• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Cvs ve amniyosentez testlerinin kesinlik oranları!!!

Aslitirass

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
30 Aralık 2015
129
34
48
Merhaba arkadaşlar 38 yaşındayım ve ilk gebeliğim. Şuan 16. Haftanın içerisindeyiz 12. Haftada yaptırdığım 2'li test sonuçlarım yaşım itibarı ile riskli çıktığından dolayı amniyosentez önerdi dr. Gittiğim dr dışında oturduğum ilde prof. Olan yeni bir dr gittim. Ben bana amniyosentez yaptığını sanorken aslında cvs testi yapılmış. Tabi araştırmaya gitti benden alınan parça ve 3. Hafta içindede sonuç çıktı. Genetikten sonuç almaya gittiğimde 21 kromozondan 2 tanesinin iyi olmadığı söylendi dünya başıma yıkıldı. Ordaki prof bana bunun benden alınan bir parça olduğu için çocuğun sağlıklı benim rahmimin hastalıklı olabileceğini bu yüzdende amniypsentezin kesin sonuç verdiğini ve mutlaka yapılmasını söyledi. Kendi druma ağlaya ağlaya gittim ve bu testte kötü sonuç çıksada çocuğu aldırmayacağımı söyledim. Dr genel bir kontrol yaptığında bebeğim çok sağlıklı görünüyor. Down sendromunda önemli olan ense alın ve burun ve çene kemiklerinin oranlarının iyi olduğunu söyledi. Şimdi amniyosentez sonucumuzu bekliyoruz başından böyle bir durum geçen yada bilgisi olan var mı yani amniyosentez kesin net sonuç verirmi cevap verirseniz çok sevinirim. Bira uzun oldu ama konuyu anlayabilmeniz açısından yazdım süreci şimdiden teşekkürler

16 haftalikken 3lü tarama yaptırdım...usg cihazı 17 haftalık gösteriyordu...Tabi teste de öyle kayıt almışlar...23 yaşındayım 24 yaş yazılmış...hafta yanlış olarak girilmiş ve bunlar testte çok önemli yanlış girilen bilgilerden dolayı yanlış çıkıyormuş testler...Sonuç: down riski 1/299 çıktı doktorum tam sınırda bir risk amniyosentez yaptir öğren dedi...Amniyosentez de bebek açısından sakıncalı bir durum...Bebeğimi aldırma gibi bir düşüncem yok testi de keşke yaptirmasaydim dedim sonra....Saglik ocagi doktoru bu konuda ne kadar bilgili bilmiyorum sonucu bi de ona gösterdim yanlış girilen bilgiler yüzünden test de yanlış çıkar dedi tekrar yaptir testi dedi bu kez yaptırmadım kafa karışıklığı yapıyor gerçekten..20 haftalikken ayrıntılı usg de iyi bir radyolog inceledi burun kemiği görünüyor...kol ve bacak uzunluğu gayet iyi akc. Böbrekler tüm organlar gelişimi iyi dedi çok şükür ben de testi yok gibi saydım usg sonucuna odaklandim hayırlısı neyse o olsun diyorum..insaallah sağlıklıca doğar bebeginiz risk oranı da önemliymiş...20 haftalık gibi ayrıntılı usg yapıyorlar aksatmayin insallah orda iyi haberler alırsınız...Amniyosentez kesin sonuç veriyor ama sakıncalı bir yöntem siz bilirsiniz ama bebeginizi istiyorsanız hic kafanızı karıştırmayın

Bebeği ben artık 19. Haftadan sonra aldıramam bu bir cinayet olur. Onu ultrasyonda izlediğimde bile mutlu oluyorum. Tek isteğim amniyosentez sınucumun iyi çıkması . Allah herkesin bebişini ailesine sağlıkla kavuştursun içindede benim evladımı bana sağlıkla nasip etsin

Bebeği ben artık 19. Haftadan sonra aldıramam bu bir cinayet olur. Onu ultrasyonda izlediğimde bile mutlu oluyorum. Tek isteğim amniyosentez sınucumun iyi çıkması . Allah herkesin bebişini ailesine sağlıkla kavuştursun içindede benim evladımı bana sağlıkla nasip etsin
Amin inşaAllah :)) iyi çıkar umarım üzülmeyin..Bazen gereksiz strese sokuyorlar insanı hamileliginizin keyfini çıkarın :)

Nasıl çıktı sonucunuz

Back