Bebek Aylık Gelişimi, Aşı Takvimi d 3 vitamini hakkında yardım

Bebeğimizin Aşıları, Kontrolleri, Aylık Gelişim Bilgileri

kardelencicegi

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
14 Ekim 2008
208
2
96
43
İstanbul
merhaba arkadaşlar kızım 2 aylık ve hiç d3 vitamini vermedik çünkü doğduğunda bıngıldağı ve kafası çok küçük olduğu için doktor vermememizi söyledi şuan kafa ölçüleri normal ve bıngıldağıda aynı şekilde duruyor kapanmadı geçen ayki muayenede doktor verme dedi ama başka doktor vermemi söyledi kafam çok karıştı verirsem bıngıldağın kapanmasından korkuyorum
acaba vermezsem bir sakıncası olurmu konuyla ilgili bilgisi olan yardımcı olursa çok sevinirim

merhaba arkadaşlar kızım 2 aylık ve hiç d3 vitamini vermedik çünkü doğduğunda bıngıldağı ve kafası çok küçük olduğu için doktor vermememizi söyledi şuan kafa ölçüleri normal ve bıngıldağıda aynı şekilde duruyor kapanmadı geçen ayki muayenede doktor verme dedi ama başka doktor vermemi söyledi kafam çok karıştı verirsem bıngıldağın kapanmasından korkuyorum
acaba vermezsem bir sakıncası olurmu konuyla ilgili bilgisi olan yardımcı olursa çok sevinirim

benim bebeğim doğduğunda sağlık ocağına kontrole getirdik bize d3 vitamini verdiler günde 3 damla kullanacaksınız dediler her bebeğin bunu mutlaka kullanması gerekiyormuş ve benim bebeğimin bıngıldağının 4 cm açık olduğunu farkettiler yani olması gerekenden daha fazla imiş açıklık.beni bir çocuk doktoruna yönlendirdiler doktor bebeğin troidine baktı çünkü troid bebeğin gelişimini engelliyormuş sonra beyin mr çektirdiler oda gayet iyi çıktı. 3 damla olan d vitamini 5 damlaya çıkardı.bebeğim şuan 7 aylık hergün 5 damla veriyorum ona kontrole getirdiğimde bıngıldağının düzene girdiğini aynı o şekilde damla vermeye devam etmem gerektiğini söylediler.bende şuan bir problem yok allaha şükür.bence doktordan önce bir sağlık ocağına getir onu kontrollerini yaptır.onlar zaten yönlendirirler seni.eğer illede doktor dersen gittiğin zaman açıklığın nedenini öğren ve troidinede baksınlar.hem damlasınıda vermemezlik etme bence ver ona benim bildiğim bir zararı yok benimkinin açıklığı kayboldu normale döndü ama illede vereceksin diyorlar yani normal olan bütün bebeklerin bunu kullnması gerekiyor.vermemen kötü bence.sevgiler

Son düzenleyen: Moderatör:
merhaba arkadaşlar, ben 2 ay önce doğum yaptım, bebeğimin bıngıldağı çok erken kapanıyormuş o yüzden d3vitaminini ilk doğum doktorumuz kullanmamızı söylediği halde bu erken kapanma yüzünden sağlık ocağındakiler doktoruna danış ve kullanmasan iyi olur dediler, ben de hemen yeni çocuk doktorumuza danıştım, hayır baş çevresiyle bıngıldağı doğru orantılı olarak gelişmiş evet bıngıldak şimdiden 1cme düşmüş ama bu kafası da iyi geliştiği için problem değil dedi. d3ü kullanmaya devam et dedi. ama araştırdım biraz d3 kullanan bebeklerde diş problemleri oluyormuş, kullanmayanlarda herhangi bir problem olmuyormuş, nitekim ben kendi bebekliğimi sordum anneme hayır kullanmamıştık dedi, ben de şimdi arada kaldım kullanmasam bebeğime ne sakıncası olabilir?ne düşünüyorsunuz?

benim oğlumun da bıngıldağı erken kapandı.2 aylıkken kapanmaya başladı.5 aylıkken tamamen kapandı.birçok dr.a danıştım d vitaminini kullanmaya devam et dedi hepsi de.hatta bi tanesi 2 yaşına kadar kullanacaksın dedi.onunla hiç alakası yokmuş.baş çevresi her ay mutlaka ölçülecek.büyümeye devam ediyorsa sorun yokmuş.3-4 aydan sonra kapanması normalmiş.ben de o zaman çok paniklemiştim.ama sağlık ocağındakiler 3 aydan sonra bıngıldakları kapanan bebeklere çok rastladıklarını söylediler.içim rahatladı.oğlum şuan 16 aylık.bi sorun olmadı Allah'a şükür.d vitaminini kullanmaya devam edin.bebekler için çok önemli..her ay baş çevresini ölçtürmeyi de unutmayın..sevgiler...a.s.

d3 vitaminiyle bıngıldağın alakası olmadığını söyleyen doktorlar da var.
Eğer vitamin verdirtmiyorsa sen yine de hergün 15 dk öğleden sonra güneşe çıkar.
Kafa küçüklüğü bazen genetik olabiliyor.

1,5 aylık oglum var saglık ocagı d3 verdi hergün 3 damla kullan dedi güneş olmadıgı zaman yani kışın 4 damlaya çıkar 1 yaşına kadar kullan dedi.5 yaşındaki kızımada kullanmıştım kemik gelişimi için önemli kullanın

oğlum 68 günlük bugün aşıları için sağlık ocağına gittik ordaki ölçümde bıngıldağının kapandğını söylediler biraz erken dediler, d3 kullanıp kulllanmadığımı sordular ben 1 aya kadr kullandım sonra doktorumuz ACD3 verdi onu kullanıyoruz hala. ama bence kullanmalıyız çünkü bebeklerimizi güneşe bile çıkartamıyoruz ki kemik gelişimleri açısından gerekli olduğunu düşünüyorum.

bizimde doğumda bıngıldağımız 2.5 cm di yani çok küçüktü şimdide 4.ayımızı doldurmak üzereyiz yarım cm kadar kaldı kapandı nerdeyse bizede d3 içirmedi doktor bu ayki kontrolde ne denecek bakalım kafa ölçümüz normal ölçülerde büyüdü hep...

böyle bir forum gördüğüme çok sevindim. Çünkü aynı problem bizdede var.Sağlık ocağı kullanmayın diyor.Doktorum mutlaka kullanılmalı diyor. Ne yapacağımı şaşırmış durumdayım bende... Ama galiba kullanılması gerek en azından günde 3 damla versemmi diye düşünüyorum. Doktorum günde 10 damla diyor. Kafasıda normal olarak büyüyor çok şükür. ınşallah böylede devam eder. Allah bebeklerimize sağlık versin..........

2009 un konusu ama gündemde olan bir konu sonuçta....
bebeğim 11 günlük oldu doğduğu zaman yapılan kontrollerde bıngıldağının normalden küçük olduğu söylendi ve kafa ölçümü takip edilecek
doğal olarak beni bir telaş aldı araştırdım erken kapanması geç kapanması sonuçu olabilecekleri araştırdım ama iş daha da karıştı
:44:
kimisi d3 vitaminini kestiriyor kimisi devam diyor ne yapıcaz biz 2 çocuk dr u da farklı cevaplar veriyor :44::44:

bizim doktorumuz 3 yaşına kadar kullanın dedi hatta araştırmallar yapılıyor yakında ömür boyu kullanın diyecekler dedi ayrıca bu vitamin ama hormon gibi çalışıyor ilerideki hastalıkları bile önlüyor dedi. bu arada doktorumdan çok memnunum yıllardır hiçbir gidenden şikayet almadı

bu konuda ben de benzer durumları yaşadım 2.ay kontrolünde bıngıldağı 2x1di ebe sağlık ocAĞI d3ü unutarak ver dedi erken kapanıyor diye sonra ankarada doktoruma götürdüm o normal d3le alakası yok dedi d vitaminine devam ettiik kızım şimdi 7 aylık herşey normal çok şükür ama benm sorunum demir ilacı ve d vitaminin içeriği.demir ilacının üzerindeki paraben içerir cümlesini gördükten sonra d3e baktım onda da BHA var.japonyada yetişkinler için bile tehlikeli görülüp yasaklanırken bizim bakanlığımz bebek vitaminlerine koydurup zorunlu veriyor.neye inanmalıyım bilemedim ikisini de bıraktım ama şimdiye kadar kullandığım için de tedirginim şu an güneşli gün olmadğından dvit kullanmak ta lazım önerebileceğiniz doğal d vitaminleri var mı?

Back