- 13 Ekim 2011
- 4.213
- 507
- 163
- 34
- Konu Sahibi PaskalyaYumurta
-
cv örnekleri varsa onlardan başla birini doldurmaya...
başta..
isim soyisim tel adres olmalı tabi foto..
sonra bitirdiğin okullar (sondan başlayarak),başlangıç bitiş yılları ile
sonra iş tecrübeleri, (sondan başlayarak)yine giriş çıkış yılları ile
kurs sertifika yabancı dil durumu belirtme
referens verecek kişiler tel noları ile...
unutmuşum bende yaaa..böyleydi herhalde..
Canım kariyer.net vs tarzı iş bulma sitelerine kaydol bence. Onlar da cv hazırlama bölümlerinde yazman gereken bütün bölümleri onlar hazırlıyor sen sadece dolduruyorsun. Bir de benim tavsiyem kendini ön plana çıkarıcak olan herşeyi yaz aldığın eğitimler ve referansların işverenler için çok önemli. İtiraf ediyorum ben kendi cvmi oluştururken almadığım bir kaç eğitimi almış gibi göstermiştim bi kaç referansımda sahteydi bende sorun çıkmamıştı ama garantisini veremiyorum bu durumunÖyle birşey yaparsan da o aldığını söylediğin seminerler, ekstra eğitimler vs hakkında bir parça bilgi sahibi olman ve senin için sahte referans olabilecek tanıdıkları önceden uyarman gerekiyor ki foyan ortaya çıkmasın
hayırlı olsun canım..rica ederim..:13:
eksikler varsa, başka arkadaşlarda fikir verir
Benim çalışmak istememde ki amaç tecrübe edinmeye başlamış olmak.
2.sınıf bitmiş olacak artık bişeylere başlamak lazım.
Amcamın oğlu bana biyer bakacak ama cv hazırla dedi.
Bide benim hiç tecrübem falan yok , abi dedim tecrübem yok olsun onlar için daha iyi canım dedi.
Benim yazacağım bir seminer yok ama
şişir biraz, okulda katıldığın bir seminer toplantı ,proje vs..
maksat kalabalık olsun, ama arkadaşın dediği gibi azcıkta bilgin olsun..
kurslardan isterler de seminerlerden istenir mi bilmem..Seminer yazayım yazmasına da sertifika isterler mi katıldığıma dair falan peki ?
Ben İnsan kaynakları yönetimi okuyorum ve dolayısıyla çalışmaya başlayacağım alan İKY departmanı olacak.
Şimdi ben lise yıllarımda 3 yıl münazara grubundaydım ilk 1 yıl üye sonra ki 2 yıl grubun sözcüsüydüm . 2 kere ilçe birinciliğimiz var sözcü olduğum o 2 yılda birinci olduk. ilçemizi ilçeler arası münazara yarışmalarında ben ve arkadaşlarım temsil ettik.Çünkü münazara etkili konuşma , neyi nasıl söylediğinizi becerebilme işi. Mesela bu bilgiyi eklemeli miyim ? Tabi daha uygun bir dille.
Zannetmiyorum isteyeceklerini maksat cvde onların dikkatini çeken birşey olsun. Ben siyasal okuyorum örneğin gazetede staj yapmak istediğim zaman umagda siyasi tarih semineri aldığımı vs. yazmıştım görüşmede belge istemediler ama sohbet eder gibi laf arasında sordular nasıldı filan diye, Bende özellikle yakın tarihle ilgili farklı bir bakış açısı kazanmamı sağladı, Marksist, Leninist, Türkiye'deki yeşil kuşak falan filan diye okulda öğrendiklerimden birşeyler salladım oldu bitti
Sende İ.K okuyorsun Zamanı verimli kullanma, motivasyon ve performans değerlendirme eğitimlerini aldığını idda edebilirsin rahatlıkla. İnternetten bu eğitimi veren kurumlardan birini araştırıp çünkü okulda buna benzer şeyler öğreniyorsun zaten sorarlarsa da okul bilgilerini anlatmaya başlarsın. Önemli olan dikkatlerini çekip bilgini gösterme fırsatı bulman.
Bir de senin alanında işe yarar mı bilmiyorum ama çalıştığın STK'lar varsa mutlaka onları da yaz. Topluma duyarlı, aktif ve amaç sahibi olduğunu gösteriyor çünkü bu deneyimler çoğu iş verenin gözünde.
Merhabalar :) -İyi geceler ayrıca -
Benim bir sorunum var.
İnternetten araştırdım türlü türlü örneklerini de indirdim ama bana uygun olanı bir türlü bulamadım.
Ve CV nasıl hazırlanır bilemiyorum.
Benim mayıs ayı sonunda okulum bitiyor- bitiyor dedimse 2.sınıf bitiyor- Ve birdaha ekime kadar zamanım boş.
Ben bu süreçde deneyim kazanmak istiyorum alanımla alakalı.
Yani haziran-temmuz-ağusto-eylül koca 4 ay.
Daha önce hiç biyerde çalışmışlığım yok.
O yüzden çoook heycanlıyım ben.
Abim öncelikle bir CV hazırlamamı söyledi ama ben bunu nasıl yapacağım bilemedim sizlere danışmak istedim.
Abimden de yardım almak istemiyorum anlarsınız ya işte
Nasıl hazırlamalıyım bu cv yi .
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?