neden depolamıyormuş ki?bende ağızdan alınan sevmiyorum dr iğne olarak verdi zaten canım da benim vucut depolayamadığı için dışarıdan almak orunda kalacagım bakalaım bende iki ay da bir baktıracağım. sen de tabiki ihmal etme cidden önemliymiş bizim için
neden depolamıyormuş ki?
yaşın kaç? yeni mi öğrendin bu durumu?
Sorununuzla alakalı bir bilgim yok ama başlıkta ve konu içeriğinizde dikkatimi çekti. Eğer ki benim bilmediğim başka bir anlamı yoksa, madem değil meğer kelimesini kullanmalısınız. 'D vitamini meğer çok önemliymiş.' gibi...
Doktora tez konumun bi kısmında D Vitamini de çalışmıştım. Gerçekten inanılmaz etkileri var. Özellikle D Vitamini eksikliğinin birçok kanserle ilişkisi olduğu yapılan çalışmalarda gösterilmiştir. Çok güzel bilgilendirme olmuş, bencede herkes D Vitamini değerlerine baktırmalı...Sizin de dışarıdan takviye ile hemn düzeleceğinize inanıyorum. Geçmiş olsunSelam arkadaşlarım aslında bu konuyu açma sebebim dertten çok size ektarmak istediğimdir. ben aşırı yorgunluk, halsizlik, unutkanlık kilo verememe, konsantrasyon güçlüğü vs hususlarından dolayı dahiliyeyye gittim dr insilün diranci troid d vitamini b12 vitaminini kapsayan test yaptı sonuç olarak d vitamini eksikiğilim çıktı. Dr iğne yazdı ayda bir vurulmam gerekmiş. çok araştırdım d vitamini madem çok önemliymiş bütün bu şikaytlerim yanında depresyona da neden olabiliyormuş. eğer sizinde varsa böyle kilo verememe, kas krampları, yorgun uyanma lütfen drdan özellikle d vitamini değerini de ölçtürmesini isteyin çünkü çoğu dr ölçmüyro bu d vitaminini işin korkunç yanı meme kanserine ve kısırlığada bu d vitammini eksikliği yol açıyormuş. Umarım okuyan gören arkdaşlar gidip bu testi yaptırır iyi günler hayırlı cumalar arkadaşlar
Kesinlikle katılıyorum, güneş kremleri vitamin emilimini engelliyor. Bilmiyorum yaşantımız etkili mi ama, annanem kuzenlerimle birlikte her sene 3 ay yazlığa götürürdü. Annemler de o şekilde büyümüş. Bizim ailede kemik erimesi bulunmuyor. Ben bunun çok etkisi olduğunu düşünüyorum. Çünkü baba tarafımda kemik erimesi bulunuyor. Ve yine tezim için okuduğum makalelerde güneşin dik geldiği yerlerde yaşayan insanlarda da D vitamini eksikliği çok nadir gözlenmiş.D vitamini için en güzel güneşin geldiği açı itibari ile Egenin kuzeybatı kısmına gidilmeli imiş.Kızımda bomboş çıkmıştı depolar kalsiyumdan beslenmeye başlamış vücut oda kalsiyum eksikliğini tetiklemiş haliyle.D vitamini konusunda tez yapan bir prof bulup ona götürmüştüm.o söylemişti tatilinizi buralarda yapın akdenizde güneşlendiğniz güneşde de yeteri kadar D vitamini yokmuş var ama kaliteli si Egede demişti.Birde güneşe yine 12 ile 14 arası en az 20 dk en çok 30 dk kremsiz maruz kalınacak demişti.yani uzmanların sakın kafayı çıkarmayın dediği saatler.ben bu bilgilere para ödedim arkadaşlar siz ödemeyin kullanın.
ben dahiliyede d vitamini baktırdımKızlar size birşey sorucam devlet hastanesine gittim kan tahlili yaptırdım yalnız b12 ve demir eksikliğine bakıyorlarmıs cinko biotin ve ab c d gibi multivitamine bakmıolarmıs saglıkocagı da aynı sekilde . Yaptıranlar özel hastane ya da poliklinikte mi yaptırdınız bi de fiyat bilgisi nedir hatırlıyorsanız teşekkürler :))
ben dahiliyede d vitamini baktırdım
kardeşim ve annem de başka bir zaman dahiliyeden baktırdı
özele gerek yok bence bu konuda
evet biz de baktırdık öbür arkadaş bakılmıyor demiş de:)hayır canım ben devlet hastanesinden baktırdım hatta ikinci gittiğimde d vitaminede baktırmak ıstyrum dedim baktırdım :)
Vala ben baktıramadm dahiliye bölümüne gittim anlamadm vala hastaneden hastaneye mi değişio
Tşk ederim cnm. vala ben istanbulda yaptırdım dediğim gibi söylndi yarın polikliniğe sorucamcanım ilk gittiğimde bende dahilieye gittim dedim ki işte çok yorgunum uyumak istyrum kilo alıyrum falan dedim dr kendisi vermşti oradan eksikti bayagı 20 mg olması lazım normali benım ki 8 mg idi sonra iki ay sonra baska hastanenin genel cerahha gittim d vitamını eksikliğim vardı ona baktırmak istyrum dedim dr rutin tahliller yanında vermişti bu arada ben ankaradan söz ediyrum
Bu zamana kadar hiç bir doktor bitkisel tedaviyi önermedi bana.Ayrıca hepsi yapıyor demedim.Ama bir kısmı alakasız ilaç veriyor.Neden acaba?
Okuduğunu anlamama gibi bir sorunun var sanırım yada yaran var gocunuyorsun.En iyi D vitamini güneştir.Bunu herkes de bilir.Sen cahilsen ben napayım.Alakasız ilaç veriyolarsa hiç gitme o zaman... Kendin de tıp mezunundan ötesin heralde herşeyi biliyorsun maşallah...
Ben cahilim sen bilgili bilinçli maşallah.Okuduğunu anlamama gibi bir sorunun var sanırım yada yaran var gocunuyorsun.En iyi D vitamini güneştir.Bunu herkes de bilir.Sen cahilsen ben napayım.
Bak arkadaşım tartışmaya yer arıyorsun amma velakin seninle tartışacak değilim.Ben cahilim sen bilgili bilinçli maşallah.
Arkadaşım herşeyin doğalı çok güzel amma velakin bu doğallığı bulamayanlar olabilir. Ben mesela işe sabah geliyorum akşam karanlığında çıkıyorum. Dışarı çıkıp güneşten yararlanma imkanım malesef yok. Ve Karadeniz Bölgesinde otuyorum. Çoğu gün güneşe hasret kalıyoruz açıkçasıBak arkadaşım tartışmaya yer arıyorsun amma velakin seninle tartışacak değilim.
Allah bize doğal olarak herşeyi vermiş zaten.Vitamin vs gibi basit sayılabilecek durumlarda ilaca sarılmak yerine (yapay olduğu için)
gerekli şeyleri doğal tamamlarım.En basit bir ilacın bile tonla yan etkileri varken,birçoğu böbreklere karaciğere zararlıyken kullanmamam neden seni bu kadar rahatsız etti.
İlaç almayı ve kullanmayı seviyorsan buyur kullan banane.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?