D Vitamini madem çok önemliymiş..

neden depolamıyormuş ki?
yaşın kaç? yeni mi öğrendin bu durumu?

Sorununuzla alakalı bir bilgim yok ama başlıkta ve konu içeriğinizde dikkatimi çekti. Eğer ki benim bilmediğim başka bir anlamı yoksa, madem değil meğer kelimesini kullanmalısınız. 'D vitamini meğer çok önemliymiş.' gibi...

neden depolamıyormuş ki?
yaşın kaç? yeni mi öğrendin bu durumu?

evet canım ayrıntılı tahlilden sonra öğrendim kullandığım bir ilaç var o emilimi yapmıyor vucut gerçekleştirmiyor önemli bir ilaç kullanmak zorundayım diyeyim. 23 yaşındayım ve had safhada yorgunluk baş ağrısı kramplar unutkanlık ama nasıl çok rahatsız oldum dr a olduğu gibi anlattım ayrıntılı tahlil yaptı ciğerlere kadar. d vitamini eksikliği sonucu bu şikayetler dedi ha bir de kilo veremıyrum diyet yapıp da kullan bu iğneyi ikinci aydan sonra tekrar gel bakalım dedi

İnanın ki dikkatsizlik :) kusura bakmayın:)

Doktora tez konumun bi kısmında D Vitamini de çalışmıştım. Gerçekten inanılmaz etkileri var. Özellikle D Vitamini eksikliğinin birçok kanserle ilişkisi olduğu yapılan çalışmalarda gösterilmiştir. Çok güzel bilgilendirme olmuş, bencede herkes D Vitamini değerlerine baktırmalı...Sizin de dışarıdan takviye ile hemn düzeleceğinize inanıyorum. Geçmiş olsun

Kesinlikle katılıyorum, güneş kremleri vitamin emilimini engelliyor. Bilmiyorum yaşantımız etkili mi ama, annanem kuzenlerimle birlikte her sene 3 ay yazlığa götürürdü. Annemler de o şekilde büyümüş. Bizim ailede kemik erimesi bulunmuyor. Ben bunun çok etkisi olduğunu düşünüyorum. Çünkü baba tarafımda kemik erimesi bulunuyor. Ve yine tezim için okuduğum makalelerde güneşin dik geldiği yerlerde yaşayan insanlarda da D vitamini eksikliği çok nadir gözlenmiş.

Kızlar size birşey sorucam devlet hastanesine gittim kan tahlili yaptırdım yalnız b12 ve demir eksikliğine bakıyorlarmıs cinko biotin ve ab c d gibi multivitamine bakmıolarmıs saglıkocagı da aynı sekilde . Yaptıranlar özel hastane ya da poliklinikte mi yaptırdınız bi de fiyat bilgisi nedir hatırlıyorsanız teşekkürler :))

ben dahiliyede d vitamini baktırdım
kardeşim ve annem de başka bir zaman dahiliyeden baktırdı
özele gerek yok bence bu konuda

ben dahiliyede d vitamini baktırdım
kardeşim ve annem de başka bir zaman dahiliyeden baktırdı
özele gerek yok bence bu konuda

hayır canım ben devlet hastanesinden baktırdım hatta ikinci gittiğimde d vitaminede baktırmak ıstyrum dedim baktırdım :)

Vala ben baktıramadm dahiliye bölümüne gittim anlamadm vala hastaneden hastaneye mi değişio

önemli olan doğru dakikalarda güneşlenmek
her güneşe çıktığımızda d vitamini almıyoruz
güneşin dik geldiği dakikalar türkiyede çok az

Vala ben baktıramadm dahiliye bölümüne gittim anlamadm vala hastaneden hastaneye mi değişio

canım ilk gittiğimde bende dahilieye gittim dedim ki işte çok yorgunum uyumak istyrum kilo alıyrum falan dedim dr kendisi vermşti oradan eksikti bayagı 20 mg olması lazım normali benım ki 8 mg idi sonra iki ay sonra baska hastanenin genel cerahha gittim d vitamını eksikliğim vardı ona baktırmak istyrum dedim dr rutin tahliller yanında vermişti bu arada ben ankaradan söz ediyrum

Tşk ederim cnm. vala ben istanbulda yaptırdım dediğim gibi söylndi yarın polikliniğe sorucam

Bu zamana kadar hiç bir doktor bitkisel tedaviyi önermedi bana.Ayrıca hepsi yapıyor demedim.Ama bir kısmı alakasız ilaç veriyor.Neden acaba?

Alakasız ilaç veriyolarsa hiç gitme o zaman... Kendin de tıp mezunundan ötesin heralde herşeyi biliyorsun maşallah...

Alakasız ilaç veriyolarsa hiç gitme o zaman... Kendin de tıp mezunundan ötesin heralde herşeyi biliyorsun maşallah...
Okuduğunu anlamama gibi bir sorunun var sanırım yada yaran var gocunuyorsun.En iyi D vitamini güneştir.Bunu herkes de bilir.Sen cahilsen ben napayım.

Ben cahilim sen bilgili bilinçli maşallah.
Bak arkadaşım tartışmaya yer arıyorsun amma velakin seninle tartışacak değilim.
Allah bize doğal olarak herşeyi vermiş zaten.Vitamin vs gibi basit sayılabilecek durumlarda ilaca sarılmak yerine (yapay olduğu için)
gerekli şeyleri doğal tamamlarım.En basit bir ilacın bile tonla yan etkileri varken,birçoğu böbreklere karaciğere zararlıyken kullanmamam neden seni bu kadar rahatsız etti.
İlaç almayı ve kullanmayı seviyorsan buyur kullan banane.

Slmm arkadaşlar bende doğumdan sonra günden güne kötü oldum. Kaç doktara gittimse hemoglabinin normal annelik dalan geçiştirdiler. Sonunda depresyon tedavisi bile gördüm. Çocuğum 4 yaşında bir doktor sağolsun D vitamini mi ve kalsiyumumu ölçtü. D vitamini eksikliğim çıktı. Doktor 15 çıktı. Henüz tedaviye başlamadık ama yorgunluk halsizlik ölüyorum.

Ark
Arkadaşım herşeyin doğalı çok güzel amma velakin bu doğallığı bulamayanlar olabilir. Ben mesela işe sabah geliyorum akşam karanlığında çıkıyorum. Dışarı çıkıp güneşten yararlanma imkanım malesef yok. Ve Karadeniz Bölgesinde otuyorum. Çoğu gün güneşe hasret kalıyoruz açıkçası

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…