• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

CV yardımı ...

PaskalyaYumurta

Tari Elensar ( * Pıtırcık )
Kayıtlı Üye
13 Ekim 2011
4.213
507
163
34
Merhabalar :) -İyi geceler ayrıca - :1:
Benim bir sorunum var.
İnternetten araştırdım türlü türlü örneklerini de indirdim ama bana uygun olanı bir türlü bulamadım.
Ve CV nasıl hazırlanır bilemiyorum.
Benim mayıs ayı sonunda okulum bitiyor- bitiyor dedimse 2.sınıf bitiyor- Ve birdaha ekime kadar zamanım boş.
Ben bu süreçde deneyim kazanmak istiyorum alanımla alakalı.
Yani haziran-temmuz-ağusto-eylül koca 4 ay.
Daha önce hiç biyerde çalışmışlığım yok.
O yüzden çoook heycanlıyım ben.
Abim öncelikle bir CV hazırlamamı söyledi ama ben bunu nasıl yapacağım bilemedim sizlere danışmak istedim.
Abimden de yardım almak istemiyorum anlarsınız ya işte :10:
Nasıl hazırlamalıyım bu cv yi . :16:

Son düzenleyen: Moderatör:
cv örnekleri varsa onlardan başla birini doldurmaya...

başta..

isim soyisim tel adres olmalı tabi foto..

sonra bitirdiğin okullar (sondan başlayarak),başlangıç bitiş yılları ile
sonra iş tecrübeleri, (sondan başlayarak)yine giriş çıkış yılları ile
kurs sertifika yabancı dil durumu belirtme
referens verecek kişiler tel noları ile...

unutmuşum bende yaaa..böyleydi herhalde..

cv örnekleri varsa onlardan başla birini doldurmaya...

başta..

isim soyisim tel adres olmalı tabi foto..

sonra bitirdiğin okullar (sondan başlayarak),başlangıç bitiş yılları ile
sonra iş tecrübeleri, (sondan başlayarak)yine giriş çıkış yılları ile
kurs sertifika yabancı dil durumu belirtme
referens verecek kişiler tel noları ile...

unutmuşum bende yaaa..böyleydi herhalde..

Var ama hangisi uygun karar veremedim 4 aylık bir zaman ya stajımı doldurmalıyım normal bi cv mi hazırlamalıyım :)
Ben çok istiyorum kendimi gösteririm girdiğim yerde belki.
Hem de ilk kez olcak ya garip bir heycan var :52:
Teşekkür ederim yazdığın için :21:

Canım kariyer.net vs tarzı iş bulma sitelerine kaydol bence. Onlar da cv hazırlama bölümlerinde yazman gereken bütün bölümleri onlar hazırlıyor sen sadece dolduruyorsun. Bir de benim tavsiyem kendini ön plana çıkarıcak olan herşeyi yaz aldığın eğitimler ve referansların işverenler için çok önemli. İtiraf ediyorum ben kendi cvmi oluştururken almadığım bir kaç eğitimi almış gibi göstermiştim bi kaç referansımda sahteydi bende sorun çıkmamıştı ama garantisini veremiyorum bu durumun :D Öyle birşey yaparsan da o aldığını söylediğin seminerler, ekstra eğitimler vs hakkında bir parça bilgi sahibi olman ve senin için sahte referans olabilecek tanıdıkları önceden uyarman gerekiyor ki foyan ortaya çıkmasın :D

Canım kariyer.net vs tarzı iş bulma sitelerine kaydol bence. Onlar da cv hazırlama bölümlerinde yazman gereken bütün bölümleri onlar hazırlıyor sen sadece dolduruyorsun. Bir de benim tavsiyem kendini ön plana çıkarıcak olan herşeyi yaz aldığın eğitimler ve referansların işverenler için çok önemli. İtiraf ediyorum ben kendi cvmi oluştururken almadığım bir kaç eğitimi almış gibi göstermiştim bi kaç referansımda sahteydi bende sorun çıkmamıştı ama garantisini veremiyorum bu durumun :D Öyle birşey yaparsan da o aldığını söylediğin seminerler, ekstra eğitimler vs hakkında bir parça bilgi sahibi olman ve senin için sahte referans olabilecek tanıdıkları önceden uyarman gerekiyor ki foyan ortaya çıkmasın :D

Benim çalışmak istememde ki amaç tecrübe edinmeye başlamış olmak.
2.sınıf bitmiş olacak artık bişeylere başlamak lazım.
Amcamın oğlu bana biyer bakacak ama cv hazırla dedi.
Bide benim hiç tecrübem falan yok , abi dedim tecrübem yok olsun onlar için daha iyi canım dedi.
Benim yazacağım bir seminer yok ama :D

Benim çalışmak istememde ki amaç tecrübe edinmeye başlamış olmak.
2.sınıf bitmiş olacak artık bişeylere başlamak lazım.
Amcamın oğlu bana biyer bakacak ama cv hazırla dedi.
Bide benim hiç tecrübem falan yok , abi dedim tecrübem yok olsun onlar için daha iyi canım dedi.
Benim yazacağım bir seminer yok ama :D

şişir biraz, okulda katıldığın bir seminer toplantı ,proje vs..
maksat kalabalık olsun, ama arkadaşın dediği gibi azcıkta bilgin olsun..

Ben İnsan kaynakları yönetimi okuyorum ve dolayısıyla çalışmaya başlayacağım alan İKY departmanı olacak.
Şimdi ben lise yıllarımda 3 yıl münazara grubundaydım ilk 1 yıl üye sonra ki 2 yıl grubun sözcüsüydüm . 2 kere ilçe birinciliğimiz var sözcü olduğum o 2 yılda birinci olduk. ilçemizi ilçeler arası münazara yarışmalarında ben ve arkadaşlarım temsil ettik. Münazara etkili konuşma , neyi değilde nasıl söyleyeceğini becerebilme işi. İnsanların için rahatça konuştuğum için grup sözcüsüydüm. Mesela bu bilgiyi eklemeli miyim ? Tabi daha uygun bir dille.

Seminer yazayım yazmasına da sertifika isterler mi katıldığıma dair falan peki ?
kurslardan isterler de seminerlerden istenir mi bilmem..
Ben İnsan kaynakları yönetimi okuyorum ve dolayısıyla çalışmaya başlayacağım alan İKY departmanı olacak.
Şimdi ben lise yıllarımda 3 yıl münazara grubundaydım ilk 1 yıl üye sonra ki 2 yıl grubun sözcüsüydüm . 2 kere ilçe birinciliğimiz var sözcü olduğum o 2 yılda birinci olduk. ilçemizi ilçeler arası münazara yarışmalarında ben ve arkadaşlarım temsil ettik.Çünkü münazara etkili konuşma , neyi nasıl söylediğinizi becerebilme işi. Mesela bu bilgiyi eklemeli miyim ? Tabi daha uygun bir dille.

bunlarıda hobilerim aktivitelerim bölümüne yazarsın..

ama başkalarının fikrini de al,töhmet altında kalmıyıım:34:..

Evet baktığım örneklerde de bu tarz şeyleri aktivitelere yazmışlar.

Mesela şöyle ekleyebilirim 2007-2008 , 2008-2009 yılları münazara gurubu sözcülüğü.

Zannetmiyorum isteyeceklerini maksat cvde onların dikkatini çeken birşey olsun. Ben siyasal okuyorum örneğin gazetede staj yapmak istediğim zaman umagda siyasi tarih semineri aldığımı vs. yazmıştım görüşmede belge istemediler ama sohbet eder gibi laf arasında sordular nasıldı filan diye, Bende özellikle yakın tarihle ilgili farklı bir bakış açısı kazanmamı sağladı, Marksist, Leninist, Türkiye'deki yeşil kuşak falan filan diye okulda öğrendiklerimden birşeyler salladım oldu bitti

Sende İ.K okuyorsun Zamanı verimli kullanma, motivasyon ve performans değerlendirme eğitimlerini aldığını idda edebilirsin rahatlıkla. İnternetten bu eğitimi veren kurumlardan birini araştırıp çünkü okulda buna benzer şeyler öğreniyorsun zaten sorarlarsa da okul bilgilerini anlatmaya başlarsın. Önemli olan dikkatlerini çekip bilgini gösterme fırsatı bulman.

Bir de senin alanında işe yarar mı bilmiyorum ama çalıştığın STK'lar varsa mutlaka onları da yaz. Topluma duyarlı, aktif ve amaç sahibi olduğunu gösteriyor çünkü bu deneyimler çoğu iş verenin gözünde.

Son düzenleme:
Zannetmiyorum isteyeceklerini maksat cvde onların dikkatini çeken birşey olsun. Ben siyasal okuyorum örneğin gazetede staj yapmak istediğim zaman umagda siyasi tarih semineri aldığımı vs. yazmıştım görüşmede belge istemediler ama sohbet eder gibi laf arasında sordular nasıldı filan diye, Bende özellikle yakın tarihle ilgili farklı bir bakış açısı kazanmamı sağladı, Marksist, Leninist, Türkiye'deki yeşil kuşak falan filan diye okulda öğrendiklerimden birşeyler salladım oldu bitti

Sende İ.K okuyorsun Zamanı verimli kullanma, motivasyon ve performans değerlendirme eğitimlerini aldığını idda edebilirsin rahatlıkla. İnternetten bu eğitimi veren kurumlardan birini araştırıp çünkü okulda buna benzer şeyler öğreniyorsun zaten sorarlarsa da okul bilgilerini anlatmaya başlarsın. Önemli olan dikkatlerini çekip bilgini gösterme fırsatı bulman.

Bir de senin alanında işe yarar mı bilmiyorum ama çalıştığın STK'lar varsa mutlaka onları da yaz. Topluma duyarlı, aktif ve amaç sahibi olduğunu gösteriyor çünkü bu deneyimler çoğu iş verenin gözünde.

Okul da pek çok seminer oluyor bu yılın bitmesine 2 ay olduğuna göre bir kaç seminere gerçekten katılma imkanım olacaktır , olmazsa da dediğin gibi zaten genel anlamda bu benim alanım. Konuşacağım kişide İnsan kaynakları müdürü olacak az çok ne yöneltebilir tahmin edebilirim. Zaten benim yapacağım işi yapıyor şuan :) Mülakat benim için en kolayı sanırım.
Okulda tog var aslında dönem kapanmadan o gruba da dahil olabilirim onun haricinde zaten ik öğrenci topluluğunda da yer almaktayım.
Ben bir taslak hazırlayınca burada paylaşacağım muhakkak.
Çok teşekkür ediyorum fikirlerin için. Sonuçta deneyim amaçlı da olsa bu ilk cv ve artık neresi olcak bilmesemde ilk işim olcak .
Vakit ayırdığın için çok teşekkür ederim tekrardan

Kişisel Bilgiler

Adı :
Soyadı :
Doğum Yeri ve Tarihi :
Ev Adresi :
Telefon :
E-Mail :

Eğitim

Lise :
Üniversite :

İş Tecrübesi

Firma İsmi / Göreviniz / Çalıştığınız ve Ayrıldığınız Yıl

Bilgisayar Bilgisi

Photoshop - Çok İyi

Referanslar

Serdar Ortaç - Müzisyen

Tecrübesiz Olduğunuz İçin Sizin İçin Bu CV Yeterli..
Çok Kapsamlı CV'ye Gerek Yok..

Kolay Gelsin..

yenı menzun oldugunuz gerekcesıyle kapsamlı bı cv doldurmanız gerekmedıgı kanaatındeyım..yukarıda bır arkadas tavsıye etmıs zaten..Ki başka bir arkadaşında dediği gibi cvde verilen yanlıs bılgılerın tespıt edılmesı halınde işten atma hakları doğar..Ayrıca İK Öğrencisiyseniz en iyisi bir öğretmeninizden yardım almanızı tavsiye edeceğim.Bu konuda profosyenel oldukları ıcın..Sonra gelip burada bizlerle paylasabılırsınız..

Merhabalar :) -İyi geceler ayrıca - :1:
Benim bir sorunum var.
İnternetten araştırdım türlü türlü örneklerini de indirdim ama bana uygun olanı bir türlü bulamadım.
Ve CV nasıl hazırlanır bilemiyorum.
Benim mayıs ayı sonunda okulum bitiyor- bitiyor dedimse 2.sınıf bitiyor- Ve birdaha ekime kadar zamanım boş.
Ben bu süreçde deneyim kazanmak istiyorum alanımla alakalı.
Yani haziran-temmuz-ağusto-eylül koca 4 ay.
Daha önce hiç biyerde çalışmışlığım yok.
O yüzden çoook heycanlıyım ben.
Abim öncelikle bir CV hazırlamamı söyledi ama ben bunu nasıl yapacağım bilemedim sizlere danışmak istedim.
Abimden de yardım almak istemiyorum anlarsınız ya işte :10:
Nasıl hazırlamalıyım bu cv yi . :16:

canım uluslararasında gecen europass cv örneği ..arama motoruna gir europass cv örneği diye yaz o senin işine yarayabilir o cv örneğinde bir işveren için herşey var diyebilirim

benimde aklıma referans kısmına, ünversitedeki hocalarının ismini yazabilirsin. hatta direk hocalara sorabilirsin, referans olabilirmisiniz diye. sevilen öğrenciysen kesinlikle kabul edeceklerdir.

Back