Bebek Beslenmesi daha 20 günlük anne sütünden mahrum kalıcaz :(

Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.

revindell

SatanistKesenPsikopatCat
Üyelik İptali
Kayıtlı Üye
8 Ekim 2009
2.428
20
358
Kizlar 20 günlük oğlum var sütüm ilk hafta iyi geldi bebegim 300-400 gram almisti fakat ikinci hafta doktora gittik bebegim iki gündür cok agliyordu ve meme istiyordu sürekli dr. Sütün yetmiyor dedi bebegim kilo almamis 1 hafta boyunca hiç.. Sma gold mamaya basladik 1 hafta oldu ama surekli emzirdigim halde göğüslerimdeki süt gün geçtikçe azalıyor..

Bebegim emmeye basliyor ve birkac dk sonra sinirlenip göğsümü çekiştirmeye eliyle tutmaya calisiyor bir anda memeyi birakip kipkirmizi olup aglamaya basliyor tekrar meme ariyor veriyorum cekiyor cekiyor yine agliyor süt gelmiyor

Ne yapabilirim de sütüm gelsin? Yorgunlukta sanirim kesildi dogumdan beri birgün dinlenmedim bide cok agladigim günler oldu.. Milupa süt arttirici cayfelan iciyorum ama pek etki etmiyor

sağmayı denedin mi cnm?

Canım Bebegini güle güle büyüt öncelikle.Kendimi gördüm sende.Elektrikli pompayla sagmama ragmen az çıkardı ve mama vermek istemedigim için eşime yalan söyler çok çıktı derdimBebegimi emzirmek bu duyguyu yaşamak en büyük istegimdi.Çok aglayarak dr. gittigim eşime yok yeere kızdıgım günler oldu.Ama 2.5 ay sonra fışkıra fışkıra geldi çok şükür.Öncelikle stres en büyük etken.Üzülmeyip inatla ugraşacaksın.Bol bol emzireceksin.Bol su,sıvı(çorba ,komposto,milupa humana stil tea,rezene)içeceksin.Buldur pilavı,kuru sogan,yeşilliklerde süt yapar.Ama aç kalmıycaksın.Ben temzilik çocuk derken agzıma bişiler atıştırırdım.Oturup yemezdim.İşi gücü bırakıp önce karnını doyur gör bak nasıl sütün oluyor.Birde aç karınla tahin helvası sabahları at agzına.Sonrada Rabbime sıgın bol dua et ve stresten uzak dur.Elhamdülillah sütün olur inş. canım

Arkadaşım bu anlattığın durum bende de oluyordu bebeğim gazdan tortop olur ağlar aç oldugu halde meme almak istemezdi birde idrar yolu enf. geçirdiğinde aynı hareketleri yaptı emmeyi reddetmişti.. ağzında yara varsada emmek istemeyebilir yani sütüm yok mesajı verme beynine derim belki başka bir durum vardır..

sen stresten uzak durmaya ve uykuda dahil bebeğine meme vermeye devam et bebek emdikçe gögüs ucları uyarılacak ve süt salınımı olacak bebek mutlaka emmeli

o çaylardna bende içmiştim faydası var evet ama asıl DEREOTU INCIR havuc bamya yemeği SU bunlar o kadar kıymetli besinlerki nasıl süt yaptıgına sasırırsın.. stres yapmadan sütüm çok diyerek bebeğini emzirmeye gayret et derim

gazı falanda olabılır arkadasım.
ben fön makınesini acıp emzırıyordum cok ıyı gelıodu :)

hoşaf iç, bol su iç, göbek salata falan ye
arkadasın bahsettıgı sebzelerınde faydasını gorursun.

kendını de pek uzme, strese girme.

sureklı emzır, mamayı bıraz az ver verıdıgnden 30 cc az ver mesela
önce emzır sonra gerek gorursen mama verırsın.
mamayı kasıkla ver bıberona alısmasın
bıberondan cekmek daha kolay oldugu ıcın memeyı ıstemeyebılır.

Kizlar yorumlarinizi okudum parmaklariniza saglik..

Kuzumun dili pamukçuk oldu bu yüzden emmiyor huysuzluk yapiyor desem degil biberonu gayet güzel emiyor sanirim süt bol gelmiyor memede biberona göre o yüzden sinirleniyor en kötü ihtimal elekt. Mak alip sagicam sütümü ama emzirmeye devam ediyorum

2 saatte bir emiyor ilk önce iki göğsümüde iyice çıldırana kadar emziriyorum yani o birakiyor ben tıkıyorum memeyi agzina iki kere cekiyor yine kiyamet.. Sonunda mama veriyorum 90 ml hazirliyorum ama onunda 20-30ml sini hep birakiyor biberonda sanirim icmedigi mama kadar anne sütü aliyor benden..

aynı durmu yaşadım kardeşim ya sakın vazgeçme pes etme emzirmek güzel bir duygu ve bir anne olarak bu duyguyu yaşamak senin en güzel hakkın...evet bebebeğin daha yeni ve erken bence doktorlar işin kolayında..benim bebeğmde ağlıyoru emmiyordu hatta bu yüzden yeni doğan sarılığı bile oldu...mama verdikçe seni az emecek sen pes etmeee sakın emer daha çokk çok yeni bak korkma bebein açlıktan ölmez...sen emzir daha yenisin yahu...emzirdkçe sütün gelecekkk..meme uucndaki yaraya gelince göğüsünü sağ sağma emziren annlerin orunu sen sürekli sağ ve humanadan ç sakin ol kimsenin ağzına bakma..benim bebeimde aynı duurmdaydı emziriom ağlıyordu sonra mam veridiodum mammayıda löp löp içiodu..aslında vermicektim ammada ailemin baskısı yüzüdnen sen eşini kandır bzim dedikelirmize kulak ver bebeğii emzir emzirrrrrrr pes etmeeeeeeeeeeeee

bana bak bu arada git bi a hstaneye göğsünü sağdır orda elektirlkli pompa var bir defa sağdırsan yeter...git bir kez sağdır bak gör fadyasını görenn..ha özeldede var devettete

canım bebeğini güle güle büyüt inş sağlıkla huzurla...
öncelikle bende milupanın çayından fayda görmemiştim humananın çayını dene birde arkadaşların dediği gibi elektirikli pompayla bi sağdır bunun çok faydasını görceksin.. birde bebeklerin çene kasları çok güçlü değil bu yüzden emerken hemen ağızlarına aksın istiyorlar fazla emince yorulup emmek istemiyorlar böle oluncada göğüs boşalmıyor boşalmayıncada yeni süt üretmiyo vücut emzirebildiğin kadar emzir uykusunda her boş anında bide elektirikli pompayla muhakak sağdır göğüslerin boşalsın.. inşallah en kısa zamanda bol bol süt bebeğine bol bol karnı doyar miniğin..

Canım benim de aynı sorunum var bebeğim 20 günlük meme verdiğimde kıyameti koparıyor beim en büyük hatam biberona alıştırmak oldu şimdi elektrikli makine aldım 3-4 saatte bir sağıyorum 100cc çıkıyor sağdıkca arttı benim ki ilk günlerde 10-20cc zor çıkarıyordum şimdi 80-90 cıktıgında uzuluyorum 15 gundur meme almıyor 15 gundur sagıp bıberonla verıyorum en azıdnan anne sutu alıyor dıe kandırıorum kendımı.Benim mememden süt akıyor ama eşşek sıpası almıyor memeyi,silikon meme ucu denedim onu biberon sandı bi iki emme hareketi yaptı onunla onu takıp zorluyorum her ogunde ancak benim de bebeğimde sarılık var doktorum 3 saatten fazla ac bırakma dedı mecbur cok zorlayamıyorum memede zaten kıyamıyorum da o kadar bağırıyordu canı acıyo sanıyorum hemen veriyorum sağdığım sütten

gelişmeleri bildir canım....

Bugün dahada kötüleşti dediğin gibi memeyi verdigim anda kiyamet kopariyor biberon vermek zorunda kaldim dr 3 saatte bir mama ver dedi ne yapabilirimki başka..

El pompasiyla sagdim süt pek gelmiyor elimle daha güzel sagabildim sonuç iki memeden 25 ml süt

Kızlar deli oldum ya kontrole gittik oğlum bi haftada 800 gr almış 4700 kilomuz ve dr cok fazla almis mamayi günde 3 kere ver dedi

Ama sütüm tam gelmiyor hem 3 saatte bir dediniz cocuk alisti nasil bir anda günde 3 kereye düşürücem mamayı çıldırıyor mamayi vermeyince dedim .. Alıştıysa mamaya yapicak bisey yok dedi dr. Delirdimmm iyice nasil dr bunlar yaaa

Aile hekimimize götürdüm akabinde saglik ocagindaki doktorumuz " biz yeni doganlara mama destegi günde iki öğün veriyoruz senin gittigin adam ne biçim dr 3 saatte bir mama vermek cocugu sütten kesmek demektir" dedi..

canım benim yaa cocuk ıstıosa mecbur vereceksın ama nası o aglarken vermıorum mu dıceksın?dayanamassın kı.yalancı emzık mı kullansan acaba bıraz rahatlatır?

canım bak seni anlıom bende yaşadom deidmya pes etme göğsünü sağsürekli ayrıca anne sütüne devam ağlar sızlar biraz sabır edecen korkma ve panik yapma..şu her fırsatta yadda en ufak sıkıntıda mamayı destekleyen doktorlaran nefret ediom ya..anne ol bebeği doğur karnına taşı gelsin doktor mama ver desin ya...bak bence her amam ve biberon verişinde o memeyi rededer madem biberonda verme sütünü sağ kaşıkla ver.hem ayrıca seinki yei doğan daha yenisin ya..daha küçük

Sanırım bu konuda herkesin söyleyecek sözü var ama bence öncelikle uzman doktorunun tavsiyelerini dinle.sütün naparsan yap yetmiyorsa mama vermek zorundaasın çünkübbeğinin kilo almaması gelişim geriliğine yol açar.banada birçokları mama verme ,emerse gelirvss... dedi ancak neredeyse her saat başı emmesine rağmen (başlarda birde sağıyordum)malesef artmadı sütüm.denemediğim yemediğim şeyde kalmadı.12 günlükken apar topar doktora gittk meğerse açmış bebişim.oğlum hala önce emiyor ama sonrasında mama alıyor. 3 doktor gezdim uzman olan 3üde böyle yapmak zorundasın dedi.sonuçta anne sütü alıyor sadece mama değil dediler.Sağlık ocağı doktoru nun söylediğine katılmıyorum çünkü biz hala memeye düşkünüz hanibirde çok gelse süper olacak:) ancak nedense her kadın kendi deneyiminin genel geçer kural oldğunu sanıyor.halbuki bebekler gibi annelerde farklı.birimiz için geçerli olan diğerimiz için geçerli değil.mamayı azaltırken miktarı azalt bence.yani3 saatte bir 15-20ml verebilirsin.bebeğini açbırakma önemli olan bu.ve son olarak hepimizemzirmek istiyoruz hatta şu sıralar ayakta emziriyorumgezerek yeterki biraz fazla emsin diye.ama bebeğimizin ihtiyacına görede hareket etmeliyiz diye düşünüyorum.bebişinle sana uzun sağlıklı mutlu bir ömür dilerim.

birde ne olur doğumdan sonra dinlenin arkadaşlar sütü çok etkiliyor.ben yalnız olduğumdan çok çok yoruldum ve sütümü ona bağlıyorum.çünküdoğumdan yeni çıkmış beden kendini toparlamakta zorlanıyor.ve birde mama da alsa bebeğiniz emzirmekten vazgeçmeyin azda olsa katkısı vardır diye düşünüyorum.

bu başlığı açan arkadaşım ve diğer tüm anneler şu an keeeşke hamileyken okusaydım dediğim bir kitap edindim ve okuyorum bebek beslenmesi konusunda emzirmeden ek gıdaya geçişe kadar aklıma takılan yaşadığım tüm sorularımın cevabını buldum aaaaah daha erken okusaydım dedim ama hiç geç değil en azından bebeğimdeki iştahsızlığı -ki bir hastalık yoksa buna iştahsızlıkk denemezmiş kendi ihtiyacı kadar olanı alırmış bebeklerimiz- daha sakin mantıklı rahat bilinçli olarak karşılıyrom bebeğim 11buck aylık 1 yaşa yakın yemek yeme isteğinde azalma normalmiş ve beeeen boşu boşunA bundan önceki aylarda (7,8,9,10) çorba 1 kaşık alıyo yogurt ancak 1,2 kaşık sadece anne sütü diye boş yere kendimi paralamışım daha neler neler....
bir çok anne blogunda da tavsiye edildiğini gördüm Mutlaka okuyun derim:
"Çocuğum Yemek Yemiyor" Yazar:Carlos Gonzales (çocuk doktoruymuş kendisi) ben internetten aldım 13tl ödedim.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…