• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Çürük olan diş çekilmeden,kanal tedavisi ile kurtarılabilir mi??

kad_er

ASYA'm hoşgeldin kızım...
Kayıtlı Üye
22 Nisan 2010
4.888
5
156
İstanbul
Bugün kartal diş hastanesine gittim,muayene eden diş hekimi, dişimdeki çürüğün yerleşmiş olduğunu ve çekmemiz gerektiğini söyleddi,ben başka özel bir doktora daha gösterdim,kanal tedavisiyle kurtarılabileceğini söyledi,,,neden ikiside farklı tedavi yöntemi sunuyor,anlamıyorum,dişimde şişme yok,ağrı yoktu fakat 2 gündür gece iğne batar gibi oluyor ,
sizce ne yapmalıyım...

Bugün kartal diş hastanesine gittim,muayene eden diş hekimi, dişimdeki çürüğün yerleşmiş olduğunu ve çekmemiz gerektiğini söyleddi,ben başka özel bir doktora daha gösterdim,kanal tedavisiyle kurtarılabileceğini söyledi,,,neden ikiside farklı tedavi yöntemi sunuyor,anlamıyorum,dişimde şişme yok,ağrı yoktu fakat 2 gündür gece iğne batar gibi oluyor ,
sizce ne yapmalıyım...

hastane ortamında her tedaviyi yapmak mümkün olmuyor.onun için özel doktorunuz kanal tedavisi ile dişinizi kurtarmaya çalışacak.

genelde devlet hastanelerinde pek uğraşmıyorlar gibi geliyor bana kanal tedavisiyle dolguyla filan. Çürük oldu mu hemen çekmekten yanalar. Bence dişinizi kaybetmeyin kanal tedavinizi olun isterseniz 3. bir doktora daha danışın.

mrb dr hanım,
ben dişime özel dişçide bu ara kanal tedavisi yaptırıyorum,yapılanları kısaca anlatayım size,,,önce çürük olan dişe sinir öldürücü ilaç konuldu ,1 hafta sonra gittim,dr sinirleri aldı iğne gibi şeylerle,,,,sonra tekrar ilaç koyup geçici dolgu koyup kapattı,1 hafta sonra gel dedi,bu 1 hafta içinde çene kemiğimde birkaç kez 3-5 saniye süren hafif ağrılar oldu, ama rahatsız edici değildi,doktoruma bunu söyledim,oda tekrar iğne uçlu şeylerle köklere baktı ve 3. köke bastırınca acı oldu sanırım burda problem var dedi ve ,oraya tekrar ilaç koyup gönderdi,dişin genel durumu iyi dedi,kanama olmadı filan dedi,sadece 3. kök sorunlu dedi,bişiler ısırttı hiç ağrımadı,
sizden şunu öğrenmek istiyorum,acaba bu diş çekilmelimiydi???yoksa bu defaki koyduğu ilaçla durumu kurtarabilir mi???

sizce ne yapmalıyım...

kanal tedavisini denemenizi öneririm.maalesef hastane ortamında uzun sürecek tedavileri yapmayı istemiyorlar.onun için önünüzde iki farklı tedavi seçeneği var.

mrb dr hanım,
ben dişime özel dişçide bu ara kanal tedavisi yaptırıyorum,yapılanları kısaca anlatayım size,,,önce çürük olan dişe sinir öldürücü ilaç konuldu ,1 hafta sonra gittim,dr sinirleri aldı iğne gibi şeylerle,,,,sonra tekrar ilaç koyup geçici dolgu koyup kapattı,1 hafta sonra gel dedi,bu 1 hafta içinde çene kemiğimde birkaç kez 3-5 saniye süren hafif ağrılar oldu, ama rahatsız edici değildi,doktoruma bunu söyledim,oda tekrar iğne uçlu şeylerle köklere baktı ve 3. köke bastırınca acı oldu sanırım burda problem var dedi ve ,oraya tekrar ilaç koyup gönderdi,dişin genel durumu iyi dedi,kanama olmadı filan dedi,sadece 3. kök sorunlu dedi,bişiler ısırttı hiç ağrımadı,
sizden şunu öğrenmek istiyorum,acaba bu diş çekilmelimiydi???yoksa bu defaki koyduğu ilaçla durumu kurtarabilir mi???

kanal tedavisini denemenizi öneririm.maalesef hastane ortamında uzun sürecek tedavileri yapmayı istemiyorlar.onun için önünüzde iki farklı tedavi seçeneği var.

hocam bende özel dişçide yaptırıyorum kanal tedavimi şuann,onunla ilgili sorduğum sorumu da yanıtlarsanız çok sevinirim...teşekkürler

mrb dr hanım,
kanal tedavisi biraz daha uzun süren tedaviler.bazen köklerden birindeki bakteri faaliyetini önlemek daha uzun sürebiliyor.tavsiyem sonuna kadar tedaviye devam edin.koyulan ilaçlar mutlaka etkisini gösterecektir.her hissettiğinizi hekiminize mutlaka anlatın,atlamayın

kanal tedavisi biraz daha uzun süren tedaviler.bazen köklerden birindeki bakteri faaliyetini önlemek daha uzun sürebiliyor.tavsiyem sonuna kadar tedaviye devam edin.koyulan ilaçlar mutlaka etkisini gösterecektir.her hissettiğinizi hekiminize mutlaka anlatın,atlamayın

teşekkür ederim hocam,
doktorumda eğer ağrı olursa yine ilaç koymaya devam ederiz dedi,inşlh çekmek zorunda kalmayız filan dedi,,,,bu cumartesi tekrar gidicemm,,,duruma göre dolguyu yapacak,

teşekkür ederim hocam,
doktorumda eğer ağrı olursa yine ilaç koymaya devam ederiz dedi,inşlh çekmek zorunda kalmayız filan dedi,,,,bu cumartesi tekrar gidicemm,,,duruma göre dolguyu yapacak,

umarım olumlu cevap verir dişiniz.eğer ağrınız devam derse ,dişinizi kaybetmek istemediğinizi söyleyin.birkaç deneme daha yapıp yapamayacağınızı mutlaka sorun.

umarım olumlu cevap verir dişiniz.eğer ağrınız devam derse ,dişinizi kaybetmek istemediğinizi söyleyin.birkaç deneme daha yapıp yapamayacağınızı mutlaka sorun.

çok teşekkür ederim iyi dilekleriniz için,,,,tamam hocam,sorarım ....

Son düzenleme:
ben yaptım o hatayı tavsiye etmiyorum. çektir kurtul derim ben. çok geçmiş olsun:71:

hocam ben hala tedaviye devam ediyorum,kanal tedavisi için gidip geliyorum,3. köke ilaç koymuştu,ilaçları çıkarınca bayaaa kanlıydı,sonra 4. kök olduğunu farkettti dişçim,onada 2 defa iğneleri batırıp siniri aldı,şuan ilaç koydu ,pazartesi tekrar gidicem ,bu defa sanırım kapatacakkk

merhaba size sorun olucak ben 9 haftalık hamileyim doktora gittigimde antişbiyotik verdi dedi bunları kullanıcaksın dedi dişim çürüdü bebekten galiba çünkü öyle bir şey basıma gelmemişti ban sinir uçların açık dendi bir şey yapılmadan yollandı şimdide agrıyan yerimin oldugu suratım şişti ne yapıcagımı şaştımda kaldım ne olur bir akıl verin gitsem dişimi çekermi birde diş taşları varmış az onları hamilelikte temizliyolarmı ban yardım ederseniz inanın çok sevinicem şimdiden teşekkür edrim cevap için birde dişim ön dişimin 2 yanında dolgu yapılsa olurmu :44::44::44:

Back