• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

dış gebelikte dün gece sancılı adet oldum

tatlxixrxuxya

NEFESİMSİN
Kayıtlı Üye
2 Ağustos 2008
5.527
2
156
Antalya
6 gün önce adetim 1hafta geçince [normalde 35 günde bir olurum bu sefer 41-42 gün oldu)bebekte istediğimiz için umutla gebelik testi yaptım...2. çizgi silik çıktı.6 ay öncede 8 haftalık bebeğimin kalbinin atmaması yüzünden kürtaj olmuştum..ilk gebeliğimi öğrendiğimde de 2. çizgi silikti...acaba yine aynı şeyleri mi yaşıyacağım diye endişelerim vardı... perşembe günü beta hcg değerim 82 çıktı...gebeliğin normal gitmedğini dış gebeliik olma ihtimialini öğrendim...cumartesi günü tekrar kan tahlili yaptım ve değerim 100 çıktı...Dr. um artışın az olduğunu dış gebelik ihtimalinin yükseldiğini
bu perşembe tekrar kan tahlili yapmamız gerktiğini söylemişti....ancak cumartesi günü doktordan sonra hafif lekelenmelerim oldu...pazar günüde hafif kasık ve bel ağrısı ile akşam üzeri hafif kanamamalarım oldu...dün gece yani pazar gecesi kasık ağrısı ile uykumdan uyandım...eşimimide uyandırdım.. kasık ağrısı ve bel ağrım çok çok artmıştı...ve hafif kanamam oluyordu...bir kaç saat bu şekilde durdum... dış gebelikte normal olduğunu düşündüm.. ama sancılarım devam edince gece doktorumu aradık ve normal olduğunu düşüğün başladığını söyledi..dün gece 4 saat kadar bel ve kasık ağrısıyla kıvrandım...sonra ağrım azalınca uyuya kalmışım.. şimdi hafif kasık ağrısı ile adet oluyorum...
benim gibi dış gebeliği kendiliğinden sonlanan var mı? şimdi neler yapmam gerekiyor..?müdahale yapılması gerekiyor mu? gerçekten dış gebelik kendiliğinden sonlanmışsa ne kadar süre korunmamız gerekiyor?

Neden hemen acile gitmedin
Düşük olsa bile içeride parça kalma durumu var
Doktorun da bir anormalmiş doğrusu.

Ultrasonda bakmadı mı dış gebelik mi değil mi diye. İlk haftalarda dış gebelik durumu olabilir ama bu ileriki haftalrda ancak anlaşılır.

Neden hemen acile gitmedin
Düşük olsa bile içeride parça kalma durumu var
Doktorun da bir anormalmiş doğrusu.

Ultrasonda bakmadı mı dış gebelik mi değil mi diye. İlk haftalarda dış gebelik durumu olabilir ama bu ileriki haftalrda ancak anlaşılır.

öncelikle konuma duyarlı kalıp mesaj yazdığın için çok teşekkür ederim...ilçede yaşıyoruz ve ne yazıkki burada hastane pek iyi değil...daha önce bebeğin kalbinin atmaması sebebiyle kürtaj olduğum zaman o gece bir parça geldi...apar topar hastaneye gittik fakat karşımızda sadece bir iki hemşire ve pratisyen vardı...düşük başlamış olabileceğii bizim antalya ya gitmamiz gerektiğini söylediler...gecenin 3 ünde 1 saat sonra antalyadaydık.. yine buradaki hastaneye gitsemde karşımda kimseyi bulamayacağım için ve doktorda hemen hastaneye gitmelisin demediği için sanırım gitmedik..kürtaj için o gece tavsiye üzerinine bu doktora gitmiştik... ama şimdiki tel. ilgisizliği açıkçası benide rahatsız etti ve başka doktor arıyorum şuanda...

cumartesi ultrasyonda bakıldı fakat erken olduğu için hiç birşey göremedi....

ama şuan adetim ne kadar sürecek ne zaman doktora gitmeliyim bilemiyorum...

Back