- 6 Ocak 2012
- 10.357
- 9.245
ben şahsen hiç sevmem. ama 10 yıl içinde hoşuma giden şeyler yok değil. mesela elektrik su kesintileri çok az eskiye nazaran. her yer avm dolu sağolsunlar, ankara'da giedecek yer yoktu artık gidecek avm'ler var. parklar doğal alanlar aynı veya azalırken avm'ler kat kat arttı. dediğim gibi gidecek yerimiz oldu. sonra duble yollar? alt gelir grubu tatillere gidemiyor olsa da biz arabamızla tatillere giderken iyi oluyor, duble yola girdi mi seviniyoruz rahat süreceğiz diye, duble yolların gitmediği yerlerde erdoğan erdoğan buralara da gel diye serzenişte bulunuyorum. ama dediğim gibi arabası olan, yılda çok kez şehir dışına gezmeye veya iş için gidebilenlere yarar. havaalanları desen o da üst gelir grubuna. çok düzgün şekilde olmasa da görme engelliler için yapılan kabartmalı kaldırımları görmek hoşuma gidiyor.eger haklıysa derim bak yine diyorum bu adam bu kadar mı kötü ya hiç mi ama hiç mi iyi bişey yapmadı
iyide canım benim AKP 13 yıldır var sanki 13 yıl önce herşey çok iyidi de RTE mı yaptı herşeyi ben bunu anlamıyorum işte
demek recep tayyip erdogan bu kadar kötü öylemi bu kadar yaniyazmazsam ölürüm. yok saray diğer ülkelerde de varmış,olsa kötü mü olurmuş,mesele ye girmiş birileri. arkadaşlar madem öyle ortaya farkınızı koyun. madem türkiye yiz islam devletiyiz bir farkımız olsun. bu ülkede adamın biri intihara kalkıştı manavın önünden geçerken çocuklarının gözlerini kapamak zorunda kaldığı için. bu ülkede bir kaç sene önce bir kız üzerinde adeta ayin yapılarak öldürüldü ve sizin o çok sevdiğiniz başbakanınız acısı taze olan aileye "kızınıza sahip çıksaydınız" dedi, katilin amcası çok hatırı sayılır(!) biri olduğu için katili aylarca bulunamadı.şimdide intihar adı altında kim bilir nerede gününü gün ediyor. bu ülkede TECAVÜZ MEŞRULAŞTI ARKADAŞLAR. bu ülke de gencecik bireylerin sözde marjinal gruplarımız bizim entellektüel,bilgi sahibi,okuduğunu araştırıp haksızlığın karşısında duran kardeşlerimiz ağaçların kesilmesine karşı çıktılar diye çadırları yakılmaya çalışıldı.sonra ne oldu? halkın nasıl kaosa girdiğini hatırlasanıza. o dönemde mahallenizde apartmanınızda hatta ailenizdeki insanlarla nasıl kavga ettiğinizi hatırlayın. bunların hepsi sizin lideriniz yüzünden oldu. lideriniz kalktı "%52 yi evde zor tutuyoruz" dedi bilmem ne dedi. insanlar günlerce dalga geçti "gördüğümüz en kötü kriz yönetimi bu diye" . Sezar ın hakkını Sezar a vermek lazım.Abdullah Gül üzerine düşeni yaptı "gençlerin iyi bir amaçla yola çıktıklarına inanıyorum,karşılıklar çok fazla oldu" diye açıklama yaptı. O sözü geçen başbakanınız alttan alamadı. Kibir..Ah kibirrr.
90ları söylüyorsunuz. 90 larda siz insanların dsp anap diye bıçak bıçağa kavga ettiğini gördünüz mü? bizi bu noktaya kimler getirdi arkadaşlar açın gözünüzü. muhalefet mi var başka kim var diyorsunuz. kılıçdaroğlu mu bahçeli mi diyorsunuz. şerefim namusuma ant içerim ki bundan daha kötü daha aşağılık bir durumda olamazdık iki liderde de. insanlar nasıl yapmacıklığa büründü anlayamıyor musunuz? insanlar rahatça fikrini beyan etmeye korkar oldu. bizim şuan ki ahlaksızlığımız kat be kat daha fazla. biz resmen değerlerimizi yitirdik,saygımızı,hoşgörümüzü,anlayışlılığımızı. bizden olmayanları hep dışladık. daha yazarımda sinirden köpürdüm burda.
bak canım haklı buldugum bişey olsaydı yazardım ben hep samimi ve dogru olmaya çalıştım ama RTE MIherseyin tek şuçlusu 100 yıllık Türkiye siyasetinde
Yaptı tabii ama daha gidilecek çok yolumuz var.Soma yı biliyoruz mesela.Kurtarma odasını devlet sıkıştırmalı idi maden sahiplerini mesela.Soma dan sonra sıkıştırdı mı peki.?Sanmıyorumiyide canım benim AKP 13 yıldır var sanki 13 yıl önce herşey çok iyidi de RTE mı yaptı herşeyi ben bunu anlamıyorum işte
Öncekiler yaptı daa bu kavgalar önceleri yokmuydu sanki.80 öncesini hatırlıyorum.15-16 yaşında annemle gittiğim gezmelerde bu tür kavgaları dinlerdimolmaz tabi abla da sadece tayyip ardogan mı yaptı yapıyorsa daha öncekiler yapmadı mı daha kötülerini
evet kötü.demek recep tayyip erdogan bu kadar kötü öylemi bu kadar yani
iyide bunları yapın diyen RTE MI bütün dünya ülkeleri krizde dolar euro yükseliyor tabi ki bizede yansıyor bunun sorumlusu neden RTE olsun ki koskoca abd bile ekonmik krizin eşiğinden döndü Türkiye bence eskiye nazaran dik duramasa en azından ayaklar altında deglhah bak aynen şimdi onu diyordum eşime, tam üzerine yazdın.. 13 yıl evvel de etin kilosu bilmem ne kadardı, hiç unutmuyorum çoğu zaman "amaaan zaten yaz hafif şeyler yiyelim" diye geçiştirirdik ki babamın kazancı fena değildi.. buna rağmen yetmezdi.. sonra oy verdik (emin ol bende verdim) ilk 3-4 yıl et, yağ ucuzladı biraz rahat ettik.. ne olduysa şu son 5-6 senede oldu.. farkında mısın bilmiyorum umutlu ama bütün fiyatlar tavan, tepeler gününü gün ederken halk kaos halinde.. inan bana ne yapılan yol, ne açılan baraj umurumda bile değil..
istanbul'un trafiği kaos, can ve mal güvenliğimiz yok.. akşam çöp atmaya bile korkarak çıkıyoruz insanlar "yan baktın" diye birbirini kesiyor.. karısını öldürenler serbest kalıyor, küçücük çocuklara tecavüz ediliyor "rızası var" deniyor.. geçmişten değil gelecekten konuşursak, biz nereye gidiyoruz?
Bakın ama burda kimse Mune nin uslubu ile konuşmuyorki.Ancak kavga edip karalamaya gidiyor.
Meselenin Erdogan oldugunu anlamissinizda, sebebi vitrine konan sebepler degil, onu yanlis anlamissiniz..
Bu saydiklatiniz vitrindeki göstermelik sebepler...
Şöyle ki;
Mesele milli degerlerimiz demissiniz..
İpleri başkasinin elinde olan milletlerin milli degeri olmaz..IMF ye olan milyarlarca borc sayesinde bizim hicbir milli degetimiz yoktu herseyimiz IMF nin emrindeydi ve onlar emreder biz yapardik..Her yil para dilenirdik...Ekonomk özgürlügü olmayan milletler köle olnaya mahkumdur ve bizde köleydik..Kimseninde sesi cikmiyordu...Demekki mesele degerler degil..
Mesele atatürk demissiniz.. bu secimde aslinda koyu atatürk savunucusu olan( bu forumda da varlar) hatta en ufak olumsuz birsey söyleyeni bile mahkemelerle tehdit edenler, atatürke ve atatürkcülere küfür ve hakaret eden hdp ye oy vermislerdir..Sırrı Sakık ran atatürk ve atatürkcülere hajaret yazip aratin ve izleyin..Bir örnek olarak...
Pelin Batu ailecek hdp yd verdik diyor bu forumda sempatik sülo diye oy verenler var. Beren saat, dogan medya calisanlari beyaz türkler nisantasi etiler vb vb sözde atatürkcü ana hdp ye oy verdiler.. Yani mesele atatürkte degil..
Mesele cevre doga demissiniz..
Erdogan istanbul belediye baskani olmadan önce istanbul cöp sehirdi..Su akmayan musluklar cöp dolu sokaklar lagam haline gelmis halic, ormanlari katledip özel üniversiteler, villalar yapan zenginler... Ve yine kimselerden ses yoktu..
Demek ki mesele cevrede degil..
Mesele hak hukuk demissiniz..
Bundan önce bir basbakan cikip " Memura zam yapamiyoruz ama benim memurum isini bilir" diyor ve resmen rüşvrt yasallaşiyordu..Halk hakkini soramaz olmuştu..Faili mechuller almis basini gitmisti..Mahkemeler zenginin kölesiydi..
Yani ne hak vardi ne hukuk..
Demek ki mesele hak hukuk da degil..
Medele medeniyet demissiniz..
Halk su kamyonkari ile getirilen sulardan bidon doldurup isini görüyordu ida gelirse..İnsanlar kuyruklarda ölüyordu..Hastaneler sabahin 2 sinde kuyruga giren ama yinede muayine olamayan ilac alamayan insanlarla doluydu..En büyük sehirlerarasi yollar köy yolu gibiydi..insanlarin ölüleri, hastalari hastanelerde rdhin kalirdi..Bolu dagi tüneli bitmesine 2- 3 metre kala, bitmiyor bu, kaynakta kalmadi diye, patates deposu yapilmak icin birakildi..
Yani mesele medeniyette degil
Mesele bilim demissiniz..
İnsanlar milli birseyler üretmek gelistirmek icin urasmazdi.. Cabalanmazdi dahi..
Yani mesele bilimde degil..
Mesele kadinlar demisdiniz hele o hic degil zira bugün 10 hafraliktan sonra yapilan kürtaj cinayettir denmesine bile soksklara dölülüp benim bedenim diyenler, sevisirim evlenmem hamile kalirim dogurmam diyenler, sirf basörtüsü yüzünden zulüm gören , ikna odalarinda inletilen, hatta hatta işkence yapilan kizlari kimse kadin diye umursamadi yani mesele kadinda degil..
Mesele emek halk hic degil zira bu halk ne adam yerine konuldu nede emegine deger verildi bugüne kadar...Simdi bile, halki asagilamaya alismis zihniyet, yine, sirf tercihi yüzünden bidon kafali, dagdaki coban, örümcek kafali diye asagilayip duruyor....
Yani sözün özü mesele Erdogan ve müslümanlarin haklarini vermesi...
ben bunu akp ye baglamayacam neden bilmiyorum evde ekmegim olmasın akıllı telefonum olsun modunda herkes kaynım 1000 tl maaş alıyor gidiyor 1 akıllı tel alıyor 1 2 ay sonra satıyor daha iyisini alıyor biraz zor ve çok cevaplı bi soru ama tamamiylae lüks düşkünlüğü diyebilirimben şahsen hiç sevmem. ama 10 yıl içinde hoşuma giden şeyler yok değil. mesela elektrik su kesintileri çok az eskiye nazaran. her yer avm dolu sağolsunlar, ankara'da giedecek yer yoktu artık gidecek avm'ler var. parklar doğal alanlar aynı veya azalırken avm'ler kat kat arttı. dediğim gibi gidecek yerimiz oldu. sonra duble yollar? alt gelir grubu tatillere gidemiyor olsa da biz arabamızla tatillere giderken iyi oluyor, duble yola girdi mi seviniyoruz rahat süreceğiz diye, duble yolların gitmediği yerlerde erdoğan erdoğan buralara da gel diye serzenişte bulunuyorum. ama dediğim gibi arabası olan, yılda çok kez şehir dışına gezmeye veya iş için gidebilenlere yarar. havaalanları desen o da üst gelir grubuna. çok düzgün şekilde olmasa da görme engelliler için yapılan kabartmalı kaldırımları görmek hoşuma gidiyor.
mesela 10 yıl önce herkesin elinde akıllı telefon var mıydı? yoktu. akp döneminde arttı. neden? buna cevap verirsen seni kutlayacağım. (ipucu:borçla taksitle alınmasını kastetmiyorum)
tamam bizde 90 lı 2000 li yılları unutmayacazevet kötü.
gezi'yi, RTE'nin kadına yaklaşımını ve artan kadın cinayetlerini, yolsuzlukları, rantları, ayakkabı kutularınnı, gemicikleri, halka hizmet adı altında dönen ticaretleri, yandaş firmalara verilen ihaleleri, hatta ihaleler için kurdukları şirketleri, ülkenin her karışını paraya çevirdiklerini bu ülke asla unutmayacak.
valla çok kibar ve güzel konuşanlara da ben hiç haklısın diyen görmedim siyaset topiklerinde. mune'yi gören haklısın diyor... bu da bana haklısınız diyen üyeleri ya mune'ye karşı ya da diğer üyelere karşı samimiyetsiz gösteriyor.Bakın ama burda kimse Mune nin uslubu ile konuşmuyorki.Ancak kavga edip karalamaya gidiyor.
10 yil once qkilli telefon mu vardi :)ben şahsen hiç sevmem. ama 10 yıl içinde hoşuma giden şeyler yok değil. mesela elektrik su kesintileri çok az eskiye nazaran. her yer avm dolu sağolsunlar, ankara'da giedecek yer yoktu artık gidecek avm'ler var. parklar doğal alanlar aynı veya azalırken avm'ler kat kat arttı. dediğim gibi gidecek yerimiz oldu. sonra duble yollar? alt gelir grubu tatillere gidemiyor olsa da biz arabamızla tatillere giderken iyi oluyor, duble yola girdi mi seviniyoruz rahat süreceğiz diye, duble yolların gitmediği yerlerde erdoğan erdoğan buralara da gel diye serzenişte bulunuyorum. ama dediğim gibi arabası olan, yılda çok kez şehir dışına gezmeye veya iş için gidebilenlere yarar. havaalanları desen o da üst gelir grubuna. çok düzgün şekilde olmasa da görme engelliler için yapılan kabartmalı kaldırımları görmek hoşuma gidiyor.
mesela 10 yıl önce herkesin elinde akıllı telefon var mıydı? yoktu. akp döneminde arttı. neden? buna cevap verirsen seni kutlayacağım. (ipucu:borçla taksitle alınmasını kastetmiyorum)
ben 90-2000'lerdeki hükümetleri savundum mu? :)))))))tamam bizde 90 lı 2000 li yılları unutmayacaz
ben bi forum da yanlışları vardır elbet insan sonuçta demiştim ama buralarda yazılanlar kadar kötü degil25 senelik ömrümde doğunun en uzak ilinde de yaşadım,batının en kıyı kesiminde de yaşadım hala daha yaşıyorum. bildiklerimi gördüklerimi anlatsam oturduğum sandalyeden alırlar beni. ve bak ben sana akp yi anlatmadım. yerlere göklere sığdıramadığınız adamı anlattım. diyorlar ki Atatürk ü putlaştırdınız. ya sizin lideriniz töbe haşa kur an ı imzalayıp dağıttı ya.
beğendiğiniz arkadaş sadece alternatif partilere saydırıyor. bu da cevabını tamamen anlamsız yapıyor.çooooooooooook beğendim :)
demek recep tayyip erdogan bu kadar kötü öylemi bu kadar yani