Benim de mutfakla salon bir. Portmanto filan yok. Ekstra dolap da yok. Yani geçici bir süre burdayım ama canın sıkılmıyor değil. Küçük bir evi ve kendimi çeviremiyorsam ileride hiçbirşeye yetemeyeceğimi düşünüyorumGenelde ev kucuk olunca daha dagınık oluyor cunku her esyanın kendine ait bir yeri olamıyor. Bazı seyler tıkıstırılmış oluyor. O yuzden de devamlı dağılıyor. Büyük evlerde dolap daha fazla oldugu için her seyi dolaplara kaldırıp dağınıklığın onune geçebiliyorsunuz. Benim evimde 2+1 küçük bir mutfagım var. Portmantom flnda yok. Benimde cok dagılıyor.
Merhaba kızlar. Benim derdim bir türlü derli toplu olamamak. Hepi topu 1+1 60 metrekare yerde oturuyorum.Orayı da bir düzgün tutmayı beceremiyorum. Yatak odasını sadece giyinmek için kullanıyorum. Kullandığım diğer odayı bir türlü düzgün göremiyorum. Her haftasonu detaylı temizlik yapıyoru, evi toparlıyorum. Pazartesi akşam bir oturuyorum gene aynı terane Ev resmen puzzle gibi sürekli dağılıyor. Artık sıkılmaya başladım.Normal bir evde yaşayanlar (3,4 odalı) ,evli olanlar hele de çocuklu olanlar düzenlerini nasıl sağlıyorlar çok merak ediyorum doğrusu. Düzen için neler önerirsiniz?
Haftaiçi ben de o moddayım ama işten eve gelince hani millet huzurla girer eve. Ben içim daralarak giriyorum.Bırak dağınık kalsın modundayım
Çok dolu değil aslında. Eşyalıydı zaten ben ekstra olarak fırın aldım. İnanın fırın bile salonun ortasında duruyor. Yer yok yani. İşte dağınıklığı anında toparlayamıyorum maalesef. Daha sonra da aman bugun yarın derken dağ gibi oluyor. İçim daralıyor.çok mu dolu eviniz,biraz sadeleştirin, bir de dağınıklığı anında toplarsanız kalmaz bişey
Dağınıklık genelde mutfak ve salonun br arada olmasından kaynaklanıyor. Yetersiz yer olunca her yer her yere giriyor. Ekstra bişeyler olunca da iyiden dağılıyorDolaplar kutular vs olursa dagınıklık gider. 1+1 olunca kutu filan al üst üste koyup içine fazlalıkları yerleştirirsin yoksa normaldir. Dağılan şeyler neler mesela onlara bir yer belirle kullanınca oraya katmayı alışkanlık haline getir.
İşte o dediğiniz çok var bende. Aman akşam koyarım, ya da şimdi koltuğun üstünde dursun yarın hepsini toparlarım derken bi bakıyorum koltuk gözükmüyorElime aldığım şeyi kenara koymuyorum sonra yerine yerleştiririm diye.anında yeri nereyse oraya koyuyorum.baya bi farkediyo bu. Bide ev küçük olunca öyle oluyo. Ortada iki parça da olsa kalabalık ediyo.
Ve bütün işleri aynı zamanda yapmaya çalışmayın. İçinden çıkılmıyo. Bugün yemek yaptıysanız yarın sil süpür olayına başlayın.
Evet tek yaşıyorum. Mutfağımla salonum bir. Bardak çanak genelde sehpada kalır. Zaten sehpanın iki adım ilerisi tezgah. Evde ekstra yer yok. Mesela bir fırın aldım fırın öylece ortada kaldı. Sokuşturcak biryer yok duvarın dibinde duruyor. Ocakta bir kap yemek pişirsem Tezgahta ssk kuyruğu gibi gözüküyor dar olmasından ötürü. Sürekli yıka topla kaldır da beni bunaltıyor.Bir artı bir evde yalnız yaşıyorsun anladığım kadarı ile dağılan ne
Mesela kahve fincanı mutfakta değil de odada koltuğun kenarında sen buna dağınıklık mı diyorsun yoksa dün okuduğun gazetenin eki yerde mi
Önce senin dağınıklık anlayışını bize anlat ona göre yardımcı olmaya çalışalım
Bence küçük olunca daha zor dağılır zira işe yaramayan hiçbir şey yoktur o evde
Ben de haftada üç gün süpürge tutuyorum. Zaten bir tanesi viledalı filan genel temizlik oluyor. Size nasıl diyeyim pislikten ziyade ortada bir dağınıklık var. Sürekli heryerde birşey kalıyor. Sanırım ev düzenini oturtamadım. Çamaşır yıkıyorum onlar salonun ortasında,fırın bir yerde duruyorsabah bakkala giderken kapıda bir not buldum "şekerim evi götürüyorum, haberin olsun imza: b.k"
normalde de titiz bir şeyimdir ha.
havanın sıcaklığından mı nedir, seyahetten döndüm döneli hala evi toparlayamadım. ev de 3+1 ha hangisini toplayacağımı şaşırdım. dün bir toz alayım dedim anam ağladı resmen.
ben normal zamanlarda şu ikeada falan satılan dolap/raf düzenleyicilerden kullanıyorum, çekmeceleri falan işlevsel bir şekilde bölüp daha uygun kullanma alanı sunuyor.
bir de ev çok küçük olmamasına rağmen annemin eşyalarını kullandığımdan ev çok kalabalık ve fazla eşya var, seneye onları atıp yeni eşyalar, daha portatif rahat temizlenen modeller almayı düşünüyorum.
evde kullanmadığım hiçbir şey tutmuyorum. 2 ayda bir falan kocaman bir çöp torbası alıp uzun süredir elimi sürmediğim giysi, eşya vs ne varsa atıyorum ya da bağışlıyorum.
biblo vs gibi şeyler almamaya çalışıyorum ama hediye geliyor ister istemez manevi değeri olanları tutup olmayanları beğenenlere veriyorum ya da atıyorum.
temizliği günlük yapmaya çalışıyorum. 2 günde bir süpürge haftada 2 kez paspas (şimdi yaz cam çerçeve açık daha sık yaparım artık) bir de toplu olmayı öğrenmek lazım.
yani kahveyi içtin mi bardağı sehpaya değil mutfağa götürüp yıkamayı alışkanlık haline getirmek lazım ki dağılmasın.
zor yani.
Sizde gene çoluk çocuk var. Geçerli bir bahaneniz var. Ben tek başımayım. Tek başına bunu nasıl yapabiliyorum bilmiyorum. Nasıl bu kadar heryeri birbirine katabiliyorum :)O sıkıntı bende de var. Evim 2+1 ve biri 5 diğeri 1buçuk yaşında 2 çocuğum var. Mesela cuma eşim çocukları aldı parka götürdü, işten çıkıp gelip evi dip köşe temizledim, bugün pazar ev darmaduman cinnet geçiriyorum. Şöyle derli toplu evlere çok özeniyorum. Çevremdekiler çocuklar büyümeden zor diyorlar, bu hal de psikolojimi ciddi bozuyor.
sorunun evin fazla küçük. azıcık daha büyük bir eve çıkana kadar sabredeceksin. benim de yatak odam küçük fazladan bir iğne koysam dağınık görünüyor, seneye daha büyük odaya geçeceğim ben de.Ben de haftada üç gün süpürge tutuyorum. Zaten bir tanesi viledalı filan genel temizlik oluyor. Size nasıl diyeyim pislikten ziyade ortada bir dağınıklık var. Sürekli heryerde birşey kalıyor. Sanırım ev düzenini oturtamadım. Çamaşır yıkıyorum onlar salonun ortasında,fırın bir yerde duruyor
İki kanepe sıkış sıkış,sehpanın üstü dolu. İki kap yemek yapsam ev harp yeri gibi oluyor.Hep bu manzarayla karşılaşınca sinirlerim bozuluyor.