CYTOTEC VE KURTAJ

cokdusunenkiz

Yeni Üye
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
6 Kasım 2024
1
1
34
Herkese merhaba tamamen bilgi amacli yaziyorum cunku bu siteden cok ongoru alarak ilerledim belki islem oncesi benim gibi arastiran,okuyanlar olur diye yazmak istedim amacim kimseyi yonlendirmek korkutmak degil kisiye göre degisen surecler old. Unutmamak lazim. Sadece bu ilaci isteyen insanlar gordum isin basit olmadigini anlatmak istiyorum. Oncelikle kurtaj islemi ve sonrası cok kolay gecti asla agri sizim olmadi dr nuz iyiyse anestezili islemde sorun yasayacaginizi dusunmuyorum, maliyetli bi islemdi ozelde oldum. Hikayeye gelirsek 7+5 gebeyken kalp atisinin duzensiz olmasi ve bir sonraki hafta durdugunu tespit etmemizle dr yonlendirmesiyle kurtaja karar verdik. İslemden bir gun once Cytotec 200 mg iki adet verdi ve 6 saat arayla icecektim. Dusuk doz old icin sorun olmaz dedi dr um. Rahimin toplamasi ve acilmasi icinmis, Normalde kanamam yoktu. İlk dozu aldiktan uc saat sonra asiri agri yasadim, hafif kanamam basladi ve 5.saatte inanilmaz bir kanama yasadim, bayginlik gecirdim ve ortalik kan golu oldu resmen, dusuk yaptım, korkunctu neredeyse bir dk boyunca hic durmayan bir kanama dusunun,ikinci dozu almama bir saat vardi onu alsaydim kim bilir neler olacakti. Lutfen ilaclarin kisiye gore etki edebilecegini bilerek dikkatli kullanin, el altindan temin etmeye kalkan arkadaslara ozellikle soylemek istiyorum. Kimine onlarcasi etki etmezken bende ki bir adetin yarattigi durum buydu. Acile gittik ve islemim tamamlandi, kalan kalintilarin temizlenmesi gerekiyordu. Neyseki toparladim. Simdi dogum kontrol hapi iciyorum min 3 ay korunmamizi istedi. Bundan sonraki asama icin kurtaj olup gebe kalan ve sorunsuz gecirenler paylasabilirse ben ve bnm gibilere motivasyon olacaktir

Cytotek i hısteroskopi amelıyatım öncesinde de 1 doz mu ne verdıler rahım agzım acılması ıcın bızararını gormedım. Her kurtajda verdıler 3 kez kurtajım var sonuncusu Bos gebeliktendi cıft keseydı 9+5te ve sabaha kadar dıl altı ve fıtıl olarak saat bası verıldı haplar. kanama cok oldu agrı dan ölecek gibiydim ve dusuk olmadıgından hatta keseler ayrılmadıgından kürtaja alındım keske basta ılacla surundurmeselerdi. Bı kac ay korundum sonra hısteroskopıyle rahmımı duzelttıler bıkornıs uterus muşum. Kurtajlar da ılaclar da bişi yapmamış yani olsa gorunurmus Dr oyle dedı. Dogumsal alinomalı dedi. Rahmım toparlandıgı gb yumurtlama tedavısı gordum klomen ve catlatma. İşe yaramadı bı kac hafta sonra kendılıgınden yumurta buyudu ve hamile kaldım dogum sonrası artık 35 günde bir kendılıgınden adet oluyorum :)) hatta ıkıncı ıcın calısmalara basladım ve hesabı gerı actım bu ılk yorumum:)) kötü bişi yok anlıycagın:)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…