Merhaba canlar..
Benim 7 sene sonra olan bir mucize gebeliğim oldu fakat 5+4 de düşükde sonlandı Allah nasip etmedi . Bundada bi hayır vardır elbet .
Doktor bu testleri iste ancak Pozitifleri görünce korkar oldum acaba ben artık gebe kalamayacakmıyım kalsamda hep boyle düşükmü olacak içim çok kotu lütfen bunu tecru be eden olumlu yada olumsuz birileri varsa anlayan yaşayan bana da ışık olsun
Merhaba canlar..
Benim 7 sene sonra olan bir mucize gebeliğim oldu fakat 5+4 de düşükde sonlandı Allah nasip etmedi . Bundada bi hayır vardır elbet .
Doktor bu testleri iste ancak Pozitifleri görünce korkar oldum acaba ben artık gebe kalamayacakmıyım kalsamda hep boyle düşükmü olacak içim çok kotu lütfen bunu tecru be eden olumlu yada olumsuz birileri varsa anlayan yaşayan bana da ışık olsun
Canım cytomegalavirus su çiçeği, rubella ise kızamık olması gerek hamile kaldığında bunlar rutin yapılan testler. Çocukluğunda Su çiçeği ve kızamık geçirdiysen pozitif oluyor, bu da senin bu hastalığa karşı bağışıklığının olduğunu gösteriyor. Negatif çıksaydı aşı olman gerekirdi ki hamilelikte bu hastalıkları geçirirsen tehlike arz etmesin diye. Bildiğim bu şekilde.
Çok ama çok sağ ol .
Allah senden razı olsun canim.ınan sabah beri içime kurdeşen düştü anlatamam.sayende ferahladim.bunlar gebe kalmama kalirsamda dusuk yapmama neden olmaz değil mi.tek korkum o.
Canım cytomegalavirus su çiçeği, rubella ise kızamık olması gerek hamile kaldığında bunlar rutin yapılan testler. Çocukluğunda Su çiçeği ve kızamık geçirdiysen pozitif oluyor, bu da senin bu hastalığa karşı bağışıklığının olduğunu gösteriyor. Negatif çıksaydı aşı olman gerekirdi ki hamilelikte bu hastalıkları geçirirsen tehlike arz etmesin diye. Bildiğim bu şekilde.
Çok ama çok sağ ol .
Allah senden razı olsun canim.ınan sabah beri içime kurdeşen düştü anlatamam.sayende ferahladim.bunlar gebe kalmama kalirsamda dusuk yapmama neden olmaz değil mi.tek korkum o.
arkadaş yanlış bilgi vermiş.
cmv suçiçeği değil, rubella da kızamıkçık.
igg pozitif olması önceden geçirildiğini gösterir.
korkacak bir şey yok.
gebelikte geçirilmesi anomaliye yolaçabiliyor.
gebelikten sonra hepatit b'ye karşı aşı ol.
korkacak bir şey yok.
Selam ..
Öncelik le Allah seni ve evladını esirgesin inşallah doğumun sağlıklı bi vaazda gerceklessin.
Bilgilendirme için çok sağ ol canım. Pataloji testimde vardı daha çıkmadı hormonlarla bu çıktı . Bunlar benim hiç anlamadığım terimler. Beni bilgilendirdigin ve içimi rahatlattigin için sağ ol canım.artık tedirgin değilim çok şükür.ayrıca çiçeği burnunda anne adi yi olarak 41 kere Masallah canim. Dua ni benim içinde et lütfen .
Sen ve evladin Allah - a emanet olun. Tekrar teşekkürler canim.
korkacak bir şey yok.
Kızamık- kızamıkçık rubella-rubolea birbirlerine çok yakın terimler dr değilim, arkadaşın içini rahatlatmak için hızlıca yazdım.
Alıntıdır
Sitomegalovirüs (Cytomegalovirus, CMV) herpes ailesinden bir virüstür. Bu aileye dahil olan diğer virüsler uçuğa neden olan herpes simplleks virüsü ile su çiçeğine neden olan virüstür.
Bu bilgi nedeniyle aklımda su çiçeği diye kalmış. Neyse arkadaşın endişe edeceği bir durum yok sonuçta. Zaten dr a gidince dr detaylı bilgi verir.
Çok sağ ol canım sende benı rahatlatmak için ugraştın çok teşekkür ederim. iyiki varsınız. sayenizde daha iyim şuan içim daha rahat . glikoz 102 cıkmış bneım sanırım bu sınırda . bide patalojı bekliyorum . Bakalım hayırlısıyla bi cıksalar bide mah testi yaptırcam ama adetli olmak şartmı ki yarına randevu almıştım ama hasta değilim.