• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Gebeliğe Hazırlık D vitamini eksikligi gebelige engelmi

• Konu Sahibi Konu Sahibi arz09
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
Gebe kalmayı planladığımızda yapmamız gereken hazırlıklar.
Herkese merhabalar.
D vitaminim cok dusuk cikti degerim 11.bu gebelige engel olabilirmi?
Üklemizdeki çoğu insanda düşüktür zaten düşüktür zaten yorgunluk depresyon vb yan etkileri olur. Fakat geveliğe engel değildir. Zaten hamileliğin ilk aylarında takviye olarak kullanacaksınız

Ne kadar doğru bende bilmiyorum ama engel olur demişti 🤔🤔 d vitaminide kullandım ne gelen var ne giden 😂 takma bence bundanmı olmuyor diye

Benim de 8 çıkmıştı değerim şuan takviye alıyorum, gebeliğe engel midir bilmiyorum ama olası bir gebelik durumunda hem bedensel hem ruhsal sağlık için normal değerlerde olması önemli

Herkese merhabalar.
D vitaminim cok dusuk cikti degerim 11.bu gebelige engel olabilirmi?

benim ilk gebeliğimde gebeliğim başında test yaptırdı bir De ne görelim d vitamini 8 çıktı, yerlerde... sonra ilaç takviyesi ile yükseldi. Özel başka durumunuz yok ise d vitamini gebeliğe engel değil. Öyle olsa çok düşğk dvitaminine rağmen hamile kalmazdım

not. D vitamini alırken çay kaşığı ile zeytinyağı için. Zeytinyağı vitaminin vücuttan iDrarla atılmasına engel oluyor.

Allah en kisa zamanda hamile olmayi ve sag salim kucaginiza almayi nasip etsin mubarek gunler ins.
Ben hamilelik testi pozitif ciktiktan sonra, doktorun istegi uzerine d vitaminime bakildi. 10 du degerim. Referans degeri en az 20 iken ustelik.
Hamile kalmama engel olmadi, zaten esimin sperm azligini biliyorduk bende de bi sikinti yoktu.. Asilama yaptirdik, ilk asilamada hamile kalmistim.
Ama d vitamini eksikligi erken dogum sebebi. Her gun desiferol d3 kullaniyorum hala referans degerine tam yaklasmadi yani ole diyim. Aklinizda bulunsun die yazmak istedim.

Allah en kisa zamanda hamile olmayi ve sag salim kucaginiza almayi nasip etsin mubarek gunler ins.
Ben hamilelik testi pozitif ciktiktan sonra, doktorun istegi uzerine d vitaminime bakildi. 10 du degerim. Referans degeri en az 20 iken ustelik.
Hamile kalmama engel olmadi, zaten esimin sperm azligini biliyorduk bende de bi sikinti yoktu.. Asilama yaptirdik, ilk asilamada hamile kalmistim.
Ama d vitamini eksikligi erken dogum sebebi. Her gun desiferol d3 kullaniyorum hala referans degerine tam yaklasmadi yani ole diyim. Aklinizda bulunsun die yazmak istedim.
Yaaa cok tesekkur ederim dualariniz icin.benmde cok dusuk cikti 5 aydir korunmuyoruz olmadi.bugun vitamin aldim kullanmaya baslayacagim

Canım d vitamininde zeytinyağı var mı? Zeytinyağı olmadan d vitamini vücutta kalmıyor. Yok ise damlayı aldıktan sonra 1çay kaşığı zeytinyağı tüket.

Ablamın hamileyken d vitamini 8'di damla kullandı hemen sizde kullanın yükselsin
Engel değil ama hamile kalmayı zorlaştırabilir

Canım d vitamininde zeytinyağı var mı? Zeytinyağı olmadan d vitamini vücutta kalmıyor. Yok ise damlayı aldıktan sonra 1çay kaşığı zeytinyağı tüket.
Damla degil benimki fistigim. Hap seklinde. Desiferol d3 2000 ıu. Ama yarin danisayim doktora bi. Hic bilmiyordum zeytinyagi olayini.

D vitamini yüksek olan yoktur heralde, özellikle kış aylarında.
Benimde eşiminde düşük, damla kullanıyoruz bizde

Bu arada bildiğiniz gibi balıklarda d vitamini var en çok somon balığında vardır en yağlı balık o. Sardalya, ton balığı ve hamsi de iyidir. Ayrıca yumurta sarısı, süt, peynir, yoğurt ve mantarda da az miktarda bulunur😉

Bende zeytinyagini ilk kez duyuyorum.denemekten zarar cikmaz

Back