Sevgili patronumun şöyle bir tezi var;
Yıllardır insanlara güneşe çıkmayın diye uyarı yapıldı.Halbuki yarım saat kadar güneşe çıkmak günlük D vitamininin %90 nını karşılayabiliyor.Bunun tek amacı tabiki yine ilaç sektörünün D vitamini eksikliğinden dolayı insanlara ilaçları dayaması.
Doktorların bir çoğunun işine geliyor bu durum anlaşmalı olduğu ilaç firmasından para alıyorlar.
Bol bol güneşlenin hanımlar.
Bu zamana kadar hiç bir doktor bitkisel tedaviyi önermedi bana.Ayrıca hepsi yapıyor demedim.Ama bir kısmı alakasız ilaç veriyor.Neden acaba?hangi doktormuş o anlaşmalı firmalardan para alıyorlar? bir çok doktor yakınım var ilk defa böyle bişey duydum.genelde doktorlarda hastaların ilaç istemesinden şikayetçi.bitkisel tedaviye yönlendirince hastaların gözünde doktor bişey yapmıyor oluyor çünkü
kaç çıktı d vitamini değerin.. benim ciddi boyutta eksikliğim var .
şubatta tahlil yaptırdığımda 4 çıkmıştı..saçlarım için gitmiştim çok aşırı incelme seyrelme ve dökülme vardı herşeyim normaldi ama d vitamini ciddi eksik çıktı ..vitamin aldım iki ay iğne olarak değil tüpteydi.az önce öğle arasında yürüyüşe çıktım 11:00-16:00 saatleri arasında güneşten d vitamini açısından faydalanabiliyormuşuz gıda yoluyla yanılmıyorsam ancak %10 kadarını alıyoruz ben dede çok yorgunluk oluyor tekrar baktırmam lazım acaba artış oldumu
Yıllardır insanlara güneşe çıkmayın diye uyarı yapıldı.Halbuki yarım saat kadar güneşe çıkmak günlük D vitamininin %90 nını karşılayabiliyor.Bunun tek amacı tabiki yine ilaç sektörünün D vitamini eksikliğinden dolayı insanlara ilaçları dayaması.
Doktorların bir çoğunun işine geliyor bu durum anlaşmalı olduğu ilaç firmasından para alıyorlar.
D vitamini eksikliği eklemlerde ağrı yapar. Yıllar boyu eklem ağrısından dönüp dönüp kendi kendime romatizma teşhisi koyan ben bir sürü doktora gitmişimdir de kimse de D vitamini seviyeme bakmamıştır. Klasik romatizmayı kapsayan tahliller yaparlar ve sonrasında basit bir iki ilaç..Bu özel hastaneler için de geçerli. Doktorların bir kısmı muayene kurtarmaya çalışıyor sadece.
Bir gün yolum iyi bir dr ye düştü de kapsamlı yaptı testleri. Direk ve direkt romatizmayı ilgilendiren bir tahlil ve onunla birlikte D vit bakıldı. Sonuç D vitamini eksikliği. Romatizma falan yok. Ama yıllar boyu ben yanlış doktorlarla yanlış tedaviler olmuşum.
Kapsül verdi ekmeğe kırılanlardan. Sonun dışında zaten yazın bol bol güneş görüyoruz. Güneşi de doğru almak önemli tabi.
Belki de vücudunuzda d vitamini depolanmamasının sebebi vardır. İğneleri olun. Bir de solgar vm2000 tavsiye ederim. Kemiklerim çok problemli benim de..
d vıtamını günde 15. dk güneşte kalsan yetıyormus.
onu almak ıcın öyle fazla bı ugrasa gerek yok :=)
Ben kapsül kullanmadım.aynen canım bende guatrım ve insilün dirancime yormuştum yorgunlk baş ağrısını. durduk yere kramp girmekteydi halsizlik had safhada zaten anlattım tek tek dr da baktırdı o değerime işte. peki sen o kapsülden fayda gördün mü?
Ben kapsül kullanmadım.
Sadece 2 tane ampul kullandım.15 gün arayla. Aradan 1 sene geçti kullanalı. Onun üstüne ağrıların %70 azaldı. Yeniden gidip baktırmam lazım aslında.
Ben ağızdan alınan piyasadaki vitaminleri sevmiyorum. Lahana kapsülü diyorlar mesela, yani gerçek lahanın yerini tutar mı? Hepsi kimyasal ve para kazanma yolu. Teknolojinin pislikleri. Bir ton vitamin, omega bilmem ne çıktı sözüm ona bağışıklığı güçlendiren ama kanser oranı kaça katlandı? en güzeli olabildiğince doğru ve doğal beslenmek.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?