• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Gebeliğe Hazırlık D vitamini düzelip hamile kalanlar

Gebe kalmayı planladığımızda yapmamız gereken hazırlıklar.

nevra

Üye
Kayıtlı Üye
31 Mart 2021
21
7
6
31
Merhaba arkadaşlar 2 aşılama yapıldı tutmadı sebepsiz oluyor diyor doktorlar ama benim d vitaminim 8 Buda tutunmaya engel oluyormus d vitamini düzelip hamile kalan varmı ne kadar sürede hamile kaldıklarını paylaşabilirler mi ?

Benim de merak ettigim bi konu 5 falan cikmisti yazayim da konunuz üste tasinsin yok mu kimse ya

Merhaba arkadaşlar 2 aşılama yapıldı tutmadı sebepsiz oluyor diyor doktorlar ama benim d vitaminim 8 Buda tutunmaya engel oluyormus d vitamini düzelip hamile kalan varmı ne kadar sürede hamile kaldıklarını paylaşabilirler mi ?
Benim de merak ettigim bi konu 5 falan cikmisti yazayim da konunuz üste tasinsin yok mu kimse ya

Bende cevap bekliyorum günlerdir
2 aşılama yapıldı hiçbir sorunum yoktu sadece d vitaminim 8 di düşüktü arastırmalarımda tutunmaya engel olduğunu okudum

Normalde kaç olması lazım tutunması için ? Benim de 10 ,olmuyor hiçbir sorun yok dr d vitamini demedi hiç .

D vitamini eksikliği hamileligi engelliyor evet. Ama d vitaminini de hamile kalmayi kolaylastiran bir sey olarak gormek dogru olmayabilir. Bol bol kullanmanin da bir faydasi yok. Fazlasina ihtiyaci yok vücudun.

40 diyo 🙄 biz sürünüyomuşuz ya , işte doktor neden bunu demedi hiç d vitaminin düşük vs vs burda okufum ilk defa

40 diyo 🙄 biz sürünüyomuşuz ya , işte doktor neden bunu demedi hiç d vitaminin düşük vs vs burda okufum ilk defa
Ben aşılama olduktan sonra hemşireye sorduğumda bana engel değil dedi ama bircok doktorda engel olduğunu söylüyormuş araştırmalarımda ise tutunmaya engel olduğunu okudum

Aynı soruyu doktora sormuştum tek başına açıklamaz demişti. Sebepsiz infertilite vardı bende de. D vitaminim 3 iken hamile kaldım. Doktorumun dediğini doğruladı bu durum.

Merhaba ben d vit değerim 6 ile hamile kalmıştım, kalp durması sebebiyle kaybettim, eger yakın zamanda gebelik düşünüyorsan d vit ve folik asit kullan dedi bana doktorum

6 idi benim ilk değerim vitamin kullanınca 1 ayda 14 e çıktı🌺

Hamile kaldınız mı peki
Düşükk3n hep hamile kaldım ben, 3 gebeliğim de, 2 sağlıkla dogdu, 3.yü kaybettim malasef ama d vitamiyle alakalı değildi, hamileliğin ilk 3 ayından sonra d vit kullandım, şimdi planlı bir şekilde tekrar hamile kalmak istiyorum, hamile kalana kadar d vit ve folik asit kullandı dedi doktor 🌺

Vitamin kullandıktan sonramı hamile kaldınız yoksa hamile iken mi başladınız vitamine
3 gebeliğim de de öncesinde kullanmadım, şimdi planlı bir gebelik olsun istiyorum 1 aydır kullanıyorum folik ait e de başlayacağım🌺

10-40 gibi bir deger olmali. 10 da normal 40 da normal araliktaki hepsi normal. Sadece 40 yazmaz.
En düşük değer 40/80 arası diyor ,
80/100 normal diyor ben de ise 10.
Yani aslında sorun bu değer değil benim takıldığım 3 senedir aynı dr gidiyorum hep hormon dedi ama hiç d vitamini demedi işte o yüzden çok şaşırdım.Neyse d vitamini alalım.Çok teşekkürler .

Ben aşılama olduktan sonra hemşireye sorduğumda bana engel değil dedi ama bircok doktorda engel olduğunu söylüyormuş araştırmalarımda ise tutunmaya engel olduğunu okudum
Valla araştırarak çoğu şeyi öğrendim ve en çok burdan ,ovalisasyon testi yok ,d vitamini ...Doktora git gel helak oldum .Mesela ovs. takip ettim yumurta çatladı dr yumurtan yok dedi .En son yüz üstü sevişmede gebelik şansının daha yüksek olduğunu öğrendim inşallah bakalım hepimiz için herşeyin hayırlısı olsun .
İyi hafta sonları herkese

Aynı soruyu doktora sormuştum tek başına açıklamaz demişti. Sebepsiz infertilite vardı bende de. D vitaminim 3 iken hamile kaldım. Doktorumun dediğini doğruladı bu durum.
Kaçinci denemede hamile kaldiniz herhangi bir ilac kür vs kullandiniz mi benim durumum da sizinkiyle aynı çok üzülüyorum doktoruma göre engel olan birsey yok bende de esimde de. Umudumu kaybettim artık resmen 😔😔

Back
X