D Vitamini madem çok önemliymiş..

kedilove

Tebessüm. Tebessüm.. İçten sıcacık Tebessüm..
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
17 Aralık 2014
2.002
891
83
İzmir
Selam arkadaşlarım aslında bu konuyu açma sebebim dertten çok size ektarmak istediğimdir. ben aşırı yorgunluk, halsizlik, unutkanlık kilo verememe, konsantrasyon güçlüğü vs hususlarından dolayı dahiliyeyye gittim dr insilün diranci troid d vitamini b12 vitaminini kapsayan test yaptı sonuç olarak d vitamini eksikiğilim çıktı. Dr iğne yazdı ayda bir vurulmam gerekmiş. çok araştırdım d vitamini madem çok önemliymiş bütün bu şikaytlerim yanında depresyona da neden olabiliyormuş. eğer sizinde varsa böyle kilo verememe, kas krampları, yorgun uyanma lütfen drdan özellikle d vitamini değerini de ölçtürmesini isteyin çünkü çoğu dr ölçmüyro bu d vitaminini işin korkunç yanı meme kanserine ve kısırlığada bu d vitammini eksikliği yol açıyormuş. Umarım okuyan gören arkdaşlar gidip bu testi yaptırır iyi günler hayırlı cumalar arkadaşlar

Sevgili patronumun şöyle bir tezi var;
Yıllardır insanlara güneşe çıkmayın diye uyarı yapıldı.Halbuki yarım saat kadar güneşe çıkmak günlük D vitamininin %90 nını karşılayabiliyor.Bunun tek amacı tabiki yine ilaç sektörünün D vitamini eksikliğinden dolayı insanlara ilaçları dayaması.
Doktorların bir çoğunun işine geliyor bu durum anlaşmalı olduğu ilaç firmasından para alıyorlar.
Bol bol güneşlenin hanımlar.

hangi doktormuş o anlaşmalı firmalardan para alıyorlar? bir çok doktor yakınım var ilk defa böyle bişey duydum.genelde doktorlarda hastaların ilaç istemesinden şikayetçi.bitkisel tedaviye yönlendirince hastaların gözünde doktor bişey yapmıyor oluyor çünkü

d vitamini dediğiniz 5 tl ye ampülleri bile var ya
gidin ampül alın ayda bir iki ayda bir ekmeğe dökün en kötü ...ilaç firmaları ucuz diye bağırmıyorlar doğru d vitamini eksik olabilir diye
Halbuki türkiye konum itibariyle güneş ışığını eğik açıyla alıyor d vitamini eksikliği çok yaygın ülkemizde
ama bilinçlendirme yok
neden çünkü işin ucunda para yok

d vıtamını günde 15. dk güneşte kalsan yetıyormus.
onu almak ıcın öyle fazla bı ugrasa gerek yok :=)

Bu zamana kadar hiç bir doktor bitkisel tedaviyi önermedi bana.Ayrıca hepsi yapıyor demedim.Ama bir kısmı alakasız ilaç veriyor.Neden acaba?

Belki de vücudunuzda d vitamini depolanmamasının sebebi vardır. İğneleri olun. Bir de solgar vm2000 tavsiye ederim. Kemiklerim çok problemli benim de..

D vitamini eksikliği eklemlerde ağrı yapar. Yıllar boyu eklem ağrısından dönüp dönüp kendi kendime romatizma teşhisi koyan ben bir sürü doktora gitmişimdir de kimse de D vitamini seviyeme bakmamıştır. Klasik romatizmayı kapsayan tahliller yaparlar ve sonrasında basit bir iki ilaç..Bu özel hastaneler için de geçerli. Doktorların bir kısmı muayene kurtarmaya çalışıyor sadece.

Bir gün yolum iyi bir dr ye düştü de kapsamlı yaptı testleri. Direk ve direkt romatizmayı ilgilendiren bir tahlil ve onunla birlikte D vit bakıldı. Sonuç D vitamini eksikliği. Romatizma falan yok. Ama yıllar boyu ben yanlış doktorlarla yanlış tedaviler olmuşum.

Kapsül verdi ekmeğe kırılanlardan. Sonun dışında zaten yazın bol bol güneş görüyoruz. Güneşi de doğru almak önemli tabi.

kaç çıktı d vitamini değerin.. benim ciddi boyutta eksikliğim var .
şubatta tahlil yaptırdığımda 4 çıkmıştı..saçlarım için gitmiştim çok aşırı incelme seyrelme ve dökülme vardı herşeyim normaldi ama d vitamini ciddi eksik çıktı ..vitamin aldım iki ay iğne olarak değil tüpteydi.az önce öğle arasında yürüyüşe çıktım 11:00-16:00 saatleri arasında güneşten d vitamini açısından faydalanabiliyormuşuz gıda yoluyla yanılmıyorsam ancak %10 kadarını alıyoruz ben dede çok yorgunluk oluyor tekrar baktırmam lazım acaba artış oldumu

D vitamini için en güzel güneşin geldiği açı itibari ile Egenin kuzeybatı kısmına gidilmeli imiş.Kızımda bomboş çıkmıştı depolar kalsiyumdan beslenmeye başlamış vücut oda kalsiyum eksikliğini tetiklemiş haliyle.D vitamini konusunda tez yapan bir prof bulup ona götürmüştüm.o söylemişti tatilinizi buralarda yapın akdenizde güneşlendiğniz güneşde de yeteri kadar D vitamini yokmuş var ama kaliteli si Egede demişti.Birde güneşe yine 12 ile 14 arası en az 20 dk en çok 30 dk kremsiz maruz kalınacak demişti.yani uzmanların sakın kafayı çıkarmayın dediği saatler.ben bu bilgilere para ödedim arkadaşlar siz ödemeyin kullanın.

5.40 çıktı canım bende de sürekli yorgunluk oluyordu bugun iğneyi ilkkez vurduracağım. iki ay da bir tahlilini yaptır canım

canım ben öyle olduğunu düşünmüyrum çünkü bugune kadar hiç bir dr d vitaminine bakmamıştı ki gittiğim hastane devlet hastanesi ben çok aşırı şikayet dudyduğum için olduğu gibi aktardım dr a o da vitaminlerimi kapsayan test yaptı. Bir de yarım-1 saat arası ianan her gün çıkıyrum dışarı sanırım diğer ilaçlar emiyor d vitamini diye düşünüyrum öyle böyle değil acayip yorgunluk kas krapmlarım vardı. umarım iğne işe yarar::)

aynen canım bende guatrım ve insilün dirancime yormuştum yorgunlk baş ağrısını. durduk yere kramp girmekteydi halsizlik had safhada zaten anlattım tek tek dr da baktırdı o değerime işte. peki sen o kapsülden fayda gördün mü?

Hamileler içinde D vitamin önemli anna karnında çocuklar kanserli doğuyormuş , bu arbistandaki kadınların çocuklarında epey görünmüş araştırmalar sonucu kadınların bu siyah örtüyü giyinmeleri neden olmuş

Belki de vücudunuzda d vitamini depolanmamasının sebebi vardır. İğneleri olun. Bir de solgar vm2000 tavsiye ederim. Kemiklerim çok problemli benim de..

evet canım bakalım bugun olucam iğne zaten ayda bir olacakasn dedi. teşekkür ederimŞ:)

Ben kapsül kullanmadım.
Sadece 2 tane ampul kullandım.15 gün arayla. Aradan 1 sene geçti kullanalı. Onun üstüne ağrıların %70 azaldı. Yeniden gidip baktırmam lazım aslında.
Ben ağızdan alınan piyasadaki vitaminleri sevmiyorum. Lahana kapsülü diyorlar mesela, yani gerçek lahanın yerini tutar mı? Hepsi kimyasal ve para kazanma yolu. Teknolojinin pislikleri. Bir ton vitamin, omega bilmem ne çıktı sözüm ona bağışıklığı güçlendiren ama kanser oranı kaça katlandı? en güzeli olabildiğince doğru ve doğal beslenmek.

bende ağızdan alınan sevmiyorum dr iğne olarak verdi zaten canım da benim vucut depolayamadığı için dışarıdan almak orunda kalacagım bakalaım bende iki ay da bir baktıracağım. sen de tabiki ihmal etme cidden önemliymiş bizim için

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…