Merhaba arkadaşlar 38 yaşındayım ve ilk gebeliğim. Şuan 16. Haftanın içerisindeyiz 12. Haftada yaptırdığım 2'li test sonuçlarım yaşım itibarı ile riskli çıktığından dolayı amniyosentez önerdi dr. Gittiğim dr dışında oturduğum ilde prof. Olan yeni bir dr gittim. Ben bana amniyosentez yaptığını sanorken aslında cvs testi yapılmış. Tabi araştırmaya gitti benden alınan parça ve 3. Hafta içindede sonuç çıktı. Genetikten sonuç almaya gittiğimde 21 kromozondan 2 tanesinin iyi olmadığı söylendi dünya başıma yıkıldı. Ordaki prof bana bunun benden alınan bir parça olduğu için çocuğun sağlıklı benim rahmimin hastalıklı olabileceğini bu yüzdende amniypsentezin kesin sonuç verdiğini ve mutlaka yapılmasını söyledi. Kendi druma ağlaya ağlaya gittim ve bu testte kötü sonuç çıksada çocuğu aldırmayacağımı söyledim. Dr genel bir kontrol yaptığında bebeğim çok sağlıklı görünüyor. Down sendromunda önemli olan ense alın ve burun ve çene kemiklerinin oranlarının iyi olduğunu söyledi. Şimdi amniyosentez sonucumuzu bekliyoruz başından böyle bir durum geçen yada bilgisi olan var mı yani amniyosentez kesin net sonuç verirmi cevap verirseniz çok sevinirim. Bira uzun oldu ama konuyu anlayabilmeniz açısından yazdım süreci şimdiden teşekkürler