Bir gün bunları yazacağım aklıma gelmezdi, Rabbime binlerce şükürler olsun hamdisenalar olsun hemen kısaca konuya giriyorum. İlk evlendigim ay hamile kaldım ve dış gebelik ile sonuçlandı, iç kanama geçirdim ameliyatta sağ tüpüm alındı yaşadıklarımi hatırlamak istemiyorum bile . Allah'ım kimseye göstermesin . O günden beri doktorlarında söyledikleriyle çok umutsuzluğa kapıldım çünkü şansım yarı yarıya düşmüştü bir senelik korunma sonrası tekrardan basladik ve 2 sene kendimi harap ettim hep doktorlara gittim efsane kilo aldım. Klomen tedavisi gördüm, aşılama yaptırdım hep negatif sonuçlandı. Biraz akışına bırakmaya karar verdim tam tüp bebek için kan vermeye gidecektim ki yaptığım test sonucu hamile olduğumu öğrendimmm inşallah sağlıkla ilerler gebeliğim ve bebeğimi kucağıma alırım. Sizlerde her zaman dualarimdasiniz
Web uygulamasını kur
How to install the app on iOS
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
- Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.
Son kullanma tarihi geçmiş, bayatlamış bir tarayıcı kullanıyorsanız. Mercedes kullanmak yerine tosbaya binmek gibi... Websiteleri düzgün görüntüleyemiyorsanız eh, bi zahmet tarayıcınızı güncelleyiniz.
Modern Web standartlarını karşılayan bir tarayıcı alternatifine göz atın.
Modern Web standartlarını karşılayan bir tarayıcı alternatifine göz atın.
Dış gebelik- tek tüp
- Konu Sahibi Merveaku
- Başlangıç Tarihi
Ayrıntılı Düzenleme
Kimler kimler yazdı?Yaa çok sevindim ve birebir aynı duyguyu yasamaisiz benimde sağ tupum alındı dış gebelik den 6 ay süre sonrasi 5 aydır olmuyor umutsuz oluyorum arada. yarı yarıya şansım olunca inşallah senin gibi mucize ile karşılaştımBir gün bunları yazacağım aklıma gelmezdi, Rabbime binlerce şükürler olsun hamdisenalar olsun hemen kısaca konuya giriyorum. İlk evlendigim ay hamile kaldım ve dış gebelik ile sonuçlandı, iç kanama geçirdim ameliyatta sağ tüpüm alındı yaşadıklarımi hatırlamak istemiyorum bile . Allah'ım kimseye göstermesin . O günden beri doktorlarında söyledikleriyle çok umutsuzluğa kapıldım çünkü şansım yarı yarıya düşmüştü bir senelik korunma sonrası tekrardan basladik ve 2 sene kendimi harap ettim hep doktorlara gittim efsane kilo aldım. Klomen tedavisi gördüm, aşılama yaptırdım hep negatif sonuçlandı. Biraz akışına bırakmaya karar verdim tam tüp bebek için kan vermeye gidecektim ki yaptığım test sonucu hamile olduğumu öğrendimmm inşallah sağlıkla ilerler gebeliğim ve bebeğimi kucağıma alırım. Sizlerde her zaman dualarimdasiniz
En ümidini kaybettigin an derlerdi ben hiç aklıma getirmemezlik yapmam ki derdim o ay yeni işe girdim bilmem öyle çok gelmedi aklıma o ay oluverdi. Karsilasicaksin emin olll ve beni hatırla hepiniz için dua ediyorumYaa çok sevindim ve birebir aynı duyguyu yasamaisiz benimde sağ tupum alındı dış gebelik den 6 ay süre sonrasi 5 aydır olmuyor umutsuz oluyorum arada. yarı yarıya şansım olunca inşallah senin gibi mucize ile karşılaştım
23 Mart 2023'te 7+1 de dış gebelik olduğu tespit edildiği iç kanama riskine karşında kapalı ameliyatla sağ tüpüm alındı.2 ay beklemem gerektiği sonrasında ise rahim filmi çekilmesi sonrası hamilelik önerildi. 6 ay sonra rahim filmi çektirdim sol tüpün açık olduğu söylendi fakat yaklaşık 1 yıldır çocuk istemim devam ediyor doğal yolarla ile hamile kalamadım. Tüm hormon testlerim normal değerde, rahimde hiç bir sıkıntı yok. 21.gün progesteron hormonlarım normal çıktı ve eşim sperm hiç bir sıkıntı yok ama hamilelik olmuyor. Şimdi doktor gerek duyarsa rahim filmi çekinilecek sonrası ilaç kullanımı ve iğne dendi bakalım regli bekliyorum. Süreci yaşayan ve hamile kalan var mı ?
Adına çok sevindim gerçekten tek tüple bu kadar zor mu hamile kalmakBir gün bunları yazacağım aklıma gelmezdi, Rabbime binlerce şükürler olsun hamdisenalar olsun hemen kısaca konuya giriyorum. İlk evlendigim ay hamile kaldım ve dış gebelik ile sonuçlandı, iç kanama geçirdim ameliyatta sağ tüpüm alındı yaşadıklarımi hatırlamak istemiyorum bile . Allah'ım kimseye göstermesin . O günden beri doktorlarında söyledikleriyle çok umutsuzluğa kapıldım çünkü şansım yarı yarıya düşmüştü bir senelik korunma sonrası tekrardan basladik ve 2 sene kendimi harap ettim hep doktorlara gittim efsane kilo aldım. Klomen tedavisi gördüm, aşılama yaptırdım hep negatif sonuçlandı. Biraz akışına bırakmaya karar verdim tam tüp bebek için kan vermeye gidecektim ki yaptığım test sonucu hamile olduğumu öğrendimmm inşallah sağlıkla ilerler gebeliğim ve bebeğimi kucağıma alırım. Sizlerde her zaman dualarimdasiniz
Aslındaa zor değil zorlaştıran bendim bence ...Adına çok sevindim gerçekten tek tüple bu kadar zor mu hamile kalmak
Ben de şuan tekrar hamileyim çok şükürAslındaa zor değil zorlaştıran bendim bence ...
Ne güzelBen de şuan tekrar hamileyim çok şükür
Merhaba. Biz evliliğimin 3. Senesinde çocuk istediğimizde ne yazık ki hemen hamile kalmama rağmen dış gebelikle sonuclandı. Sol tüpüm laporoskopi ile alındı. 2-3 ay Sonrasında tekrar denedık 3 ay olmadı. Ben rahim filmi çektirmek için doktora gıttım. Doktorum bana buna gerek olmadıgını daha çok erken oldugunu oyle ha dıyınce cocuk sahıbı olamayacagımı soyledı. Ama ben cok stres yapmıstım tabı. Doktorum bunu farkettı ve bana ‘şu an bi kazak isteyip alabılıyosun kolaylıkla, muhtemelen bıcok ıstedıgın seye erişebiliyosun. Çocuk boyle bısey degıl stres yaparsan olmaz’ dedi. Bu konusmadan sonra tamamen akışa bıraktım kendımı. Olmayacaksa da Allahın bı bıldıgı var dıye dusundum hep. Sonrakı ay hamile kaldım:) sımdı 3 aylık gebeyım elhamdulıllah hersey yolunda. Demem o ki herseyı anahtarı sızsınız. Tek tüple de hamıle kalmak mumkun. Hatta sol yumurtayı sağ tüpün yakalaması da mumkun kı ben boyle gebe kaldım:) Allah ısteyen herkese sağlıklı hayırlı evlat versin23 Mart 2023'te 7+1 de dış gebelik olduğu tespit edildiği iç kanama riskine karşında kapalı ameliyatla sağ tüpüm alındı.2 ay beklemem gerektiği sonrasında ise rahim filmi çekilmesi sonrası hamilelik önerildi. 6 ay sonra rahim filmi çektirdim sol tüpün açık olduğu söylendi fakat yaklaşık 1 yıldır çocuk istemim devam ediyor doğal yolarla ile hamile kalamadım. Tüm hormon testlerim normal değerde, rahimde hiç bir sıkıntı yok. 21.gün progesteron hormonlarım normal çıktı ve eşim sperm hiç bir sıkıntı yok ama hamilelik olmuyor. Şimdi doktor gerek duyarsa rahim filmi çekinilecek sonrası ilaç kullanımı ve iğne dendi bakalım regli bekliyorum. Süreci yaşayan ve hamile kalan var mı ?
Allah im sen kadirsin sana şükürler olsun bende dış gebelik geçirdim demek tekrar sağlıklı bir gebelik geçirebiliriz He Allah imBir gün bunları yazacağım aklıma gelmezdi, Rabbime binlerce şükürler olsun hamdisenalar olsun hemen kısaca konuya giriyorum. İlk evlendigim ay hamile kaldım ve dış gebelik ile sonuçlandı, iç kanama geçirdim ameliyatta sağ tüpüm alındı yaşadıklarımi hatırlamak istemiyorum bile . Allah'ım kimseye göstermesin . O günden beri doktorlarında söyledikleriyle çok umutsuzluğa kapıldım çünkü şansım yarı yarıya düşmüştü bir senelik korunma sonrası tekrardan basladik ve 2 sene kendimi harap ettim hep doktorlara gittim efsane kilo aldım. Klomen tedavisi gördüm, aşılama yaptırdım hep negatif sonuçlandı. Biraz akışına bırakmaya karar verdim tam tüp bebek için kan vermeye gidecektim ki yaptığım test sonucu hamile olduğumu öğrendimmm inşallah sağlıkla ilerler gebeliğim ve bebeğimi kucağıma alırım. Sizlerde her zaman dualarimdasiniz
Yaa ne mutlu size maşallah ben de yaklaşık 1 yıldır bekledim çok örnek var tek tüple hamilelik yaşayan ama olmayınca olmuyor en azından ilaç desteği ile tüp bebeğe falan gerek kalmadan süreci sonlanmasını diliyorumMerhaba. Biz evliliğimin 3. Senesinde çocuk istediğimizde ne yazık ki hemen hamile kalmama rağmen dış gebelikle sonuclandı. Sol tüpüm laporoskopi ile alındı. 2-3 ay Sonrasında tekrar denedık 3 ay olmadı. Ben rahim filmi çektirmek için doktora gıttım. Doktorum bana buna gerek olmadıgını daha çok erken oldugunu oyle ha dıyınce cocuk sahıbı olamayacagımı soyledı. Ama ben cok stres yapmıstım tabı. Doktorum bunu farkettı ve bana ‘şu an bi kazak isteyip alabılıyosun kolaylıkla, muhtemelen bıcok ıstedıgın seye erişebiliyosun. Çocuk boyle bısey degıl stres yaparsan olmaz’ dedi. Bu konusmadan sonra tamamen akışa bıraktım kendımı. Olmayacaksa da Allahın bı bıldıgı var dıye dusundum hep. Sonrakı ay hamile kaldım:) sımdı 3 aylık gebeyım elhamdulıllah hersey yolunda. Demem o ki herseyı anahtarı sızsınız. Tek tüple de hamıle kalmak mumkun. Hatta sol yumurtayı sağ tüpün yakalaması da mumkun kı ben boyle gebe kaldım:) Allah ısteyen herkese sağlıklı hayırlı evlat versin
Öncelikle tebrik ederim umarım sağlıkla büyütürsünüz bebişinizi Ben birşey sorucam.. demişsiniz ya “sol yumurtayı sağ tüpün yakalaması mümkün” diye. Onu merak ettim. Nasıl oluyor çok ilgimi çekti ilk defa duyuyorum bunu biraz açar mısınız rica etsemMerhaba. Biz evliliğimin 3. Senesinde çocuk istediğimizde ne yazık ki hemen hamile kalmama rağmen dış gebelikle sonuclandı. Sol tüpüm laporoskopi ile alındı. 2-3 ay Sonrasında tekrar denedık 3 ay olmadı. Ben rahim filmi çektirmek için doktora gıttım. Doktorum bana buna gerek olmadıgını daha çok erken oldugunu oyle ha dıyınce cocuk sahıbı olamayacagımı soyledı. Ama ben cok stres yapmıstım tabı. Doktorum bunu farkettı ve bana ‘şu an bi kazak isteyip alabılıyosun kolaylıkla, muhtemelen bıcok ıstedıgın seye erişebiliyosun. Çocuk boyle bısey degıl stres yaparsan olmaz’ dedi. Bu konusmadan sonra tamamen akışa bıraktım kendımı. Olmayacaksa da Allahın bı bıldıgı var dıye dusundum hep. Sonrakı ay hamile kaldım:) sımdı 3 aylık gebeyım elhamdulıllah hersey yolunda. Demem o ki herseyı anahtarı sızsınız. Tek tüple de hamıle kalmak mumkun. Hatta sol yumurtayı sağ tüpün yakalaması da mumkun kı ben boyle gebe kaldım:) Allah ısteyen herkese sağlıklı hayırlı evlat versin
Lütfen umudunu kaybetme, bende çok kahroldum neler yaşadım bir daha olmayacak sandım bir anda mucize oldu Allah'ım sizede yasatsin hep dualarimdasiniz kardeşlerimAllah im sen kadirsin sana şükürler olsun bende dış gebelik geçirdim demek tekrar sağlıklı bir gebelik geçirebiliriz He Allah im
Bak ocakta dış gebelik geçirdim 5 aydır deniyorum olmuyor bu ay hacamat yapacwm hazirana kadar olmasa hatta nisanda tüp bebeğe giderimLütfen umudunu kaybetme, bende çok kahroldum neler yaşadım bir daha olmayacak sandım bir anda mucize oldu Allah'ım sizede yasatsin hep dualarimdasiniz kardeşlerim
Tabiki. Hani doktorlarımızın masasında gordugumuz kadın rahmi maketini hatırlayın. Orda iki tüpün ucunda da rahim boşluğuna yumurtalığımız tarafından atılan yumurtayı yakalamak için tüylü kılcallı bir yapı var. Bu iki tüpün uçları aslında maketteki gbı iki ayrı yerde değil. Birbirine yakın durumda. Bu da rahim boşluğuna hangi yumurtalıktan atılırsa atılsın dıger tüpün de yakalama imkanı oldugunu gosterıyo. Bunu doktorum da acıkladı ben de kendı arastırmalarım sonucu bununla ılgılı makaleler okudum. Allah bizi kusursuz yaratmıs. Sadece sabır ve inanaç gerek. Bir de ıyı beslenme spor ıyı yasam tarzı. Olması gereken herşey zamanı gelince olur. Sevgiler :)Öncelikle tebrik ederim umarım sağlıkla büyütürsünüz bebişinizi Ben birşey sorucam.. demişsiniz ya “sol yumurtayı sağ tüpün yakalaması mümkün” diye. Onu merak ettim. Nasıl oluyor çok ilgimi çekti ilk defa duyuyorum bunu biraz açar mısınız rica etsem
Anladım çok detaylı çok güzel anlatmışsınız çok teşekkür ederim Biz de 4 senedir bekliyoruz 3 ay önce çikolata kisti ameliyatı oldum 2 aydır da deniyoruz henüz daha olmadı.. 2 aydır her adet günü bi yıkılış bi umutsuzluk… çok takıyorum kafama ama anlattıklarınız içime su serpti yani olacağı varsa demekki bir yolunu buluyor ve oluyor. İnşallah Allah bana da nasip eder Sizi de tekrar tebrik ederimTabiki. Hani doktorlarımızın masasında gordugumuz kadın rahmi maketini hatırlayın. Orda iki tüpün ucunda da rahim boşluğuna yumurtalığımız tarafından atılan yumurtayı yakalamak için tüylü kılcallı bir yapı var. Bu iki tüpün uçları aslında maketteki gbı iki ayrı yerde değil. Birbirine yakın durumda. Bu da rahim boşluğuna hangi yumurtalıktan atılırsa atılsın dıger tüpün de yakalama imkanı oldugunu gosterıyo. Bunu doktorum da acıkladı ben de kendı arastırmalarım sonucu bununla ılgılı makaleler okudum. Allah bizi kusursuz yaratmıs. Sadece sabır ve inanaç gerek. Bir de ıyı beslenme spor ıyı yasam tarzı. Olması gereken herşey zamanı gelince olur. Sevgiler :)
Bunu tam sol tüpümün alındığı gün yazmışsınız, inşallah ben de en kısa zamanda en hayırlı şekliyle hamile kalır ve çocuğumu sağlıkla kucağıma alırım. O kadar zor bi süreç ki hâlâ toparlamaya çalışıyorum. Fiziksel olarak değil belki ama manevi olarak gerçekten çok zor ancak yaşayan anlar. Ben iç kanama geçirmeden tüpte görerek kapalı ameliyata aldılar. Ama görmeleri, hatta tüpün içinde kalp atışı olduğunu öğrenmemiz ve yine de tüple birlikte embriyoyu da almaları hepsi aynı gün oldu. Sadece birkaç saat içinde… başka çare yoktu bu zaten insanı çok yıpratıyor. Bi de sonrası için de endişeliyim, Allah yardımcımız olsunBir gün bunları yazacağım aklıma gelmezdi, Rabbime binlerce şükürler olsun hamdisenalar olsun hemen kısaca konuya giriyorum. İlk evlendigim ay hamile kaldım ve dış gebelik ile sonuçlandı, iç kanama geçirdim ameliyatta sağ tüpüm alındı yaşadıklarımi hatırlamak istemiyorum bile . Allah'ım kimseye göstermesin . O günden beri doktorlarında söyledikleriyle çok umutsuzluğa kapıldım çünkü şansım yarı yarıya düşmüştü bir senelik korunma sonrası tekrardan basladik ve 2 sene kendimi harap ettim hep doktorlara gittim efsane kilo aldım. Klomen tedavisi gördüm, aşılama yaptırdım hep negatif sonuçlandı. Biraz akışına bırakmaya karar verdim tam tüp bebek için kan vermeye gidecektim ki yaptığım test sonucu hamile olduğumu öğrendimmm inşallah sağlıkla ilerler gebeliğim ve bebeğimi kucağıma alırım. Sizlerde her zaman dualarimdasiniz