• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Dış Gebelik mi, Kimyasal mı yoksa Normal mi????

feministic

God's timing is always perfect.Trust in Him!
Kayıtlı Üye
5 Şubat 2011
1.065
705
133
arkadaslar, yaklaşık 9 aylık denemelerimizin sonucunda bu ay hamile kaldıgımı öğrendim. sat 4 temmuz. 5 ağustos'ta kan testi 15,52 çıkmıştı. tam 48 saat sonra 21,1 çıktı. ve bu testten 1,5 gün sonra kanamam başladı. son yaptırdıgım testten 3,5 gün sonra başka bir hastanede değerim 35 çıktı ve o gün kanamanın 3. günündeydim. sormak istediğim değer artarken kanama olması normal mi? bir de bu gibi kimyasal gebeliklerden sonra yogun bir kanamanın oldugunu duymustum ama benimki normal adet dönemlerime göre daha az ve kısa oldu. gebelik devam ediyor olabilir mi? bundan sonraki adımlarda yapmam gereken nedir? fikirlerinizi bekliyorum, kafam karışık...

diye yazmıstım daha önce actıgım bi konuda ve su an en son testten bir hafta sonra yani bugün değerim 195 olmuş. kanamam bitti lekelenmeler devam ediyor. sizce nedir bu? bazı arkadaslar üstüne görme olabilir falan demişlerdi mümkün mü böyle birşey??? benim yasadıgım nedir su anda? dr.a ancak cmt gidebilcem, bu konuda tecrübeleriniz varsa paylaşırsanız çok sevinirim.

cnm seni korkutmak istemem ama dış gebelik gibi gözüküyo yetersiz beta artışı kanama..muhtemelen kesede gözükmeyecek..seni korkutmak istemem ama bende 2 sene önce yaşadım dış gebelik.benimde değerlerimin artışlı böleydi snr kanama başaldı kese gözükmedi..bence fazla beklemeden hemen bi doktora gözük allah korusun dış gebelikte iç kanama geçirme riskin var o yüzden bence hemen bi doktora gözük ve kesin teşhisi koyup tedaviye ona göre başlasınlar..

cnm seni korkutmak istemem ama dış gebelik gibi gözüküyo yetersiz beta artışı kanama..muhtemelen kesede gözükmeyecek..seni korkutmak istemem ama bende 2 sene önce yaşadım dış gebelik.benimde değerlerimin artışlı böleydi snr kanama başaldı kese gözükmedi..bence fazla beklemeden hemen bi doktora gözük allah korusun dış gebelikte iç kanama geçirme riskin var o yüzden bence hemen bi doktora gözük ve kesin teşhisi koyup tedaviye ona göre başlasınlar..

sagol canım cevabın için, ben zaten korkuyorum :18: inş değildir

Canım ben biyokimyasal gebelik geçirdim biliyorsun, senin de dediğin gibi regl yoğunluğu epey fazla oluyor ve ağrılı geçiyor düşükler.
Benim normalde orta/az yoğunlukta 3-4 gün süren reglim yüksek yoğunluklu ve hiç yoğunluk kaybı olmadan 10 gün sürmüştü.
Ağrılı sayılırdı.
Reglde çamur kıvamlı, kahverengi kızıl parçalar döküldü. Doktorlar bu yapı için rahmin bebeğin tutunması için yapı değiştirdiği ve bu tabakanın döküldüğü yorumunu yaptılar.
Kanama bittikten sonra test yaptığımda değerim sıfırlanmıştı…
Üstüne görmede ise, sanırım normal süren reglden daha kısa ve daha az yoğunlukta oluyor kanama.
Normal düzeninle kıyasladığında nasıldı kanaman?

Bunun yanı sıra bhcg artışı da yetersiz. Bana da maalesef dış gebelik olduğunu düşündürdü.
Bence cmt günü doktorunla enine boyuna görüş ve eğer seni bekletme kararı alırsa başka bir veya birkaç doktora daha mutlaka görün.
Hatta imkanın varsa doktorunla telefonda görüş ve durumu bildir öne alabiliyor musun randevunu ona bak.
Tüpte kanama olmadan iğne ile gebelik materyalini eritmek mümkün,bu konuda çok uyanık olmak lazım

Canım ben biyokimyasal gebelik geçirdim biliyorsun, senin de dediğin gibi regl yoğunluğu epey fazla oluyor ve ağrılı geçiyor düşükler.
Benim normalde orta/az yoğunlukta 3-4 gün süren reglim yüksek yoğunluklu ve hiç yoğunluk kaybı olmadan 10 gün sürmüştü.
Ağrılı sayılırdı.
Reglde çamur kıvamlı, kahverengi kızıl parçalar döküldü. Doktorlar bu yapı için rahmin bebeğin tutunması için yapı değiştirdiği ve bu tabakanın döküldüğü yorumunu yaptılar.
Kanama bittikten sonra test yaptığımda değerim sıfırlanmıştı…
Üstüne görmede ise, sanırım normal süren reglden daha kısa ve daha az yoğunlukta oluyor kanama.
Normal düzeninle kıyasladığında nasıldı kanaman?

Bunun yanı sıra bhcg artışı da yetersiz. Bana da maalesef dış gebelik olduğunu düşündürdü.
Bence cmt günü doktorunla enine boyuna görüş ve eğer seni bekletme kararı alırsa başka bir veya birkaç doktora daha mutlaka görün.
Hatta imkanın varsa doktorunla telefonda görüş ve durumu bildir öne alabiliyor musun randevunu ona bak.
Tüpte kanama olmadan iğne ile gebelik materyalini eritmek mümkün,bu konuda çok uyanık olmak lazım

kanamam normale göre kısa ve azdı ama sonrasında lekeler bitmedi günde bi-iki kere geliyor mutlaka. çok korkuyorum su dış gebelik meselesinden... sıfırlansa ne kadar sevinecektim, bu degeri görünce de agırlıklı olarak cok korktum ama bi yandan acaba bi mucize olmaz mı die de geçmiyor değil içimden. Allah'ım yardım etsin

Son düzenleme:
kanamam normale göre kısa ve azdı ama sonrasında lekeler bitmedi günde bi-iki kere geliyor mutlaka. çok korkuyorum su dış gebelik meselesinden... sıfırlansa ne kadar sevinecektim, bu degeri görünce de agırlıklı olarak cok korktum ama bi yandan acaba bi mucize olmaz mı die de geçmiyor değil içimden. Allah'ım yardım etsin

İnşallah bir mucize yaşarsın canım herşey yolundadır...
Bu durumda Doktorun yorumlaması en akıllıcası sanırım…
Yalnız aklıma şöyle bir şey de geliyor, belki detaylı usg’ye girsen (radyolog bakacak ama) minik de olsa bir kese oluşumu görülür yada en azından rahim kalınlığına bakılır. Gebelik başladığında rahim duvarı epey kalınlaşır çünkü.
Bir de gebeliğe özgü kistler var, gebelik oluştuğunda çıkan, onların varlığına bakılabilir….O zaman üstüne görme lehine düşünmek mümkün olur belki?

Son düzenleme:
İnşallah bir mucize yaşarsın canım herşey yolundadır...
Bu durumda Doktorun yorumlaması en akıllıcası sanırım…
Yalnız aklıma şöyle bir şey de geliyor, belki detaylı usg’ye girsen (radyolog bakacak ama) minik de olsa bir kese oluşumu görülür yada en azından rahim kalınlığına bakılır. Gebelik başladığında rahim duvarı epey kalınlaşır çünkü.
Bir de gebeliğe özgü kistler var, gebelik oluştuğunda çıkan, onların varlığına bakılabilir….O zaman üstüne görme lehine düşünmek mümkün olur belki?

inşaallah canım, bunu söyledigin iyi oldu, dr.a gidebilirsem aklımda olur, çok sagol tekrar.

Çok uzun süre olmuş ama durumun ne oldu acaba Şu an ben de aynı durumu yaşıyorum 537 den 795 e çıktı derim yatış verdiler hastanedeyim şu an hafif kahverengi Akıntım da var dış gebelik olma ihtimali yüksek mi sizce lütfen yardım edin

Back
X