• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Gebeliğe Hazırlık D Vitamini eksikliği gebe kalmaya engel mi ?

Gebe kalmayı planladığımızda yapmamız gereken hazırlıklar.

Mini_mini

Nirvana
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
26 Ağustos 2007
3.897
4.111
658
Kızlar D vitaminim inanılmaz düsük (15 fln ) tatile de gittim vitaminde kullandim ama yukselmiyor.
Benim gibi D vitamini dusuk olup gebe kalmayi basaran var mi aranizda ? Yada bu bir engel olusturur mu ?

Benimkide 9 damla verdi onu kullanıyorum canım bılmıyorum ama araştırdığım kadarıyla d vitamini eksikliği yumurtalıkları etkiliyormuş yunurtalar yeterince buyumuyor vs yada bebek tutanamıyormuş tabi emin değilim gerçi hersey bahane rabbim ol dedikten sonra oluveriyor doktorların hamile kalman imkansız dediği bi cok kısı hamile rabbim isteyen herkese hayırlı sağlıklı salih evlat versin aminn

Canım benimde çok düşük hem ampül verdi hem damla verdi kullanıyorum gebe kalmaya etkisi varmış ilacını aksatma birde düşüklüğünün sebebine baktır benim b12’de çok düşük demirde hepsi düşük o yüzden düzenli olarak hepsini kullanıyorum

Ay bende de çıkmıştı inş bi sorun olmaz. 3 ay damla vermişti sütle karıştır diye bitti 3 ay smdi denemeler bakalım.. .

Benim 2.7 d vitaminim ama ilk ay hamile kaldım bence etkisi yok gebeliğe

Canım benimde çok düşük hem ampül verdi hem damla verdi kullanıyorum gebe kalmaya etkisi varmış ilacını aksatma birde düşüklüğünün sebebine baktır benim b12’de çok düşük demirde hepsi düşük o yüzden düzenli olarak hepsini kullanıyorum

Benim de demir ve d vitamini haricinde hersey normL bu damlalarda pek işe yaramıyor dıyorlar ama sağlık ocağında yaptırmıstım ben 1 ay kullan yukselmesse dahiliyeye yönlendiricem dedi tabi bende pcos ta var

Benim de demir ve d vitamini haricinde hersey normL bu damlalarda pek işe yaramıyor dıyorlar ama sağlık ocağında yaptırmıstım ben 1 ay kullan yukselmesse dahiliyeye yönlendiricem dedi tabi bende pcos ta var

Benim damla verdi 20 gün kullandım gittim ampül verdi marta kadar damlam var. Bu ayda ilk korunmasız ilişkim oldu rabbime çok şükür nasip etti

Damlalar işe yarıyor canım ben ampül kullandım sonra damlaya geçtim ilk ampülden 15 gün sonra bir ampül daha kullandım pazartesi gidip ölçtüreceğim 1 ay oldu benim laktoz intoleransımda var o yüzden yükselme olmuyor eğer benim yükseldiyse sende kullanmaya devam et gebeliğin yanı sıra kendi sağlığımız içinde önemli sürekli depresif bir halde oluyorum ben

Benim 2.7 d vitaminim ama ilk ay hamile kaldım bence etkisi yok gebeliğe
Canım tek başına zaten bir anlam ifade etmiyor ama yumurtalıklarında sorun varsa d vitamini etkiliyor. Çok şanslıymışsın darısı bizlere olsun. Sağlıkla kucağına alırsın bebeğini inşallah

Damlalar işe yarıyor canım ben ampül kullandım sonra damlaya geçtim ilk ampülden 15 gün sonra bir ampül daha kullandım pazartesi gidip ölçtüreceğim 1 ay oldu benim laktoz intoleransımda var o yüzden yükselme olmuyor eğer benim yükseldiyse sende kullanmaya devam et gebeliğin yanı sıra kendi sağlığımız içinde önemli sürekli depresif bir halde oluyorum ben
İnsallah görürüm bende faydasını tabıkı kendi sağlığımız içinde çok önemli günde 5 damla verdi kaşığa damlatıp içiyorum direkt düzenli olarak

merhabalar benimde d vitamini 13 . amh değerine etki eder mi ? amh 0,01 d vitamini dolayıısyla mı düştü bi bilginiz var mı?

merhabalar benimde d vitamini 13 . amh değerine etki eder mi ? amh 0,01 d vitamini dolayıısyla mı düştü bi bilginiz var mı?
D VİTAMİNİ DÜŞÜK OLUPTA HAMİLE KALAN NADİRDİR. D VİTAMİNİ EKSİKLİĞİ %100 HAMİLE KALMAYA ENGELDİR. BENİM 10 ÇIKTI DR ÇOK DÜŞÜK, NORMALDE 70-80 OLMASINI İSTİYORUZ DEDİ. DİZ VE DİRSEKLERDEN AŞAĞISI GÜNEŞTE KALACAK ŞEKİLDE HERGÜN 10-15 DK KORUYUCU SÜRMEDEN GÜNEŞLENMEMİ ÖNERDİ DOKTOR. SİZDE DENEYİN

Benim dusuk diye d3 k2 damla ve newlife b12 kullandim. Hem d hem de b12 biraz yukseldi.

Allah Allah ilk kez duydum, benimde 5 idi D vitaminim en son. İnşâAllâh düzelir hepimizin🤲

3 hafta once kontrole gittigomde doktorum d vitaminine de bakalim, dogurganlikta etkili diyorlar dedi sonra da zaten neyle iliskili demiyorlar ki diye de ekledi. Benim de 13 cikti. 30 ustu olsa daha iyi olur damla kullan dedi. Sanirim dogurganlikla kesin ilgisi ispatlanmis degil ama sonucta eksikse tamamkamak her acidan daha iyi.

3 hafta once kontrole gittigomde doktorum d vitaminine de bakalim, dogurganlikta etkili diyorlar dedi sonra da zaten neyle iliskili demiyorlar ki diye de ekledi. Benim de 13 cikti. 30 ustu olsa daha iyi olur damla kullan dedi. Sanirim dogurganlikla kesin ilgisi ispatlanmis degil ama sonucta eksikse tamamkamak her acidan daha iyi.
Benim 19 cikmisti once solgar kapsül d vitamini kullandim sonra d3 k2 damla. Son testte 36 olmustu. Ama doktor ben demeden once bakmak istemedi

kullandim sonra d3 k2 damla. Son testte 36 olmustu. Ama doktor ben demeden once bakmak istemedi
Ne kadar sürede 19'dan 36'ya çıkmış oldu? Bir de d vitamini miktarı neydi? Ben 1000 ıu kullanıyorum, günlük 1 damla kullanmam gerekiyormuş ama ekmeğe hem 2-3 damla geliyor :)

Back