftadan sonra başlarmış dikkat edersen eğer yediklerine bir sıkıntı olmaz diyorlar ama bunlar insanların anlattıkları tabi;)

Son düzenleme:

arkadaşım öncelikle hayırlı olsun gebeliğin. İnsallah sağ salim kucağına alırsın bebişini. heyecanını anlayabiliyorum. doktorun sana gebelikle ilgili yeme içme listesi vermedimi bi dosya hamilelikle ilgili bilgiler yazan hareketler flan öle şeylerin bulunduğu bir dosya vermesi gerekiyor yada bir yazı.
yememen gereken şeyler var çiğ et ve hazır et ürünlerini kesinlikle yemiyorsun. örn. çiğ köfte salam sosis pastırma sucuk vs. herzaman pişmiş olarak yemen gerekiyor. bununla birlikte yumurtayıda rafadan yada sahanda cıvık olarak tüketmemelisin tamamen sarısının ve beyazının pişmiş olması gerekiyor. midye kokoreç gibi ürünlerdende şimdilik uzak durmalısın. içtiğin süte kadar dikkat etmelisin. pastorize edilmiş sütler tüketmelisin.
ayrıca yeşil çay maydanoz suyu vs. gibi çaylardan kesinlikle uzak dur ilk dönemde düşüğe yol açabiliyorlar (Allah korusun)
tuzu şimdiden azaltmaya çalış ileride ödem yapıyor. senin daha bulantıların başlamamıştır ama 2. ayda başlıyor genelde. bulantıların başlayınca evde leblebi ve susamsız çubuk kraker bulundur yataktan kalkmadan biraz leblebi yiyebilirsin.
sigara kullanıyorsan bırakman gerekiyor ve içilen ortamda bulunmamalısın alkolü söylemeye gerek yok zaten :)
sürekli güvendiğin marka hazır su tüket. şebeke sularının içinde yok yok.

yemen gereken besinlerin başında balık geliyor. sık sık balık ye senin ve bebeğin için en önemli besinlerden biri
ceviz hergün yemen gerekiyor bebişin beyin gelişimi için balık ve ceviz çok faydalı. ve koyu yeşil yapraklı sebzeler örn. ıspanak ve semiz otu bunlarda bebeğe çok faydalı ürünler. protein için şuan erken zaten folik asit kullanıyorsun 4. aydan sonra bol bol et tüketmelisin et yemiyorsan onun yerine yeşil mercimek vs. ama etten alacağı proteini şuan folik asitten alıyor zaten

hareket olarak spor koşu uzun yürüyüşlerden şuan uzak dur. yürüyüş son aylarda doğum için gerekli. bebiş annesine daha yeni tutunuyor. yorulmamaya çalış. ağır kaldırma ev işlerinde dikkatli ol yüksek yerlere uzanmamaya çalış yani kendine bebeğin için dikkat et.

arkadaşım bunlar benim bildiklerim ve uyguladıklarım. hayırlısıyla bebişine kavuşursun inşallah.

Hayırlı olsun canım yaa;)) sağlıkla kucağına alırsın umarım;))
ben de seninle aynı durumdayım canım ayın 13ünde adet olmam gerekiyodu ayın 16 sında testi yaptım pozitif çıktı ama doktora daha gitmedimçünkü ultrasyonda henüz görünmez miş o yüzden 1-2 hafta sonra gidicem doktora. folik asit kullanıyorum hamile kalmaya konusunda şüphelendiğim den beri kullanmaya başladım.sanırım yanlış kişiye mesaj yazdım ama olsun;-)

Son düzenleme:

hayırlı olsun canım ALLAH sağ salim kucağına almayı nasip etsın, daha çok yeni o yüzden çok dikkat et mümkün olduğu kadar dinlen, grip olmamaya özen göster şimdilik herkese söyleme ilk 3 aylık dönemden sonra söylersın... tekrar tebrik ederım

ben de seninle aynı durumdayım canım ayın 13ünde adet olmam gerekiyodu ayın 16 sında testi yaptım pozitif çıktı ama doktora daha gitmedimçünkü ultrasyonda henüz görünmez miş o yüzden 1-2 hafta sonra gidicem doktora. folik asit kullanıyorum hamile kalmaya konusunda şüphelendiğim den beri kullanmaya başladım.sanırım yanlış kişiye mesaj yazdım ama olsun;-)

Allah söyletti diyelim o zaman:1:

Back