Gebeliğe Hazırlık D vitamini eksikligi hamilelige engel mi?

Gebe kalmayı planladığımızda yapmamız gereken hazırlıklar.

Mutsuzsun

Üye
Kayıtlı Üye
10 Temmuz 2017
217
215
18
Arkadaslar aranizda bu dertten muzdarip olanlar var mi? Ve eksikligi tamamlanip ilac yardimiysa sonrasinda hamile kalmis olanlar?

Benim d vitamini 10 civarıyken hamile kaldım. Engel değil ama gebelikte ağrılara neden oldugunu söyledi doktorum.

ya şuan hatırlamıyorum ama hafif eksiklikti takviye verir hallederiz dedi damla verdi sorun çüzüldü zaten gebelik nedeni ile multivitamin kullanıyorum... kadınların çoğunda var bu doktor bana 15 -20 dakika güneşe çık dedi...

Benimki cok dusuk ya netten okuyorum kisirliga yol aciyormus buraya da konuyu actimki boyle olan var mi diye.tsk ilginize

Benimki cok dusuk ya netten okuyorum kisirliga yol aciyormus buraya da konuyu actimki boyle olan var mi diye.tsk ilginize
ay hayır inanmayın lütfen benim endokrindeki doktorum d vitamini verdi kadın doğumdaki doktora söylediğimde d vitamini sevmiyorum dedi bana... öyle birşey olsa o da takılırdı

Engel ddğildir, benim sıfıra yakın demişti dr hatırlamıyorum 2-3 olabilir, hamile kaldım hamilelik boyuncada düşüktü, 10 haftalık kalbi durdu kaybettim ama benim tiroidim de çok düşükmüş, şimdi tekrar gebeliği düşünmeden önce hem tiroidi halledeceğim hemde d vitamini, engel değil yani siz yinede tedavi olun mutlaka

Gebelige engel degilmis gecen hafta gebelik dusundugum icin gittim d vit. Eksik dedi engel degil ama olsa fena olmaz deyip d vit ampul verdi 1 tane

Konu açılalı çok zaman olmuş ama kendi yaşadığım sorun vitamin D eksikliği ve demir eksikliğiydi ve bu doğurganlığımı olumsuz etkiliyormuş. Dr bu yüzden takviye olarak verdi. Sanırım bünyeden bünyeye fark ediyor. 2 haftadır kullanıyorum ve kendimi çok daha iyi hissediyorum. İlerleyen günlerde etkisini göreceğim. Bi değişiklik olursa yazarım sizlere. Allahım tüm isteyenlere hayırlı evlatlar nasip etsin.

Canim benim bildigim esinin d vitamini bile önemliymis. Hatta benim doktorum d vitamini kısırlığı diye birsey var dedi.

D vitamini azligi hamile kalmayi zorlastirabilir. Kaldi ki vucudunuzda eksik bir vitamin varken bir bebege yetebilmek oldukca guctur. Bu nedenle hamile kalmadan once eksik tum vitaminlerinizi tamamlayip daha guclu bir bunye ile hamile kalmak saglikli bir hamilelik gecirmenizde etkili olur. D vit eksikligi bir cok hastaliga davetiye cikariyor ztn ustelik asiri bir eksiklik varsa bebekten once o duzeltirlemli ztn. Babada bile vit degerleri cok cok onemli. Ztn hamile kalmayi kolaylastirirken verilen promotil, prowomen ya da bunlarin erkek versiyonlari hep vitamin kurleri. (Bu arada benim 24 tu hamile kaldigim ay bir ampul d vit icmistim)

It starts with the egg diye bir kitap var. Orda sebepsiz infertilitenin nedeni olabilecek 4 seyden biri olarak d vitamini eksikligi geciyor. Benim doktorum da bana damla verdi. D vitamini eksikligi varsa gebe kalinmaz asla diye bir sey yok ama belli ki zorlastiriyor.

Geçenler de kan verdim ve d vitaminim 9 çıktı hamile kalamama sebebi olabiliyor o zaman anladığım kadarıyla. Acaba yükselsince hamile kalan olmuşumdur

Kadınlarda eksikliğin çocuk olmasına engel oldugunu cok dr duydum ve erkekde de sperm hızını etkiliyor diye drlar soylemişdi..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…