• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Dış gebelik ihtimali

Zeynep144

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
Merhaba ben 4 yıllık evliyim , 19 Kasımda korunmayı bıraktık reglim gecikince haftasonu test yaptım pozitif çıktı dün de kan verdim beta hcg 1012 çıktı. Henüz kadın Doğum doktoruna gitmedin çünkü aile hekimi 6 haftadan önce kese oluşmaz gitme dedi ancak bende dış gebelik ihtimalinden korkuyorum hesaplamalarıma göre en fazla 3 haftalık ve bu beta hcg değeri nasıl sizce dış gebelik ihtimali olabilir mi ?

Yani bu işin şu değerle dış gebelik ilgisi falan diye bişey yok bence canım. Kese görünmeyince her türlü ihtimali sırtlamak zorunda kalıyoruz . Misal benim 1311 değer ile kese tüpte göründü. Bazı arkadaşların 3 4 binde ancak rahimde kesesi göründü :) ihmal etme

Merhaba arkadaşlar
Ben 18 Kasımda tüp bebek embriyo transferi oldum.
2 Aralık beta hcg : 262
10 Aralık beta hcg: 3538
Bu ikisi devlette kan testinde çıkan sonuçlar. Devlette doktor karın ultrasonu ile baktı keseyi goremedi. Şimdiye kadar görünmesi gerekirdi dedi. Ben vajinal ultrason ile bakılmasi halinde belki görünebilir dedim. Prensip olarak vajinal tercih etmiyorum dedi. Doktor çok güven vermediği için özele randevu alıp 12 Aralık tarihinde gittim. Çok detaylı bir şekilde karın ultrasonu ile inceledi kese görünmedi. Daha sonra vajinal ultrason ile baktı yine göremedi. Hcg ver bir bakalım dedi. Mol gebelik mi acaba diye düşündü ama sanmıyorum dedi sonra. Hcg sonucuna göre yarın tekrar gel dedi. Bugün gittim ve beta hcg değerim 584 e düşmüş. Böylesi daha iyi progestan ı bırak kanama ile atarsın. Bir hafta sonra da kontrole gel bakalım 10 un altına düşmüş olması lazım dedi. Çok korkuyorum. Burada dış gebelik iç kanama ölüm tehlikesi gibi yazılar okudum. Sizce benimki dış gebelihe benziyor mu? Lütfen yardımcı olun. Anksiyetesi olan biriyim. Ve çok takıyorum

dış gebelik beta değeriyle öngörülemiyor. en sağlıklısı regl gecikmesinin 10.günğ kontrole gitmeniz
Şu anda regl gecikmesinin 21. Günündeyim. Düne kadar hcg artıştaydı. Salı günü 3538 çıkmıştı, Perşembe günü de 584 e düşmüş. Doktor progestani bırak kanama ile atabilirsin dedi.Ultrasonda dış gebelikle ilgili bir şey demedi ama dış gebelik olsa ultrasonda fark edilirdi değil mi?

Şu anda regl gecikmesinin 21. Günündeyim. Düne kadar hcg artıştaydı. Salı günü 3538 çıkmıştı, Perşembe günü de 584 e düşmüş. Doktor progestani bırak kanama ile atabilirsin dedi.Ultrasonda dış gebelikle ilgili bir şey demedi ama dış gebelik olsa ultrasonda fark edilirdi değil mi?
evet bu değerle dış gebelikte odak görülürdü bence. ama 3500 gibi bi değerde de rahimde kese veya kanama alanı görülürdü diye düsünüyorum

Kese görünmesi için de 4-5 haftalık olması gerekiyormuş en az sanırım o yüzden 10 gün sonraya aldım randevu umarım sağlıklı bi gebeliktir.

Birde her doktor vajinal ultrason önermiyormuş sanırım bende ilçe de yaşıyorum haftaya gel bekleyelim demişti geçen yıl bi arkadaşıma

Back
X